Eigen ontwerp maken voor een zelf gekozen opdrachtgever.

Ik heb mijn baas benaderd en gevraagd of hij mijn opdrachtgever wilt zijn voor deze opdracht. Op internet heb ik informatie gezocht over het bedrijf en aan mijn baas vragen gesteld om meer te weten te komen over dit bedrijf.

Ontwerp broodplank

De opdracht was een eigen opdrachtgever te zoeken die mij een opdracht aanreikt om te gaan maken. Ik werk bij stadscafé van der werf en ik heb mijn baas benaderd. Wij zijn samen na overleggen eruit gekomen dat het ontwerpen en maken van een nieuwe broodplank het meest efficiënt is. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en vond het leuk om te mogen maken! Na een tijdje brainstormen was er een idee in mij opgekomen hoe het ontwerp eruit ging zien en ik heb dit uit gewerkt (zie afbeelding). Ik heb mijn baas gebeld om te vertellen dat het ontwerp af is, hij vond dit een erg leuk en goed gelukt idee. Tijdens deze opdracht heb ik ook medeleerlingen geholpen met problemen als ze ergens even niet uit kwamen, dit heeft mij natuurlijk tijd gekost maar ik ben er trots op dat opdracht af is en dat mijn (baas) opdrachtgever er tevreden mee is. Wat ik heb geleerd van deze opdracht is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je werk en dat je dit zorgvuldig en goed moet aanpakken. Ik vond dit een interessante opdracht om te maken ik heb veel nieuwe dingen geleerd, mij lijkt het leuk om in het vervolg nog z’n soort opdracht te maken!

Lamp ontwerpen

De opdracht was om een lamp te gaan ontwerpen, ik heb de opdracht in samen met Nikki Jansen gemaakt. Wij hebben gewerkt met het programma Adobe illustrator 2019. De samenwerking tijdens deze opdracht verliep goed, we hebben de taken duidelijk verdeeld onder elkaar. Ik vond de begeleiding van de docenten goed, alleen tijdens het uitprinten werd het een beetje chaotisch , doordat bepaalde dingen niet goed verliepen. Dit was een erg leerzame opdracht omdat, ik veel nieuwe dingen heb geleerd en ontdekt. Ik vond dit een leuke opdracht om te maken!

Lego Mindstorm

In deze opdracht hebben wij gewerkt met Leo Mindstorms, wij als leerlingen hadden de keuze uit verschillende doel einden. We konden kiezen om een Parkeer garage te maken, een winkel etalage of een sorteermachine. Lucas, Melanie en ik (Milan) hebben er voor gekozen om de parkeer garage te maken. Wij hebben gewerkt met het programma: LegoEV3. De opdracht verliep goed, wij hebben de taken onderling duidelijk verdeelt en iedereen heeft zijn best erop gedaan. Als een van ons iets niet begreep hebben we elkaar geholpen. Tijdens de opdracht was er onduidelijkheid welke opdracht wij gingen kiezen dit had beter gekund vind ik. Het werken met LegoEV3 was voor ons in het begin een raadsel wij hadden echter meer vragen kunnen stellen en beter in het boekje moeten kijken. Wij hebben een stevige garage gemaakt met een etage erop. ik vind dat wij een originele garage hebben gemaakt omdat, wij de garage hebben geverfd en een bord hebben gemaakt voorbij de ingang. In deze opdracht hebben wij gescrumd, mijn taak was helpen met programmeren en maken van de parkeergarage. Ik heb mijn best gedaan met inzet tonen en initiatieven nemen naar mijn mening. Wellicht kunnen de docenten iets meer begeleiding geven tijdens het programmeren, leerlingen vonden het erg lastig om uit het boek te werken. ik vond dit een erg leerzame en interessante opdracht om te maken, ik heb veel nieuwe dingen geleerd!

Marvel app voor ouderen.

In deze opdracht moesten wij met een groepje een eigen app gaan ontwerpen.We de hadden keus uit verschillende onderwerpen wij hebben gekozen voor ouderen . Deze opdracht heb ik in samenwerking gedaan met : Nikki, Moos en Yentel. Het programma wat we gebruikt hebben heet Marvel. Het verloop van de opdracht verliep goed, we hebben duidelijke opdrachten aan elkaar gegeven en iedereen heeft zich daar aan gehouden. Wat er minder goed ging tijdens deze opdracht was het werken met Marvel we wisten allemaal niet goed hoe we deze App moesten hanteren. We hebben ons gehouden aan de eisen van de opdracht, want wij hebben een originele app gelanceerd en de techniek van de app functioneert goed. Ik heb me tot mijn spijt helaas niet kunnen houden aan deadline, aangezien ik heel erg veel moeite had met het gebruik maken van Marvel en daardoor heb ik de opdracht niet op tijd afkunnen maken. Mijn taak binnen de groep was het helpen met het bedenken van ideeën voor de app. Ik heb heel erg mijn best gedaan tijdens het maken van de app. Als tip voor de docent zou ik graag iets betere uitleg willen voor het gebruiken van Marvel. Ik vind dit persoonlijk een erg leerzame opdracht en heb veel nieuwe dingen geleerd. Ik zou het heel erg interessant vinden om meerdere opdrachten te maken met Marvel.

Hierbij de link van onze groeps opdracht: https://marvelapp.com/h730hf9

Hierbij de link naar Mijn app : https://marvelapp.com/hc06119

3D opdracht houten snijden.

In deze opdracht kregen wij de opdracht om een 3D figuur uit hout te gaan snijden. Tijdens deze opdracht heb ik gebruik gemaakt van Adobe illustrator. wat beter kon gaan tijdens het maken van de opdracht was mijn werk tempo, omdat ik erg moeilijk vond om met Adobe illustrator te werken en daardoor een krap zat in mijn werktijd. ik heb mij tijdens deze opdracht aan de afspraken en voorwaarden gehouden tijdens het maken van deze opdracht. ik heb voor een hond gekozen omdat ik wist dat niet veel mensen een hond gekozen hebben. ik heb mij aan de deadline gehouden tijdens de opdracht alleen ik vond het wel erg lastig aangezien het werken met Adobe. ik vond dit een erg leerzame opdracht, want ik heb geleerd hoe ik het programma Adobe illustrator moet handteren.

stop-motion filmpje groeps opdracht.

tijdens deze opdracht moesten we samenwerken ik heb samen gewerkt met: Jan , David en Jordi.
tijdens deze opdracht moesten we een stop motion filmpje met als doelstelling uit te leggen waar de onderdelen van de computer voor gebruik worden en wat de functie er van is. de samenwerking tijdens de opdracht ging redelijk goed, alleen we waren snel afgeleid. ik vond het een leuke en interessante opdracht om te mogen doen en ik heb veel nieuwe dingen geleerd.

Telefoon hoes ontwerpen.

In deze opdracht moesten wij een hoesje gaan ontwerpen voor onze eigen telefoons. Het hoesje moest precies de zelfde maat hebben als je eigen telefoon ( mijn telefoon iphone 6s). Wat de volgende keer beter zou kunnen gaan is het het uitprinten van mijn hoesje want het is de eerste keer mislukt. ik had tijdens deze opdracht een goed vlot werk tempo want ik vond deze opdracht erg leuk. ik heb voor een rood hoesje gekozen aangezien ik dat een mooie kleur vind. de opdracht heb ik binnen de deadline afgekregen. verder vond ik dit een erg leuke en interessante opdracht om te mogen maken.

zelf ontworpen poppetje

 We moesten met school een eigen poppetje gaan ontwerpen met als idee een (game) karakter te ontwerpen in illustrator.   Ik heb gekozen voor dit poppetje want ik speelde altijd vroeger een spelletje op de Ipad en daar  kwam dit poppetje in voor ik heb hem zelf zo nou keurig nagemaakt. Wat vond ik goed en slecht gaan? Wat ik goed vond gaan is dat mijn werk houding goed was en daarmee een mooi ontwerp heb kunnen maken. Wat ik minder goed vond gaan is dat ik sommige dingen slecht begreep

Ontwerp poppetjes.

In deze opdracht moesten wij met de klas poppetje gaan ontwerpen.  Ik heb met het programma illustrator gewerkt. Wat goed ging tijdens deze opdracht was dat ik snel aan het werk ging en het programma goed onder de knie had.  wat beter had kunnen gaan tijdens deze opdracht was dat ik het programma nog niet helemaal begreep maar mijn werk tempo lag veel hoger dan anderen keren met het programma.  ik heb de opdracht binnen de deadline afgekregen. ik vond dit een erg leerzame opdracht, ik heb veel nieuwe dingen geleerd en vond het erg interessant om deze opdracht te doen.

Photoshop gezicht verwisselen.

In deze opdracht kregen wij de opdracht om een gezicht te gaan verwisselen.  Ik heb gekozen om het gezicht van Jochem Myjer op het lichaam van Tom kolonel te verwisselen. Ik heb heb gewerkt met het programma Photoshop.  wat goed ging tijdens deze opdracht was dat ik snel op ideeën gekomen was en vlot aan het werk ging.  wat tijdens deze opdracht beter had kunnen verlopen was het werken met het programma ik vond het in het begin redelijk lastig om mee te werken want ik moest hele erg aan het programma wennen.  Waarom ik gekozen heb voor Jochem myjer en Tom Kolonel  is omdat ik heel erg fan van hun beide ben.  ik heb deze opdracht binnen de deadline afgekregen, ik was redelijk snel klaar. ik vond dit een erg leerzame opdracht, want ik heb veel nieuwe dingen geleerd.