opdracht voor je werknemer

ik heb voor de Koffie Meulen Oegstgeest en uithang bord gemaakt in de lezer snijden het is en oude koffie molen. het was best moeilijk om te maken want er waren veen stukken die heel pressies moesten maar ik vind hem best goed gelukt .er is wel iets afgebroken aan de boven kant maat dat kon ik gewoon meer netjes terug lijmen.

ik vond het en leuke opdracht om te maken want dat vind ik sowieso met en laser snijder ik heb alleen nog geen mail gekregen van de werk nemer vat zij er van vond

lamp lazer snijden

en aantal weken geleden heb ik deze lamp gemaakt in illustrator en uitgesneden met de lazer snijder. ik heb eerst en proef versie gemaakt van mijn lamp van karton want dat mocht je meerdere keren uit snijden en hout maar een keer. ik heb gewacht tot mijn lamp goed was in karton en toen heb ik hem gemaakt in het hout. ik heb deze opdracht alleen gemaakt en vond het erg leuk en leerzaam om het te maken. het maken en snijden van de lamp ging wel goed en ik had niet echt problemen. de volgende keer zou ik hem wel eerst nog even schoon maken. want er zit nog allemaal resten op van de de stukken die de lazer snijder niet helemaal goed heeft uitgesneden. ik heb me volgens mij wel aan de eisen gehouden en heb hem ook niet te laat ingeleverd ik heb geen tip aan mijn docent want hij heeft geholpen waar nodig was.

Stop motion filmpje

Stop motion filmpje van Luuk, Melanie, Moos en Nando.

Deze opdracht voor ITM heb ik gedaan met Melanie, Nando en Moos. We moesten een computer uit elkaar halen en daarvan een filmpje maken. We hebben een heleboel foto’s gemaakt en die in een filmpje achter elkaar gezet. Dat deden we met de iphone met i-movie.

We moesten voor deze opdracht als een team samenwerken. Melanie was de scrum master en zij gaf leiding aan het team. De samenwerking in het team ging goed, we hadden de taken goed verdeeld en iedereen deed goed mee.

Wat beter had gekund was het knippen en plakken van de foto’s in het filmpje. Nu zitten er veel foto’s in en daardoor is het filmpje veel te lang.

We hebben volgens mij aan bijna alle eisen voldaan, alleen de tijd van het filmpje is te lang.
Op zich hebben we ons aan de deadline gehouden, het enige wat mis ging was het plaatsen van het filmpje op mijn site.

Ik vond dit weer een hele leuke opdracht om te doen. Het werken in een team is leuk omdat je dan goed taken kan verdelen en allemaal je eigen ding moet doen.

op vakantie app

wij hebben met en groepje en opdracht gemaakt. in dat groepje zaten, Bas, Tim, Yusuf en Luuk. met dat groepje moesten we het eerste deel samen doen en dat was het log boek. in dat logboek stonden alle stappen die we moeste doen, tussen de lessen door moesten we en stand up houden. dan moesten we bij elkaar staan en gaan praten wat we nog moesten doen en wat we hadden gedaan, en of het goed ging of niet. we hebben daarna en app gemaakt in marvel. ik vond het zelf wel leuk maar het duurde wel en beetje lang om voor te berijden, maar de app maken ging wel en een tip voor de docenten is iets milder zijn in het geven van cijfers want sommige mensen kunnen dit niet zo goed. ook hebben we in en groep gewerkt met het opstarten maar daarna moesten we de app alleen maken en dat heb ik hier onder gedaan

dit is de app https://marvelapp.com/bed9677

3D dier in illustrator

ik heb in illustrator en 3D dier gemaakt eerst moesten we en ontwerp maken van het dier die zie je hier en dat ging allemaal wel goed daarna moesten we hem uit laten snijden bij de laisser snijder eerst van karton en daarna als alles goed was mocht je het van hout doen

dit is het resultaat van mijn vis ik vind hem wel mooi maar alleen die vinnen zijn met iets te klein voor de gleuven die ik had gemaakt maar voorderest ben ik er wel blij mee.ik vond het wel leuk om te doen maar het was wel een beetje moeilijk om alles precies goed te krijgen maar ik ben er toch wel tevreden mee maar het is niet mijn favorieten bezigheid

3D Telefoonhoesje

Voor deze opdracht van ITM moest ik een telefoonhoesje ontwerpen en daarna printen op de 3D printer van school. Ik heb voor het ontwerp het programma Tinkercad gebruikt. Het bestand met het ontwerp heb ik naar mijnheer Oorthuizen gestuurd. Hij heeft het hoesje toen uitgeprint.

Het maken van het ontwerp en het gebruik van Tinkercad ging goed en was leuk. Het opmeten en invoeren van de juiste maten was wel lastig.

Bij de opdracht moest ik eerst een schets maken met de afmetingen van de telefoon. Voor het hoesje moest ik een origineel ontwerp maken waarbij er ook reliëf op het hoesje moest komen. Mevrouw Koolhaas heeft ernaar gekeken en vond het goed. Volgens mij heb ik de opdracht goed gedaan en ik was op tijd klaar.

Ik heb wel een tip voor de docenten of eigenlijk voor de school. Misschien kan de school een betere en snellere 3D printer kopen. Het duurde nu best erg lang voordat een hoesje klaar was. En na het printen moest ik allemaal uitsteeksel wegsnijden voordat het hoesje mooi was.

Ik vond de opdracht leuk om te doen maar niet echt leerzaam. Omdat ik denk dat ik niet vaak een 3D printer zal gebruiken later.

Mijn eigen poppetje

Dit mannetje is mijn stripfiguur hij heet de boeman. Ik heb hem in illustrator gemaakt. Hij is een man die eerst allemaal goede dingen deed maar toen hij opgepakt werd door de politie werd hij boos en gaat hij nu alles slopen wat hem ooit pijn heeft gedaan. Ik heb het snel in elkaar gezet want we hadden er maar een les voor. ik vond het leuk om te maken maar het was wel moeilijk om te bedenken wat ik moest maken.

Poppetje aanpassen

Dit is mijn poppetje van lelijk naar mooi. Ik heb het in illustrator gemaakt. We moesten in illustrator een poppetje maken, eerst moest hij simpel en hij moest steeds echter lijken. Dus hij had eerst benen en armen voor zijn lichaam en had maar 1 kleur. Ik heb dat netjes gemaakt en ik heb hem als laatst kleren gegeven.

Photoshop gezicht verwisselen

Zie hier Kasper Robben of Arjen Dolberg! Voor deze opdracht heb ik de speler foto’s van twee voetballers gebruikt. Op school ben ik begonnen met Photoshop maar thuis heb ik de laatste aanpassingen gedaan met Gimp. Dat werkt bijna hetzelfde maar is gratis. Ik heb op Youtube een video gezocht met uitleg van Gimp en ik heb de handleiding op de ITM website gebruikt. Het knippen van het gezicht ging wel makkelijk maar het bewerken met kleur en met de gum was wel moeilijk.

Photoshop gezicht bewerken

 

Voor deze opdracht moest ik een foto bewerken. De onderste foto is het origineel. Met Photoshop heb ik de foto een klein beetje aangepast zodat de man wat vrolijker kijkt. Het ging op zich wel goed maar wat een beetje onhandig is, is dat ik thuis geen Photoshop heb en dus alleen op school dit kon doen. Wat ik ook lastig vond is dat ik het helemaal zelf moest uitzoeken, dat was best moeilijk voor de eerste keer. Maar het is gelukt en op tijd klaar dus ik ben wel tevreden met wat ik heb gedaan.