3D wereld

De opdracht was om op cospaces een 3D wereld te maken. Op cospaces hebben we de mogelijkheid om te programmeren, zodat dingen bijvoorbeeld kunnen bewegen.

Ik heb er voor gekozen om een Dierentuin midden in een stad te maken te maken omdat ja je dat eigenlijk nooit ziet en ik heb mijn fantasie gebruikt en Omdat ik van dieren hou en vroeger vond ik het altijd leuk als we naar de dierentuin gingen.

Ik heb met de Cospaces website gewerkt. Het programmeren voor mijn gevoel ging best wel goed. Ik heb mij gehouden aan alle eisen van de opdracht

Ik heb me niet gehouden aan de deadline omdat ik had wat computer problemen dus het liep een beetje uit.

Ik vond het een leerzame en een leuke opdracht om te maken. Ik heb geleerd hoe cospaces werkt, ik geleerd hoe programmeren in elkaar zit en ik vond het zeker leuk om te doen.

3D dierentuin

Ik heb een 3D dierentuin met het programma Cospaces edu gemaakt.

In mijn dieren tuin kun je leeuwen, gorilla’s, schildpadden, mini walvissen, dolfijnen en zeesterren vinden.

stop motion

De opdracht was om een stop motion video te maken van een computer die je uit elkaar ging halen en weer in elkaar moest zetten. Bij de video hoorde ook een verhaal.
Ons verhaal was dat de computer een virus had en dat we de computer gingen opereren.

We hebben het filmpje gemaakt in Adobe Premiere Pro cc 2019.

De opdracht is wel goed gegaan. Gelukkig hebben we opdracht op tijd af kunnen krijgen. We hebben de computer helemaal uit elkaar gehaald en daarna weer terug in elkaar gezet.

Het samenwerken ging niet altijd even makkelijk. Ook de verdeling van de taken vond ik niet helemaal eerlijk. En niet iedereen werkte even goed mee.

Ik heb deze opdracht samen met Sam, Stan en Lucas gemaakt.

Ik heb geen tips voor de docent. Meneer Oorthuizen had de opdracht van tevoren goed uitgelegd. En hij kwam tijdens de les regelmatig kijken en vragen hoe het ging.

Ik vond het een leuke opdracht. Het was leerzaam om een keer in Adobe Première Pro cc 2019 te werken want dat had ik hiervoor nog niet gedaan. Ik vond het leuk om te zien hoe een computer van binnen uitzag en hoe je een filmpje moet bewerken.

telefoon hoesje maken

De opdracht was om je eigen telefoonhoesje te ontwerpen en uiteindelijk met een 3D printer het te maken.

Ik heb daar bij het programma Tinkercad voor gebruikt.

Het ontwerpen van het telefoon hoesje ging wel goed , het was niet echt zo moeilijk vond ik dus het ging best wel soepel.

Ik moet de volgende keer wel de maten beter meten want mijn hoesje was te klein voor mijn telefoon.

Ja ik heb me aan de eisen gehouden.

Nee ik heb me niet aan de datalijn gehouden omdat ik ben en paar keer ziek geweest en daarom heb ik het niet op tijd af kunnen krijgen.

Photoshop Gezicht verwisselen

Het is gemaakt in Adobe Photoshop. Ik heb hier de veelhoeklasso gebruikt om de gezichten te verwisselen.
Ook heb ik de kloonstempel gebruikt om de achtergrond erg mooi te lijken. Ook is er gebruik gemaakt van een retoucheerpenseel.
de opdracht was om twee personen te kiezen en hun gezichten te verwisselen.

Het gezicht verwisselen ging uit eindelijk goed, maar vond het best wel moeilijk omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan.

Ja ik heb me aan de eisen gehouden.

Nee ik heb me niet aan de data lijn gehouden omdat ik een paar keer tijdens de les ziek was daarom heb ik het steeds verplaatst. Daarom had ik het uiteindekijk niet op tijd af. En het programma heeft het een paar keer niet gedaan dus.

Ja ik vond het een leuke en een leerzame les, omdat je leert meer dingen over fotoshop wat ik eigenlijk nooit heb gedaan en dan is het wel interessant dat je het nu allemaal heb geleerd.

Illustrator eigen poppetje

De opdracht was dat je met het programma Illustrator een eigen poppetje ging maken en ik heb gekozen voor een sneeuwpop.

Het ging op zich wel goed als je weet hoe het programma werkt en dat wist ik wel dus het was best wel makkelijk om te maken.

Ik vond het een leuke en een leerzame opdracht want in het begin wist ik niet hoe het programma werkte en nu wel.

Photoshop gezichtsvormen

De opdracht was een foto op internet te zoeken en dan met het programma Photoshop te gaan vervormen. Ik heb het gedaan met het programma Photoshop. tijdens het bewerken van deze foto ging bijna alles goed. Ik vond het best wel een leuke opdracht omdat je leert foto’s te bewerken en te vervormen.

poppetjes maken met illustrator

opdracht-poppetje-maken

Wij kregen de opdracht om een poppetje maken met de programma illustrator.

je moest eerst een filmpje op YouTube zoeken en dat moeste je bekijken, hij legde stap voor stap uit hoe je zo’n poppetje moest maken en die moest je namaken.

We hebben dat gedaan met het programma Illustrator. dat is een app waar je dingetjes kunt maken of bewerken zoals deze vijf poppetjes.

Ik vond het best wel moeilijk om deze opdracht te maken, omdat in het begin wist ik niet hoe het werkte . Maar later kreeg ik het wel door hoe dingen in elkaar zaten en hoe de app werkt. Ik vond het een hele leuke opdracht om te maken.

Ik vond dit een leerzame opdracht omdat je gaat leren hoe de app werkt en hoe je er dingen moet maken. zoals de poppetjes.