Illustrator poppetjes en het tutorial poppetje.

De opdracht : We moesten een poppetje maken in Illustrator, aan de hand van een video en daarna moest je er zelf 1 maken, (Ik heb zelf een poppetje uit een game gedaan).

Welk programma hebben we gewerkt? : We hebben met “Adobe Illustrator” gewerkt , in dit programma kun je poppetjes maken en ook andere dingen.

Wat ging er goed aan deze opdracht? : Ik snapte de video snel daardoor ging de opdracht ook gelijk wat sneller, waardoor ik had kunnen doorwerken en daarna klasgenoten kon helpen.

Wat zou er de volgende keer beter kunnen? : De volgende keer zou ik zelf meer poppetjes maken in de eigen opdracht.

Heb jij je gehouden aan de eisen van de opdracht? : Ja ik heb aan de eisen gehouden van de opdracht. (Er waren niet veel eisen)

Heb je je aan de deadline gehouden? : Ik denk dat ik me aan de deadline heb gehouden, er was niks gezien op som dus ik hoop dat ik me eraan heb gehouden!

Heb je nog tips voor de docenten? : Geen tips alles was prima. (De uitleg van de tutorial was ook erg behulpzaam).

Vond je het een leuke leerzame opdracht? : Ik vond het een leerzame opdracht, omdat ik nu weet hoe je met illustrator werkt en poppetjes kan maken.

3D telefoon hoesje

De opdracht : We moesten een telefoon hoesje maken in tinker cad, en je moest je telefoon opmeten zodat het hoesje zou passen.

Welk programma hebben we gewerkt? : We hebben gewerkt met Tinker Cad daarin kan je 3D ontwerpen ontwikkelen / maken. ( https://www.tinkercad.com/ )

Wat ging er goed aan deze opdracht? : In deze opdracht ging er niet veel fout het ging aardig snel waardoor ik de eerste les al klaar was, hierdoor ging ik andere helpen met hun telefoon hoesje te maken.

Wat zou er de volgende keer beter kunnen? : De volgende keer zou ik de lengte iets hoger doen wat hij paste wel alleen waren de landjes te laag, en de pootjes zou ik wat kleiner maken want die breken anders snel af.

Heb jij je gehouden aan de eisen van de opdracht? : Ja ik heb me gehouden aan alle eisen door er vormpjes op te doen, en gaten te maken bij de camera oplader etc…

Heb je je aan de deadline gehouden? : Ik denk van niet, er stond niet wanneer je het moest inleveren (ik had dit zelf in mijn agenda moeten neerzetten om zo te weten wanneer ik het moest inleveren.

Heb je nog tips voor de docenten? : Niet echt dat ik nu kan opnoemen tot nu toe vond ik de uitleg duidelijk.

Vond je het een leuke leerzame opdracht? : Ik vond het een leerzame opdracht ik weet nu hoe ik werk met 3D ontwerpen en hoe je telefoonhoesjes maakt, het was ook een leuke opdracht om te doen om iets te maken wat je zelf wil.

Stopmotion film

De opdracht : We moesten een stop motion filmpje maken, (Dit was onderdeel van Sprint) waarin je de computer uit elkaar en in elkaar moesten zetten, er moest ook iets speciaals in gebeuren. (Bijvoorbeeld : een computer die in de brand vliegt of iets anders.)

Welk programma hebben we gewerkt? : We hebben met het maken van het filmpje met “Stop Motion” gewerkt op de IOS/Iphone, en met het toevoegen van teksten / audio hebben we met “Filmmaker”gewerkt op android.

Wat ging er goed aan deze opdracht? : In deze opdracht ging er niet veel fout waardoor alles zelf makkelijker ging, daardoor konden we goed doorwerken zonder enige tegenslagen, en het maken van het filmpje ging ook goed (er waren een paar problemen)

Wat zou er de volgende keer beter kunnen? : De volgende keer zou ik meer tijd in het filmpje zetten door meer foto’s te maken van 1 beweging, zodat je de teksten goed kon lezen.

Heb jij je gehouden aan de eisen van de opdracht? : Ja we hebben de computer uit elkaar gehaald en in elkaar gezet op dezelfde manier hoe het eerst zat, daarnaast hebben we ook informatie toegevoegd aan de onderdelen van de computer in het stopmotion filmpje.

Heb je je aan de deadline gehouden? : Ja we waren zelfs eerder klaar dan de deadline, doordat iedereen verschillende taken had ging alles veel sneller.

Opdracht Scrum wat heb je gedaan en wat was jou taak? : Mijn taak binnen de groep was informatie opzoeken van verschillende computer onderdelen, en die in een computer moeten en ik heb dat in een word document gezet en uitgeprint, ik heb ook de foto’s gemaakt van de stop motion en de teksten toegevoegd van de onderdelen.

Heb je nog tips voor de docenten? : Niet echt dat ik nu kan opnoemen tot nu toe vond ik de uitleg duidelijk.

Vond je het een leuke leerzame opdracht? : Ik vond het een leerzame opdracht ik weet hierdoor verschillende computer onderdelen te benoemen, en de betekenis ervan ik vond het ook een leuke opdracht om te doen.

Photoshoppen 2

Bij deze opdracht moesten wij een gezicht vervangen van een persoon, we hebben met adobe photo shop gewerkt, bij deze opdracht had ik veel problemen met de muis, als ik wou uitgummen reageerden de muis niet, maar voor de rest ging het wel goed, ik heb hem voor de deadline nog kunnen inleveren, me bestanden waren eerst weg maar ik heb toch nog snel een nieuwe kunnen maken, de volgende keer zou ik hem beter opslaan en veel meer tijd in steken dan nu, ik moest nu vooral haasten daarom zitten soms nog ergens wat foutjes.