Arabische letters En doosje voor Mohamad Hamoedi Arabische les leraar.

Voor deze opdracht hebben wij een werkgever opgezocht van een bedrijf ik dacht eerst aan mijn moeder maar dat ging helaas niet door. Toen ging ik op vrijdag naar Arabische les en vroeg ik aan mijn Arabische les leraar wat ik voor hem kon maken. hij had andere mensen zien lopen met uitgesneden Nederlandse letters en vroeg aan mij of ik dat kon doen voor hem maar dan in Arabische letters. Ik heb dat gedaan door op Google een goede line-art van Arabische letters dat was deze afbeelding. van deze afbeelding heb ik alle zwarte lijnen van de letters blauw gemaakt zodat de lasersnijder weet dat hij die lijnen moest snijden. dit was best makkelijk

Helaas was dat niet genoeg en had ik besloten doosje te maken voor mijn houten Arabische letters. dat heb ik gedaan in Tinkercad een programma waar je 3D-objecten maakt . ik heb toen een typisch Marokkaans huisje gemaakt. dat was een beetje lastig. dit is hoe doosje eruit is gekomen met de letters erin.

Dat heb ik op 19-2-2020 ingeleverd bij Hamoedi hij was er heel blij mij en gaf geen feedback.

Lasercut je eigen Lamp

in deze opdracht moest ik een lamp maken van hout dit deden wij met het programma Illustrator. Ik vond het heel frustrerend om te werken in illustrator er is nergens een simpele tool die de lijntjes uitgumt. Het is uiteindelijk wel gelukt om mijn lamp in het karton uit te snijden om te testen of alles klopten daarna in hout. Vervolgens moest ik de houten uitgesneden lamp stukken in elkaar zetten en een lamp erin doen. dat ziet er zo uit:

Robotica Garage

Hier hebben we met It&m gewerkt aan een garage die werkende slagbomen heeft. Ik heb hieraan gewerkt met Demie Bodell, Melanie van der Mark en Amber de Mare. In dit project was ik weer de (helaas) scrummaster van een iets waar ik niets van weet

Robotica.

Vandaag heb ik een robot gemaakt met behulp van het programma LEGO Mindstorm, Tinkercad en Adobe Illustrator. Ons groepje heette: Help in dit groepje zat Redda Lagerwaard ( Scrum MAster ),Sophia van Delft en Quint de RuEerst moesten wij een beetje spelen met LEGO Mindstorm zodat wij weten hoe het programma werkt terwijl de andere de robot maakt volgens het LEGO Mindstorm Handleiding boekje. Toen de robot af was moesten wij hem nog programmeren dat deden wij volgens de handleiding dat was een beetje moeilijk want het boekje had niet alle informatie die wij nodig hadden. Het is uiteindelijk gelukt met wat hulp onze Robot kan zelf door een doolhof rijden

Afbeelding van robot auto

Wij moesten ook een omhulsel gemaakt voor onze robot. Dat heb ik gemaakt met Tinkercad ik was al best bekend met het programma dus het was niet echt moeilijk. ik had wel mijn omhulsel opnieuw moeten maken omdat het te klein was voor de robot. de tweede Omhulsel was nog steeds te klein maar dat komt omdat de 3D printer te klein was.

Afbeelding van omhulsel.

Ik heb in illustrator een sticker gemaakt voor onze omhulsel. Op de Sticker staat Help. Dat was best moeilijk omdat ik niet echt veel met Illustrator heb gewerkt.

Ik vond het niet echt fijn om Scrum master te zijn laat mij scrum master zijn bij een opdracht waar ik veel van snap zoals Animatie.

Het was een heel leuk It&m jaar ik ga volgend jaar gewoon door met dit vak wens mij veel geluk.

***EDIT*** 2-7-2019 Ik weet niet wat er aan de hand is met de 2 afbeeldingen ik kan er nu helaas niet bij. Whoopsies domme computer.

Illustrator Dier Lasersnijder.

Vandaag moesten wij een dier maken van hout. eerst moesten we een dier maken in illustrator ik vond dat een beetje moeilijk omdat ik niet echt weet hoe illustrator werkt. Ik had gekozen voor een eend met vleugels die hem steunen omdat ik eenden leuk vind. De lasersnijder heeft drie opties die ik allemaal moest gebruiken in mijn eend.: uitsnijden(blauw), insnijden(rood) en rasteren(zwart). Voor lijnen insnijden en uitsnijden moet je de dikte 0.5 PT zijn anders werkt het niet. Mijn eend heet Pluto.

^ Mijn eend ^ De 2 vleugels die je ziet laten hem staan op de grond. Zijn oog heb ik laten rasteren zijn veren, snavel en flipper dingen heb ik laten insnijden, en alles wat blauw is word uitgesneden.

Pluto the duck. Just look at that gorgeous smile.
Pluto standing proud on his wings.
Pluto showing his majestic wings…

Zoals je kan zien op de foto’s hierboven kan mijn eend recht op staan het was best moeilijk om hem in elkaar te zetten omdat ik bij hard moest drukken om het in elkaar te zetten. de rest ging wel.

Stop-motion Video

Met deze opdracht hadden wij een stop-motion filmpje gemaakt, we gingen scrummen Ik zat in een team van 4 Redda, Marijn, Tim(Scrum master) en Sem. elke dag begonnen wij met een ”stand up” dan gingen wij met zijn alle bij elkaar staan met een scrumblad waar alle dingen op staan die we moeten doen ik heb en Sem hebben de sprites uitgeknipt. Marijn en Tim hebben alle onderdelen van de computer uit elkaar gehaald en in elkaar gezet. Tim heeft geedit. ik heb alle plaatjes bewogen het filmpje soms zie je mijn hand omdat Tim te snel een foto maakte ik had ook de storybooard gemaakt.. het verhaal gaat over een virus die Princes Peach ontvoerd in een computer. Mario probeert Peach en de computer te redden van de gemene virus. Het verhaal bedenken vond ik best moeilijk. IK vond dit een leuke opdracht.

Illustrator opdracht poppetje maken.

Dit is mijn poppetje die heb nagemaakt van het filmpje die op de Itm Duinzigt site stond. aan het begin was het best moeilijk maar als je het na een tijdje doet dan snap je het wel ik heb mijn poppetje een beetje eng gemaakt met rode ogen omdat het bijna Halloween was mijn poppetje heet Baldi dat is een reverence van een unieke game Baldi’s basics.

Dat was mijn poppetje als je mij tips wilt geven dan kan je dat doen in de comments Be-bye!

Illustrator Oc Character.

Dit is Mike Wazaski

Hij is een Mike Wazowski’s Kwaadaardige personaliteit Hij kwam tot leven omdat James P. Sullivan A.k.a. Sully zijn baan heeft afgepakt omdat Sully daar veel beter in is dus neemt Mike Wazaski wraak met zijn sterren zwaard. om Mike Wazaski weg te jagen uit  Mike Wazowski’s zijn lichaam moet je een spiegel voor hem leggen dan verdwijnd ”het”. Mensen en monsters noemen Mike Wazaski soms ”Het” omdat er een gerucht rond gaat dat als je zijn naam roept dat ”Het” je dan komt pakken daarom noem ik hem ook soms zo in deze post.

Afbeeldingsresultaat voor sully monsters inc

^ James P. Sullivan A.k.a. Sully ^

Afbeeldingsresultaat voor mike wazowski

^ Normale Mike Wazowski  ^

Na deze opdracht moesten wij onze ”Oc” In een Omgeving zetten waar hij in hoort en een omgeving waar ”het” niet in hoort.

Eerst doe ik een foto waar ”het” bij hoort.

Ik heb deze omgeving gekozen omdat Mike Wazaski mensen bang maakt en vermoord met zijn sterren zwaard en zijn dode ,rode blik. Als je naar hem kijkt in zijn ogen dan bevries je van angst en dan steekt hij je met zijn zwaard in je maag.

Nu een foto waar ”het” Niet bij hoort

Hier zit Mike Wazaskie diep onder water waar hij niemand pijn kan doen maar andere buitenaardse dieren hem wel pijn kunnen doen. dit is nadat Sully het voor elkaar heeft gekregen om Mike Wazaskie uit Mike Wazowskie’s lichaam krijgt. Dit is zijn straf voor al het chaos wast hij heeft veroorzaakt.

Dat was mijn ”Oc” als je vragen hebt stel ze dan in de comments!

Credit gaat naar de Artis die de achtergrond heeft gemaakt van mijn eerste foto.

De achtergrond van de 2de foto is van een spel Subnautica (Speel het het is heel goed.)

(Ik cringe hier ze erg van btw ik weet hoe je je voelt. Sorry)

 

 

Telefoon hoesje 3D printen.

Vandaag heb ik geprobeerd om een hoesje te ontwerpen voor mijn telefoon, en daarna uit te uit te printen in 3D met een 3D printer. Om mijn telefoon hoesje te maken moest ik werken met Tinkercad

Tinkercad is een programma waarbij je 3D figuren kan maken. Die figuren kan je opsturen naar een 3D printer en dan laten 3D printen

voordat ik begon met Tinkercad moest ik eerst een schets maken van mijn telefoon (LG G2 mini 2014)  met alle maten zodat ik wist hoe lang en breed mijn hoesje moest zijn. Op het blad staat ook een ontwerp met wat ik op mijn hoesje wil zetten

( ^ Het is een beetje onzichtbaar ^ )

Daarna ben ik begonnen aan Tinkercad ik vond het zelf best moeilijk want soms wou het programma niet meewerken of dat ik weer niet kon inloggen in mijn account en weer helemaal opnieuw moest beginnen. In Tinkercad maakte ik eerst een blok met de normale grote van mijn telefoon, daarna selecteerde ik het blok en deed Ctrl+C en dan Ctrl+V waarbij ik het dus het blok  kopieerde. daarna maakte ik het blok groter en pakte het andere blok en holde het andere blok uit toen had ik een blok met een gat der in. daarna maakte ik andere gaten voor de geluid speakers, oplaad gat, geluid harder zachter en de aan en uit knop. de aan en uit knop en de geluid harder en zachter knoppen passen perfect! maar de het hoesje zelf en de andere gaten……

Ik dacht weer met mijn ”briljante” brein dat 0.1 een hele centimeter was daarom is mijn hoesje te klein voor mijn telefoon.

Het telefoon hoesje paste wel perfect in mijn echte telefoon hoesje.

Dat was mijn 3D geprinte hoesje die ik heb gemaakt met Tinkercard. Als jr ngeen paar tips hebt om deze post te verbeteren zeg e in de comments.

Photoshop opdracht 2

Vandaag heb ik weer een Photoshop opdracht gedaan. In deze opdracht moest ik twee gezichten verwisselen dus heb ik gekozen om het gezicht van Donald Trump en het gezicht van Kim Yung Un te verwisselen. Hier is het resultaat.

Het gezicht van Donlald Trump Op het lijf van Kim Yung Un. ^

Het gezicht van Kim Yung Un op het lijf van Donald Trump. ^

Ik heb het programma Adobe Photoshop CC gebruikt. Ik had kleine Irritaties met het programma maar die had ik uiteindelijk opgelost zoals: De lasso goed gebruiken of de gezichten bij elkaar in te blenden. Ik heb deze twee mensen gekozen omdat ze veel met elkaar te maken hebben.