Meester proef

De opdracht was om iets te maken / doen wat te maken had met IT&M. Ik heb met Arduino en Fusion 360 gewerkt. Ik vind zelf dat ik veel heb geleerd van coderen en product development, maar soms moet ik iets meer vooruit denken om problemen te voorkomen. Ik denk dat ik me aan alle eisen heb voldaan. Ik heb me aan de deadline gehouden. Ik vind dat dit een goede opdracht was omdat je veel vrijheid had in wat je kon doen. Ik heb verder geen ideeën hoe de docent deze opdracht zou kunnen verbeteren.

Ik heb Ervoor gekozen om de Cardswipe opdracht van de game Among us na te maken. vooral omdat het me leuk leek om ook iets aan coderen te doen. Het idee is dat je met de goede snelheid met de kaart door de sensoren van de Cardswipe moet gaan om de taak te volbrengen. Als je te snel of te langzaam door de Cardswipe gaat laat het scherm je zien dat je te snel of te langzaam gaat.

Externe opdrachtgever

De opdracht was om iemand te helpen doormiddel van dingen die we bij IT&M hebben geleerd, ik heb hiervoor een munt voor mijn oom ontworpen en ge 3d print. Ik heb met het programma Fusion 360 gewerkt, dat is een programma om 3d modellen te maken. Ik vind dat het overleggen met mijn oom voor een goed eindresultaat heeft gezorgd. Ik heb niet echt iets dat ik de volgende keer anders zou doen, sinds ik het vind dat het over het algemeen best goed ging. Ik heb (volgens mij) aan alle eisen voldaan. Ik heb de deadline gehaald. Ik vond het een goede opdracht omdat het je leert hoe je met iemand moet overleggen om het product te verbeteren.

Recensie door externe opdrachtgever ( mijn oom)

Ter ere van mijn 12-jarige periode van werkzaamheid voor mijn werkgever ‘Florisoft b.v.’, was er sprake geweest van een manier om dit te gedenken. Al gauw werd er geopperd om hier een ‘munt’ voor te maken, waarvan het design nog open was en enkel het Florisoft-logo (de twee blaadjes) diende te vertonen, alsmede ‘JP’ (mijn initialen.
De eerste versie werd vrij snel, zelfs binnen een week, getoond door Morgan , en hierbij waren er meteen een reeks verschillende opties :
Een ronde munt met aan beide kanten inscripties (JP 12 aan een kant, en het florisoft logo aan de andere kant) in verschillende variaties, alsook een kartel-rand munt met slechts inscripties aan 1 zijde. Dit werd besproken, en mijn kritiek en aanbevelingen werden aangehoord. Alsook mijn voorkeur voor 1 van de dubbelzijdige, ronde munten.
Enkele dagen later werd er een nieuw design aangeleverd door Morgan de Klerk, welke eveneens weer in meerdere uitvoeringen beschikbaar was :Een munt met een witte binnenkant, waardoor dan wel 1, of beide zijden als inscriptie voorzien waren van een witte binnenkant. Dit, in contrast met de grijze buitenkant.Dit was wel een goede toevoeging, welke niet besproken of geopperd was hiervoor.
Uiteindelijk werd de munt geselecteerd welke aan beide kanten een witte inscriptie had. Deze werd dan nog voorzien van een hanger (van metaal), zodat deze als sleutelhanger dienst kon doen.Dit project was hiermee afgerond, en in totaal zijn ca. 12 – 15 munten in verschillende vormen en soorten aangekomen.
Het idee was tot mijn tevredenheid verwerkt.

Voorbeeld van afbeelding


Voorbeeld van afbeelding

achtergrond verranderen.

De opdracht was om een foto van jezelf in een andere plaats te zetten. Ik heb gewerkt in Photoshop. Wat goed ging was dat het nu beter gaat om met Photoshop te werken. Wat er beter kan is dat ik soms iets meer zorgvuldig moet doen. Ik heb me aan de eisen voldaan. ik heb me wel aan de deadline gehouden. Ik heb geen tips. Ik vond het een goede opdracht. Mijn plan was om mezelf in een game te zetten. Ik heb dit gedaan door mezelf uit te snijden in een foto van de game te plakken. Ik denk dat mijn foto redelijk geslaagd is. Al had het beter gekund.

app maken

we moesten een app maken met de marvel app. wat er goed ging was dat het er best oké uit ziet. wat er beter kan is dat ik de app lastig vond om mee te werken. het voldoet naar mijn mening aan alle eisen. ik heb de deadline gehaald. volgende keer zou het met een andere app beter gaan. maar ik vond het een leerzame opdracht. maar niet zo leuk omdat het een beetje een irritante app was om mee te werken.

https://marvelapp.com/5b0bhhe

link naar app.

Game caracter tekenen

De opdracht was het tekenen en bedenken van je eigen game caracter. Voor deze opdracht heb ik illustrator gebruikt. het was niet al te lastig om de game caracter te maken. dus dat ging goed. wat niet goed ging was dat ik niet goed had gelezen bij de opdracht en dit deel van een grotere opdracht was vergeten. ik heb me wel aan de eisen voldaan. maar niet aan de deadline gehouden. omdat ik met andere dingen bezig was. ik heb geen tips voor de docenten. en ik vond het een leuke opdracht, en ik heb meer leren werken met illustrator.

Cospaces .edu

de dingen die ik heb geprogrammeerd in cospaces zijn: een zoektocht voor 3 items. je moet ze zoeken in volgorde, en de volgorde is aangegeven door dat het item wat je moet zoeken een fel rode kleur krijgt. als je het item aanklikt verdwijnt het item. ook heb ik alle dieren van tekst voorzien op het moment dat je ze aanraakt. ook kan je korte gesprekjes houden met de mensen in het park.

hiermee kan je met de mensen praten.
dit is voor de zoektocht naar de items
dit is om met alle dieren te kunnen praten.

poppetje it&m

Poppetje tekenen in adobe illustrator.

de opdracht was om een poppetje te tekenen met behulp van illustrator. het resultaat is niet slecht, dus dat is goed, maar ik heb het te laat ingeleverd. dus dat is minder. ik heb me wel aan de opdracht gehouden, maar zoals ik al zei niet aan de deadline gehouden. omdat ik met andere opdrachten bezig was. ik vind het leuk om met illustrator te werken, dus dat zou ik graag nog een keer doen. en ik vond het in het algemeen erg leuk en leerzaam.

stop motion

we hebben met een app op de telefoon de foto’s gemaakt en ik heb ze bewerkt in Adobe première pro. wat er goed ging is dat het idee best creatief was. maar wat er volgende keer beter kan is dat: de kwaliteit van de foto’s beter moet, het bewerken van het filmpje beter moet, en dat de samenwerking beter moet. we hebben ons (naar mijn mening) best redelijk aan de eisen voldaan, maar we waren eigenlijk te laat met het filmpje, dus de deadline is net niet gehaald. omdat we net niet op tijd waren. we hebben deze opdracht wel gescrubd, mijn taak was mee bedenken, en edditen. mijn tip voor de docenten is om iets grotere groepjes te maken zodat het eindresultaat beter is. ik vond het wel een leerzame opdracht, maar ik vond het geen leuke opdracht.

gezicht verwisselen

de opdracht was het verwisselen van een gezicht. we hebben hiervoor fotoshop gebruikt. wat er goed aan deze opdracht is gegaan is dat het resultaat best goed is. ik heb me gehouden aan de eisen. ik heb me niet aan de deadline kunnen houden omdat ik dit niet kon uploaden. en het plaatje ook niet. ik heb bij deze opdracht niet gescrumd. ik heb verder geen commentaar op hoe de docenten deze opdracht anders hadden kunnen bedenken. ik vond dit een leuke opdracht en ik hoop dat we in de toekomst meer gaan werken met fotoshop.

verwisseld
origineel

gezicht vervormen

de opdracht was het vervormen van een gezicht. we hebben hiervoor photoshop gebruikt. wat er goed aan deze opdracht is gegaan is dat ik nu beter photoshop beheers. ik heb me gehouden aan de eisen. ik heb me niet aan de deadline kunnen houden omdat ik dit niet kon uploaden. en het plaatje ook niet. ik heb bij deze opdracht niet gescrumt. ik heb verder geen commentaar op hoe de docenten deze opdracht anders hadden kunnen bedenken. ik vond dit een leuke opdracht en ik hoop dat we in de toekomst meer gaan werken met photoshop.