Telefoon hoesje 3D printen.

Vandaag heb ik geprobeerd om een hoesje te ontwerpen voor mijn telefoon, en daarna uit te uit te printen in 3D met een 3D printer. Om mijn telefoon hoesje te maken moest ik werken met Tinkercad

Tinkercad is een programma waarbij je 3D figuren kan maken. Die figuren kan je opsturen naar een 3D printer en dan laten 3D printen

voordat ik begon met Tinkercad moest ik eerst een schets maken van mijn telefoon (LG G2 mini 2014)  met alle maten zodat ik wist hoe lang en breed mijn hoesje moest zijn. Op het blad staat ook een ontwerp met wat ik op mijn hoesje wil zetten

( ^ Het is een beetje onzichtbaar ^ )

Daarna ben ik begonnen aan Tinkercad ik vond het zelf best moeilijk want soms wou het programma niet meewerken of dat ik weer niet kon inloggen in mijn account en weer helemaal opnieuw moest beginnen. In Tinkercad maakte ik eerst een blok met de normale grote van mijn telefoon, daarna selecteerde ik het blok en deed Ctrl+C en dan Ctrl+V waarbij ik het dus het blok  kopieerde. daarna maakte ik het blok groter en pakte het andere blok en holde het andere blok uit toen had ik een blok met een gat der in. daarna maakte ik andere gaten voor de geluid speakers, oplaad gat, geluid harder zachter en de aan en uit knop. de aan en uit knop en de geluid harder en zachter knoppen passen perfect! maar de het hoesje zelf en de andere gaten……

Ik dacht weer met mijn ”briljante” brein dat 0.1 een hele centimeter was daarom is mijn hoesje te klein voor mijn telefoon.

Het telefoon hoesje paste wel perfect in mijn echte telefoon hoesje.

Dat was mijn 3D geprinte hoesje die ik heb gemaakt met Tinkercard. Als jr ngeen paar tips hebt om deze post te verbeteren zeg e in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *