Eigen Opdracht

Hoi! Voor deze opdracht moest je zelf naar een bedrijf gaan en vragen of ze je een opdracht konden geven. Ik ben naar het bedrijf Renewi geweest, ook wel bekend als Vliko. Als opdracht vroegen ze me of ik misschien een powerpoint of iets anders kon maken zodat ze die konden gebruiken bij voorlichtingen over recyclen.

Ik heb de powerpoint laten zien en ze keurden hem goed. ”Ziet er goed uit, kort maar krachtig” werd er gezegd.

Ik vond deze opdracht een van de minst leuke opdrachten om te doen omdat je het alleen moest doen en het was gewoon een beetje saai.

Opdracht Robotica

Hoi, lange tijd niet gezien!

Ik heb deze keer een wat andere opdracht gedaan namelijk een eigen robotauto laten rijden door een doolhof. Om deze opdracht goed te doen moest je aan de volgende eisen voldoen: Een rijdende auto hebben, decoraties hebben, commando’s hebben en je moest goed samen werken via de Scrum methode.

Deze opdracht heb ik gedaan met 4 andere mensen. We hebben als allereerst de taken verdeeld. 2 mensen gingen de auto bouwen en programmeren, en de andere waar onder ik gingen decoraties maken. Ik begon dus met het maken van de “hoes” van de auto. Omdat ik niet zo goed heb opgelet heb ik een foutje gemaakt met de hoes en was hij een beetje te groot 🙁 Toen was er niet meer genoeg tijd, dus dan maar zonder hoes!

De samenwerking in ons groepje ging aan het begin wat stroef maar het werd geleidelijk beter. Eigenlijk was de helft van het groepje serieus en de andere helft niet. Ik dus niet.

Toen alles klaar was kwam de grootte test! Kan onze auto een weg vinden door het doolhof? De auto deed ontzettend veel ze best en het is hem gelukt! (met moeite)

Deze opdracht vond ik persoonlijk wat minder leuk omdat ik er niet zo veel verstand van heb. Het was eigenlijk een beetje TE technisch! 🙂

Ik heb helaas er niet aan gedacht om foto’s te maken van de auto, maar hij zou er zo uit moeten zien.

Afbeeldingsresultaat voor lego mindstorm truck

3D dier met de lasersnijder

De bedoeling van de opdracht was dat je een dier moest maken in illustrator en die als 1ste in karton moest uitsnijden. Ik was niet zo handig bezig en tot de laatste les heb ik niks gedaan, dus dat van karton heb ik niet. Maar mijn houten kameel is wel uitgesneden en hij is goed gelukt vind ik zelf. Met deze opdracht had ik wel wat moeite want mn pc deed raar en wilde niets meer opslaan, dus ik heb alles in 1 les moeten doen. Voor de rest ging het prima.

Het dier wat ik heb gemaakt is een kameel en hij heet Hassan

Stopmotion filmpje maken.

In deze opdracht heb ik met een groepje een eigen stopmotion video gemaakt. Het filmpje moest gaan over het in en uit elkaar halen van een computer. We hebben een paar kleine problemen ervaren maar die zijn allemaal opgelost. Voor de rest von dik het een moeilijke opdracht zoiezo om samen te werken met iemand waarmee ik nog nooit mee samen heb gewerkt. De computer die ik heb gebruikt had een beetje probleempjes met dingen opslaan dus het ging een beetje moeizaam. Ik vond het wel leuk om te doen want je mocht je creativiteit even vrij laten met hoe je het filmpje ging maken.

Hier is een linkje van de video op Rik zijn YouTube account. https://www.youtube.com/watch?v=A3rIGKQ5GY8

Illustrator opdracht

In deze opdracht moest je een poppetje uit de tutorial namaken. Het doel van deze opdracht was dat je een beetje zou leren hoe Illustrator werkt. Deze opdracht ging goed en ik ben geen echte problemen tegen gekomen.

Het 2de deel van deze opdracht was: ” maak een eigen (game) karakter” Dus ik heb dat gedaan en een Gingerbread sluipmoordenaar.

Deze boze gozer gaat achter mensen aan die gingerbread eten. Zijn tragische backstory is dat hij als klein koekje heeft mee gemaakt dat zijn ouders recht voor zijn ogen werden opgegeten. Voor deze opdracht heb ik weer illustrator gebruikt. Het ging vrij makkelijk.

 

Het 3de deel van de opdracht was: ”plaats je eigen karakter in een achtergrond waar hij/zij niet bijpast.” Dus ik heb er voor gekozen om dit koekje in ” Firelink Shrine” te plaatsen. Firelink shrine is een plek in een van mijn favoriete games namelijk Dark souls. In de wereld van dark souls zijn dr allemaal monsters die niet heel aardig zijn. Een koekje kan natuurlijk niet tegen een demoon op. Voor dit deel van de opdracht heb ik photoshop gebruikt.

En hier is een achtergrond waar hij wel bijhoort

Dat was het weer. Doei doei : )

Telefoon hoesje maken

Deze keer heb ik geprobeerd om een telefoonhoesje te maken en uit te printen met de 3D printer. Dit onderwerp heb ik gemaakt met het programma Tinkercad.

Voordat je kon beginnen moest ik eerst een schets maken voor me telefoon (Samsung galaxy A8). Nadat je hem had afgemeten moest je beginnen in Tinkercad. Met al de vormen en gereedschappen die je kon gebruiken, kwam er uiteindelijk een telefoonhoesje uit. Het was wel een beetje lastig soms maar voor de rest had ik weining problemen.

 

 

 

Photoshop 2

Ik heb weer met Photoshop moeten werken, in deze les moesten we een gezicht van een ander op een lichaam plakken. Ik heb voor het hoofd gekozen voor Dwayne Johnson en het lichaam Bruno Mars. Hier is het resultaat!

Opdracht photoshop

In de 1ste les mochten we een random gezicht vervormen. Ik heb voor het gezicht van meneer Trump gekozen. Voor deze opdracht heb ik het programma photoshop gebruikt. Ik heb met deze opdracht veel plezier gehad want met photoshop zijn er zoveel mogelijkheden. Voor de rest ben ik geen moeilijkheden tegengekomen. Hier zijn de resultaten van mijn 1ste opdracht.

Voor

Na