Houten Lamp

Bij deze opdracht moesten we een houten lamp ontwerpen en uitwerken. We hebben met het programma Adobe Illustrator CC gewerkt. Het uitwerken en bedenken van de lamp ging goed. Alleen de uitvoering met de werking van de lamp met het eindresultaat ging niet goed. Ik heb wel geprobeerd het zo goed mogelijk uit te voeren. Veder heb ik me aan de deadline gehouden.

Automatisering van een sorteermachine

Bij deze opdracht hebben we moesten we een automatisering programmeren. We moesten in een groep werken. Ik werkte met Anouk, Teun en David. Hieronder hebben we een filmpje gemaakt over wat ons eindresultaat is:

In het filmpje zie je dat we de kleurensensor hebben ingesteld op de kleur blauw en groen. De kleur blauw zorgt ervoor dat de arm het blokje naar de zijkant stuurt, in het blauwe bakje valt, en het groene blokje blijft op de loopbaan en valt uiteindelijk in het groene bakje.

Het werken in een team ging goed en ieder had zijn eigen taak. Wij als groepje hebben er veel van geleerd. Aan het begin ging het programmeren nog niet zo goed. Na een paar lessen en een beetje hulp leerden we programmeren. Teun en David richten zich meer op het programmeren en Anouk en ik gingen meer de werking van de sorteerbaan maken. We hebben ongeveer de deadline gehaald. De dag van het presenteren waren we er allemaal niet. De volgende les waren we er wel weer allemaal en konden we onze sorteermachine afwerken en presenteren.

Eigen app maken

Bij deze opdracht moest we een maatschappelijk probleem die door de docent opgegeven was oplossen. We moesten in verschillende groepjes werken. Ik heb samen met Melanie M en Melanie T en hebben het probleem : ‘eenzame ouderen’ geprobeerd op te lossen. Omdat we samen gingen werken moesten we gaan scrummen. We hebben ons goed aan de opdracht gehouden en het samenwerken onderling ging goed. Mijn taak was het bedenken van oplossingen. We hebben met Marvelapp.com gewerkt. Veder hebben we ons aan bijna alle deadlines gehouden. Ik heb alleen bij de laatste deadline (het op de site zetten) niet gehouden, want op Marvelapp.com kon je met projecten kiezen tussen computer, iPhone (5,8 en 8+) , Ipad, Android en Apple Watch. Ik wist niet dat je de iPhone moest kiezen dus toen had ik het project voor een computer gekozen. Pas de laatste les met het presenteren kwam ik er achter dat je de iPhone moest kiezen. Doordat ik het project met de computer had gemaakt, kon het niet aansluiten op de iPhone. Zo heb ik alles opnieuw moeten maken, maar dan met de iPhone stand.

https://marvelapp.com/1ffgi88g

Flamingo van hout in 3D

Bij deze opdracht moest je een dier van hout in 3D maken. Het 3D ontwerp moest minimaal uit 3 delen bestaan dat je moest ontwerpen op een A4’tje in Adobe Illustrator CC. Het zoeken van een dier duurde best lang. Nadat ik eindelijk een dier had gevonden ging het maken van het ontwerpen snel. Door het vaker werken met het programma Illustrator Adobe CC ging het werken iets makkelijker en sneller dan de eerste keer. Het opzoeken van een dier kon wel een stuk sneller maar dan twijfelde ik steeds hoe ik het met hout in elkaar moest gaan zetten zodat het uiteindelijk in 3D zou gaan kloppen. Volgens mij heb ik mij aan de eisen van de opdracht gehouden. Ik heb mij aan de deadline gehouden. Maar het in hout laten maken duurde wel langer dan geplant. Ik vond deze opdracht leuk maar niet echt leerzaam, want de eerste keer werken met Illustrator Adobe CC was leerzamer. Bij de eerste keer leerde ik echt met het programma werken. Bij deze opdracht kon ik mijn oefenervaring van de lessen die ik bij de eerste twee opdrachten heb geleerd goed toepassen.

Het 2D ontwerp van een flamingo op een A4’tje
Eind resultaat mijn 3D dier

Stopmotion filmpje

Bij deze opdracht moest je in een groepje werken. Bij de opdracht moest je een computer uit elkaar halen en vervolgens weer in elkaar zetten. We hebben gewerkt met het programma: ‘MOVAVI VIDEO EDITOR’ gemaakt met de proefversie.
Ik zat bij Yentl, Mels en Nikki in het groepje. Het uit elkaar halen van de computer ging goed, maar het vervolgens in elkaar zetten ging niet goed. We hebben de computer wel uiteindelijk bij de laatste les weer in elkaar gekregen met alle onderdelen. Ik heb mij niet aan de deadline gehouden. Ik was vergeten om het filmpje van privé bericht af te halen. Met deze opdracht hebben we moeten scrummen. Mijn taak was: de scrummaster zijn en het bijhouden van het logboek. Bij de retro was het dat we iets meer moesten samenwerken en bij de review was het dat we positiever te werk moesten gaan. Ik heb wel geleerd hoe je moet scrummen in een groepje en hoe een computer in elkaar zit.

Stopmotion filmpje

ᗯᗩᒪᛕᗴᖇhoesje in 3D

Je moest een telefoonhoesje in 3D maken in het programma Tinkercad. In Tinkercad leer je hoe je moet ontwerpen op de computer. Het ontwerpen ging goed. Alleen de verhouding van mijn telefoon en het 3D hoesje is niet goed. Ik dacht dat ik de goed maat had maar toen het hoesje uit de printer kwam was het hoesje iets groter dan verwacht. Ik heb mij niet aan de deadline gehouden omdat ik mijn telefoonhoesje op mijn kamer had liggen en mijn moeder het ergens anders had neer gelegd waardoor ik niet meer wist waar het was. En ik heb er zeker veel van geleerd. Ook mijn vader vond het leuk dat hij kon mee kijken hoe ik het telefoonhoesje maakte. Veder heb ik veel geleerd van het programma. bijvoorbeeld hoe je de basis maakt van een telefoonhoesje. Hier onder zie je het resultaat van mijn zelfgemaakte hoesje.

Achterkant telefoonhoesje
Voorkant telefoonhoesje

ᗯᗩᒪᛕᗴᖇ poppetje

Ik heb bij deze opdracht een zelf gemaakt poppetje gemaakt. Ik heb in het programma Adobe Illustrator CC gewerkt.  Het maken/bedenken van het poppetje ging goed en de uitvoering ging ook goed. Het tekenen van de masker ging minder goed, maar ik heb mijn ontwerp wel gehouden aan de eisen. Ik heb mij niet aan de deadline gehouden, want ik was te lang bezig met het maken van de masker. Ik vind het leuk om in Adobe Illustrator CC te werken. Je leert meer van hoe je dingen moet maken en bewerken. Ik zou dit zeker blijven doen met de andere klassen. Het is leerzaam en je krijgt meer kennis over hoe je moet werken met ingewikkelde programma’s.

Mijn zelf ontworpen poppetje

Poppetje tekenen in Illustrator

Ik heb bij deze opdracht moeten maken een poppetje dat je moet ontwerpen in het programma Adobe Illustrator CC. Bij deze opdracht ging het werken met de lagen goed. Alleen de volgende keer moet ik beter naar het filmpje kijken. Volgens het filmpje heb ik mij aan de eisen gehouden. Ik heb mij niet aan de deadline gehouden want het lukte eerst niet om een mond te maken van het gezicht en ik het een paar keer op nieuw moest maken. Ik vond dit wel een hele gave ervaring om te werken met Adobe Illustrator CC.

Dit is het resultaat van de poppetjes.

Gezicht veranderen

Bij deze opdracht moest je een gezicht verwisselen met een ander gezicht. Ik heb met het met het programma Adobe Photoshop CC gewerkt. Bij deze opdracht ging het zoeken van de plaatjes goed. Alleen het werken met de lagen snapte ik niet. Voor de rest heb ik me aan de regels houden. Alleen de deadline is niet gelukt, omdat elke keer dat ik een foto had gezocht en opgeslagen het in het systeem weigerde te plaatsen. Veder vond ik dit wel een leuke opdracht.

Noah Centineo verwissel met Justin Bieber

Noah Centineo Origineel.