IT&M lamp

dit is onze lamp. ik heb deze lamp met Bram Star gemaakt in het programma Adobe illustrator. We hebben aan alle 3 de eisen voldaan: de lamp brand, we hadden geen lijm nodig op hem in elkaar te zetten en we hebben de 3 lasersnijdopties gebruikt. Met de lamp zelf hadden we hulp nodig van de docenten omdat wij niet wisten hoe we dat in elkaar moesten zetten.

filmpje lego robot


dit is ons filmpje van onze lego robot.

wij vonden deze opdracht moeilijk maar met hulp van meerdere mensen lukte het uit eindelijk wel. wij hebben een sorteermachine gemaakt die de kleuren groen en blauw sorteren. op het filmpje is te zien dat als er een blauw blokje op de rupsband komt dat er dan een soort stamboom uitklapt en dat het blauwe blokje van de rupsband in het blauwe bakje komt. maar als er een groen blokje op komt dan klapt de stamboom niet uit en valt het groene blokje in het groene bakje. dit gebeurt door een kleurensensor.

ik vond deze opdracht leuk omdat je moest programmeren en iets bouwen.

App maken

https://marvelapp.com/6ih3dhb

In het begin wisten we niet zo goed wat we moesten doen dus gingen we overleggen welk probleem we gingen koezen. Uiteindelijk hebben we voor het plastic probleem gekozen voor het maken van de app. Wij denken dat het probleem komt omdat mensen gewoon alles op straat gooien en het vervolgens in zee terecht komt. Onze oplossing om een app te maken waar je kan zien waar plastic afvalbakken te vonden zijn zodat mensen het daar in gooien en niet op straat. Het samenwerken ging zien zo goed want we communiseerden te weinig. Later ging het groepje uit elkaar en waren we met die mensen

filmpje computer

bij deze opdracht moesten we een stopmotion filmpje maken over hoe je een computer uit elkaar haalt en hoe je hem weer in elkaar zet. hierbij moesten we een verhaallijn verzinnen en alle onderdelen benoemen.

dier maken illustrator

bij deze opdracht moesten we een 3d dier maken in het programma illustrator. het dier moest bestaan uit 3 delen en er moest gerasterd, ingesneden en uitgesneden worden. je kon kiezen of het uit hout of karton gesneden word. ik heb gekozen voor hout.

telefoon hoesje maken

we moesten met behulp van het programma tinkercad. het ging erg goed maar uiteindelijk paste mijn telefoon er niet in en zaten er allemaal kleine stukjes plastic vast aan de binnenkant dus ik denk dat ik iets nauwkeuriger moet zijn met hoe het aan elkaar zit.

itm poppetje zelf maken goed

we moesten een eigen poppetje bedenken . het mocht alles zijn. ik heb gekozen voor een vecht-sneeuwpop. de opdracht ging helemaal goed en ik had geen hulp nodig