cospaces

we moesten een wereld programmeren in cospaces. Ik heb een dierentuin gemaakt met allemaal verschillende dieren en dingen erin. Ik heb de dieren: gorilla, leeuwen, tigers, dolfijnen en lama’s. Ook heb ik een plattegrond van de diertuin opgehangen en bordjes bij de weggetjes neer gezet van waar je heen moet. Tenslotte heb ik een parkeerplaats gemaakt die door loopt naar de kassa en ingang.

Als eerst ging ik een account aan maken en dat duurde een dag ongeveer en daarna was ik aan de slag gegaan met het programmeren van mijn eigen dierentuin. Het ging allemaal wel goed. Ik had het snel onder de knie hoe het allemaal werkte in het programma.

Ik vond het leuk om te doen en het zelf maken van je eigen dierentuin. Het ging minder goed met het inleveren, omdat ik er maar niet achter kwam hoe ik screenshot moest maken in cospaces. Uiteindelijk heb ik met mijn telefoon een foto gemaakt van het beeld.

dit zijn de foto’s die ik ervan heb gemaakt

hoe zit een computer in elkaar?

Dion, Thijs, Florine en ik zaten samen met elkaar in een groepje. Samen hebben we de computer uit en in elkaar gehaald.

We moesten de computer uit elkaar halen en daarvan een stop motion filmpje maken. Ook moesten we er een verhaal aan vast maken en wij hadden een virus in de computer bedacht en dat iemand dat virus gaat weghalen. we hebben de computer uit elkaar gehaald met een schroevendraaiers, met een CoPro hebben we de foto’s mee gemaakt en later moesten we het filmpje ook editten en dat hebben we gedaan met het progamma Abode Premiere Pro.

De samenwerking tussen ons ging goed. Iedereen had iets te doen. De volgende keer kan de snelheid van hoe het gebeurt iets sneller, want nu deden we alles op onze eigen gemak en haalde het bijna niet.

Het was moeilijk met het filmpje op youtube te zetten, omdat er telkens error was.

Ik vond de opdracht zelf niet echt leuk en interessant, want ik ben niet zo goed met computers en hoe alles in elkaar zit.

Gezicht verwisselen

In deze opdracht hebben we gezichten verwisseld. dit hebben we gemaakt in Photoshop. Ik snapte niet heel veel van deze opdracht en het ging ook niet zo goed met opslaan.

Ik heb de opdracht goed uitgevoerd en heb mijn best er voor gedaan, maar de volgende keer ga ik er nog iets meer aan doen om het beter te maken.

Uiteindelijk snapte ik het en was het wel leuk

3D telefoonhoesje maken

in deze opdracht hebben we een telefoon hoesje gemaakt in de 3D printer. Het telefoon hoesje hebben we gemaakt met tinkercad. Aan het begin was het wel een beetje lastig, omdat ik het nog niet helemaal snapte maar hoe meer tijd je erin stak hoe beter het ging en uiteindelijk was het niet zo heel moeilijk.

Bij deze opdracht ging het om de vorm van het hoesje. Ik heb er textuur in gemaakt met mijn naam en de vormen van het hoesje zijn goed gelukt. Mijn telefoon past er net niet in het hoesje.

ik vond deze opdracht leuk om te doen soms een beetje lastig met meten, maar ik ben er uitgekomen en ik vind het resultaat mooi geworden.

Photoshop

De opdracht was dat we een foto moesten opzoeken van 600×800. Daarna moesten we het photoshoppen.

Ik vond de opdracht niet erg moeilijk en het ging wel goed. de volgende keer kan ik misschien nog iets meer photoshoppen. ik vond het een leuke opdracht om te maken.

poppetjes maken in illustrator

We kregen een opdracht om 5 poppetjes te maken in het programma illustrator.

We kregen een filmpje op YouTube met opdrachten die we moesten uitvoeren om 5 poppetjes te maken. In een kort filmpje legde hij stap voor stap uit wat we moesten doen, als je dat filmpje volgde was het niet zo moeilijk.

Het opslaan ging in het begin niet goed ik heb hem 1 keer over moeten doen. Ik heb me aan de eisen gehouden waar de opdracht aan voldaan moest worden. De deadline was vandaag en vandaag heb ik hem kunnen inleveren, dus dat is gelukt.

ik heb veel geleerd van deze opdracht. dit is het eind resultaat van mijn opdracht.