Eigen opdracht gever ~ Picsart

De opdracht was om je eigen opdrachtgever te zoeken en dus heb ik dat gedaan. Ik heb een poster gemaakt voor het bedrijf van Peter Dusoswa: Peter Dusoswa Autos.

Ik had geen moeilijkheden met deze opdracht omdat ik duidelijke instructies gehad had; Een simpele poster. Het enige wat ik volgende keer echt beter moet doen is me aan de deadline houden.

Om deze poster te ontwerpen heb ik Picsart gebruikt omdat ik dat fijner vind werken want ik ken het programma beter. De achtergrond van de poster heb ik zelf ontworpen.

Het is vrij simpel maar dat is waar om gevraagd werd.

De feedback die ik heb gehad toen ik de poster liet zien is positief, de poster is simpel zoals hij wilde maar pakt toch wel een beetje aandacht als je er naar kijkt.

Verder heb ik niet echt tips gehad over wat ik beter kan doen of wat er anders aan had gemoeten.

Lasersnijder ~Eigen lamp

De opdracht was om in het programma Illustrator je eigen lamp te ontwerpen. De lamp ontwerpen was niet moeilijk, het enige obstakel was dat sommige delen niet bleven staan zonder vastgehouden te worden. Als ik dit nog een keer zou moeten doen zou ik meer op de afmetingen moeten letten.

De lamp was op tijd af maar op het laatste moment besloot ik nog wat lijm te gebruiken zodat de lamp zelf kon staan zonder ondersteuning.

Mijn lamp ziet er zo uit:

Een eigen app maken

Bekijk hier mijn app 🙂

https://marvelapp.com/3id2h5c/screen/56808122

De odpracht was om een app te maken. Je kon kiezen uit meerdere onderwerp en ik heb gekozen voor het onderwerp ‘eenzame ouderen’ . Ik heb de app OldTimers genoemd.

Ik heb met het programma Marvel gewerkt om de app te maken. Het verliep allemaal wel goed alleen deed het programma soms een beetje moeilijk met sommige dingen, dat is eigenlijk het enige obstakel van deze opdracht.

<- Ik denk dat de originaliteit van mijn app is dat ik zelf het logo heb gemaakt.

Aan het begin moest je samenwerken om met ideeën te komen. Dat ging ook wel goed.

Voor de rest was de opdracht wel te doen en was het ook opzich wel leuk.

3D ~ Lasersnijder houten dier

De opdracht was om een ontwerp te maken voor een eigen 3D dier, dat moest je doen het programma Illustrator.

Ik snapte het vrij snel en het ging soepel en vrijwel zonder moeilijkheden. Ook al zijn sommige dingen in het ontwerp te klein.

De techniek die je kon gebruiken was de lijnen kleuren geven zodat de lasersnijder zou snappen wat hij ermee moest doen. Ik had de opdracht op tijd ingeleverd.

Stopmotion filmpje

De opdracht was om met een groepje een stopmotion video te maken, om dat te doen moest je onderdelen uit de computer halen, ze benoemen en ze er weer terug in doen.

Voor deze opdracht hebben we de app Stopmotion Studio gebruikt. De opdracht zelf ging goed, alleen soms gingen we niet heel snel en bleven we even vasthangen. Deze opdracht moest je scrummen, ik was blij met m’n groepje want we lagen op 1 lijn met het idee en het ging maken van het filmpje ging soepel.

De opdracht was uiteindelijk wat makkelijker en leuker dan ik had verwacht.

3D ~ Telefoon hoesje maken

De opdracht was om met  behulp van het programma Tinkercad een telefoon hoesje te ontwerpen.

We hebben gewerkt met het programma Tinkercad met dat programma kan je dingen ontwerpen in 3D.

Het werken met het programma ging soepel en redelijk snel, het enige was er fout is gegaan is dat het hoesje te klein is voor mijn telefoon ik had wel een extra centimeter erbij gerekent toen ik het hoesje ging maken maar dat was blijkbaar niet genoeg.

Ik ben vergeten om het hoesje een beetje te versieren dat kwam omdat ik niet zo veel tijd meer had om het af te maken want ik was 1 les ziek.

Het telefoonhoesje had ik op tijd klaar maar niet op tijd op de website gezet.

Het programma was verder wel fijn om mee te werken want het was makkelijk te begrijpen.

Illustrator ~ Eigen poppetje maken

De opdracht was om met behulp van het programma , Adobe Illustrator een eigen game karakter te maken en dit is mijn resultaat:

het ging vrij makkelijk omdat ik al wat ervaring had opgedaan van de vorige Illustrator opdracht.

Behalve alleen het poppetje ontwerpen moest je het ook in een omgeving zetten waar het thuishoort:

In dit geval heb ik mijn karakter op een plank tussen wat knuffels gezet, sinds datde meest logische optie was.

Illustrator ~ Poppetje namaken

De opdracht voor deze keer was de poppetjes namaken van een instructiefilmpje, het was de bedoeling dat je een beetje zou leren over hoe je een eigen poppetje zou kunnen ontwerpen.  Het was wel wat moeilijker om te doen omdat wij een nieuwere versie hebben van illustrator, ook de vormen die we moesten namaken waren ingewikkeld, zoals de mond namaken.

De deadline was vrijdag 2 november en dat is precies de datum dat ik het af had gemaakt. De opdracht heeft wel geholpen illustrator een beetje beter te kunnen begrijpen.

 

 

 

Photoshop ~ Gezicht verwisselen

De bedoeling van deze opdracht was om het gezicht van het ene persoon, op het gezicht van een ander te editten. Deze opdracht moesten we doen met Adobe Photoshop. Het uitknippen van het gezicht was wat makkelijker dan het gezicht op het andere gezicht te plakken en het dan ook nog realistisch te laten lijken. Volgende keer zou ik waarschijnlijk wat meer tijd in het inblenden moeten steken.  Ik heb deze opdracht net op tijd af gekregen. De opdracht was wel leerzaam omdat je de tools met knippen en plakken wat beter leert kennen.

 

 

Photoshop ~ Gezicht vervormen

Dit is de eerste opdracht die we moesten doen, de bedoeling van de opdracht was dat je een gezicht moest gaan vervormen. Het programma wat ik voor deze opdracht gebruikt heb is Adobe Photoshop. Ik heb eigenlijk geen moeilijkheden gehad met deze opdracht omdat ik al een klein beetje bekend was met het programma. Ik heb geen ideeën voor hoe ik het een volgende keer beter zou kunnen doen want naar mijn gevoel ging het goed.  Er waren nog niet echt eisen aan deze opdracht behalve dat je een beetje moest leren wat de tools deden. Ik heb me wel aan de deadline gehouden want ik had de opdracht in dezelfde les dat we de opdracht kregen af.  Ik heb geen tips om de opdracht beter te maken omdat het een vrij simpele opdracht was

  <– Voor <– Na