★ Poster open middag ★

Bij deze opdracht kregen we te horen dat het de bedoeling was om zelf een opdrachtgever te zoeken en hiervoor een product te gaan ontwerpen. Ik heb dit gedaan voor Marcelina de eigenaresse van de sieradenwinkel M&M Boutique in Den Haag. Omdat ik dit een erg leuke winkel vind, heb ik ervoor gekozen om hiervoor iets te gaan ontwerpen. Uiteindelijk heb ik samen met mijn opdrachtgever besloten dat ik een actieposter ga ontwerpen voor de open middag van de winkel waar kinderen een cursus krijgen over hoe zij zelf sieraden kunnen maken. Ik heb mijn poster gemaakt met het programma Illustrator. Wat er goed ging aan de opdracht was dat ik eigenlijk meteen wist waarvoor ik wilde gaan ontwerpen en dat het werken met het programma Illustrator mij makkelijker afging, aangezien ik nu al vaker met dit programma gewerkt heb. Wat minder ging was dat ik er echt even een tijdje over moest denken over wat ik eigenlijk wilde gaan maken voor mijn opdrachtgever. Ik heb erg veel van deze opdracht geleerd vooral door de feedback die ik gekregen heb, ook omdat het natuurlijk een hele andere soort opdracht was dan wat we normaal krijgen!

Lijst met 20 ideeën

Wat ook een belangrijk onderdeel van deze opdracht was, was het maken van lijst van 20 ideeën van wat ik wilde gaan maken voor mij opdracht. Ik heb dus 20 ideeën uitgewerkt en vervolgens samen met mijn opdrachtgever gekeken naar welke twee ideeën ons het beste leek om te gaan maken. Wij kwamen op de ideeën om of een armbandje te ontwerpen voor de lijn van de nieuwe lente collectie of om een actieposter te maken voor de openmiddag die het bedrijf biedt. Uiteindelijk leek het ons het leukste om een actieposter te maken voor de openmiddag!

Moodboard


Bij deze nieuwe opdracht kregen we te horen dat we iets moesten gaan maken voor een zelfgekozen opdrachtgever. Ik heb ervoor gekozen om dit te gaan doen voor de winkel M&M boutique in Den Haag. Bij deze winkel vind je veel sieraden van o.a. het merk: Joy Jewellery Bali, waar ik erg fan van ben. Mijn opdrachtgever is Marcelia. Een onderdeel van van deze opdracht was het maken van een moodboard. Dat heb ik hierboven gedaan ↑

IT&M lamp

Bij deze opdracht moesten we met behulp van de lasersnijder een eigen lamp gaan ontwerpen. Ik heb deze opdracht samen gedaan met Milan. Wat goed ging bij ons was dat we het eigenlijk meteen eens waren over wat voor soort lamp wij wilden gaan maken. Wat iets minder ging was dat wij soms een beetje in de war raakten met alle losse onderdelen, aangezien onze lamp uit veel verschillende delen bestaat. We hebben ons gehouden aan de eisen die bij deze opdracht hoorden, we zijn bijvoorbeeld origineel geweest met ons ontwerp. Ook hebben wij ons gehouden aan de deadline die bij deze opdracht hoorde. Ik vond dit een leerzame opdracht, omdat ik in tweetallen gewerkt heb en daardoor ook rekening moest houden met de mening van de ander.

Winkelpui opdracht

In deze opdracht moesten wij met behulp van Lego Mindstorms en lego een geautomatiseerd systeem bouwen. Je kon kiezen uit diverse systemen. Een van de opdrachten was het ontwerpen van een winkelpui. Deze opdracht hebben ik samen met mijn groepje uitgevoerd. Ik heb samengewerkt met Levi, Janella en Tyrone. Deze opdracht is erg goed gegaan. We hadden een goede en duidelijke teamverdeling. Levi hield zich vooral bezig met het programmeren, Janella en ik (Nikki) waren vooral bezig met het bedenken van ideeën en het bouwen van ons winkelpui. En ook Tyrone heeft geholpen met bouwen. We zijn erg zelfstandig bezig geweest. Wat er iets minder goed ging bij ons in het team is dat wij eigenlijk allemaal niet zo goed wisten hoe het programma waarmee we gewerkt hebben precies werkte. Dus dit zou de volgende keer beter kunnen, doordat we nu beter weten hoe het programma werkt. We hebben ons gehouden aan de eisen waaraan onze opdracht moest voldoen. We zijn origineel geweest met ons ontwerp. Ook hebben wij ons aan de deadline gehouden die bij deze opdracht hoorde. Doordat we op tijd klaar waren konden we nog wat extra details toevoegen aan ons winkelpui. Ik vond het een erg leuke en leerzame opdracht. Vooral omdat we in teams moesten werken waar we natuurlijk allemaal veel van geleerd hebben.

★ Marvel-app voor ouderen ★

In deze opdracht werd ons vertelt dat we een eigen app moesten gaan maken met het programma Marvel. Bij deze opdracht werden we in groepjes ingedeeld. Ik heb samengewerkt met Yentl, Milan en Moos. Wat goed ging bij ons in het groepje was dat de rolverdeling goed in gang gezet werd. Iedereen deed iets waar hij goed in is. Wat de volgende keer misschien beter zou kunnen is dat we misschien iets meer door moeten werken, zodat we op het laatste moment niet zo in tijdsnood komen te zitten. We zijn alle vier bij deze opdracht creatief en technisch bezig geweest. Ik heb mijn app op de inleveringsdatum afgemaakt. Het is mij dus niet gelukt om mij helemaal exact aan de deadline te houden die bij deze opdracht hoorde. Bij deze opdracht hebben we als groep gescrumd. Mijn taak binnen de groep was vooral het bedenken van hoe we de dingen wilden gaan maken. Ik vond het een leuke en leerzame opdracht, omdat je in teams moest werken en dat is toch weer even iets anders dan wat we normaal eigenlijk bij het vak It&m doen.

De link naar mijn app: ➞ https://marvelapp.com/1f7i8ecg

3D Lasersnijder

In deze opdracht moesten we als klas een eigen opdracht gaan maken met behulp van de lasersnijder. Bij deze opdracht heb ik gebruik gemaakt van het programma Illustrator. Wat goed ging bij deze opdracht was dat ik al snel een idee had over wat ik eigenlijk wilde gaan maken. Wat minder goed ging zoals altijd wat het houden aan de deadline. Wel ben ik erg creatief geweest. Ik vond dit een leuke opdracht, omdat het weer even iets anders was dan wat we normaal doen, doordat we gewerkt hebben met de lasersnijder.

Stop-Motion filmpje


Bij deze opdracht werden we in groepjes ingedeeld en kregen we als opdracht: Leg met behulp van een stopmotion filmpje uit hoe een computer in elkaar zit. Ik heb deze opdracht samen gedaan met Yentl, Mels en XiuMing. Als programma hebben we Movavi Video Editor gebruikt. Wat goed ging bij deze opdracht in ons groepje was het verdelen van de verschillende taken die gedaan moesten worden. Mijn taak binnen deze opdracht was het maken van de foto’s die we gingen gebruiken voor het filmpje. Wat de volgende keer misschien beter zou kunnen is dat we de opdracht eerst even beter moeten bestuderen, voordat we in één keer snel alles uit elkaar halen. Wel zijn we erg origineel geweest met ons idee achter het filmpje. Ik vond het een leuke en leerzame opdracht, doordat we in groepjes moesten werken. Hierdoor heb ik ook veel van andere geleerd.


Tinkercad Telefoonhoesje

In deze opdracht moesten we zelf een telefoonhoesje ontwerpen met het programma Tinkercad. Wat er goed ging aan deze opdracht was het gebruiken van mijn creativiteit. Wat de volgende keer misschien beter zou kunnen is iets meer tempo maken. Ik heb mij gehouden aan de eisen die bij deze opdracht hoorde, want ik ben origineel geweest bij het bedenken wat ik wilde gaan maken. Ik heb mijn opdracht op tijd ingeleverd en heb mij dus aan de deadline gehouden die bij deze opdracht hoorde. Ik vond het een leuke en creatieve opdracht, omdat je helemaal je eigen creativiteit erin kwijt kon!

Photoshop gezicht verwisselen

In deze opdracht moesten we met het programma Photoshop het gezicht van twee personen gaan verwisselen. Wat goed ging was dat ik er snel uit was welke twee personen ik wilde gebruiken voor deze opdracht. Namelijk, hockeyster Maartje Paumen en zangeres Ariana Grande. Wat minder ging, was het houden aan de deadline van deze opdracht. Doordat ik geen tijd meer had zijn onderdelen van mijn foto niet mooi afgewerkt. Dus ik zou de volgende keer misschien wat meer tempo moeten maken. Wel ben ik origineel geweest. Ik vond het een leuke opdracht!