Eigen opdrachtgever

We moesten voor deze opdracht opzoek naar een eigen opdrachtgever. En erachter komen wat voor een bedrijf het is. En dan daarvan een moodboard gaan maken. Ik heb restaurant de Jonker uitgekozen. Daarna moest je met een idee komen wat je ging maken voor je opdrachtgever, ik heb gekozen om een nieuwe menu-kaart te gaan maken voor de Jonker. Eerst was ik aan het twijfelen tussen een menu-kaart en een promotiefilmpje maar het is dus de menu-kaart geworden. Ik heb met illustrator gewerkt om het te maken. En ik heb ook veel op internet gezocht hoe je een menu-kaart goed kan maken.

Wat goed ging aan deze opdracht is dat ik het een erg leuke opdracht vond om een menu-kaart te maken. Dus toen ik goed had opgezocht op internet hoe je dat het beste kunt maken, werd het wel steeds leuker worden. Waar ik moeite mee had was dat ik aan de begin van de opdracht echt totaal niet wist hoe ik het nou moest doen omdat het niet goed was uitgelegd. Dus nadat ik het begreep ging het stukken beter.

Ik heb me niet aan de deadline gehouden, dat komt omdat ik ziek was deze maandag. Maar ik heb wel mijn menu-kaart al af dus die komt vandaag nog op mijn website net zoals dit bericht.

Mijn tip voor de docent blijft hetzelfde zoals altijd, het zijn best moeilijke opdrachten dus iets meer uitleg zou wel erg fijn zijn. Verder vond ik het een leuke opdracht.

moodboard

post-it

Winkelpui

Ik zat in het groepje met Sterre Luuk en Yasmin. Wij gingen de winkelpui ontwerpen. Ook kon je kiezen tussen parkeergarage en containeroverslag. Luuk en Yasmin hebben geprogrammeerd. En Sterre en ik hebben decor gemaakt en de winkeldeur gemaakt. Het programmeren ging goed en ook decor maken.

Wat er minder goed ging was, de winkeldeur maken en goeie maat ervoor hebben, daar zijn we het langst mee bezig geweest. en daar kunnen we de volgende keer meer vragen over stellen.

We hadden voor gezorgd dat de deur opengaat als er iemand voor staat. Ook overdag als er dus zonlicht scheen was er geen extra licht nodig, maar in de avond ging die wel aan. Ook hebben we geprobeerd een belletje te laten afgaan als er iemand binnen kwam, maar met programmeren lukten dat wel maar was moeilijker om het erin te zetten, we hebben het gehaald tot de deadline.

Ik vond het een erg moeilijke opdracht, maar wel erg interessant.

Robotica

We moesten met een groepje van drie ( Levi Len en ik) een robot gaan maken. De robot zou door een doolhof moeten gaan rijden. dat ging wel goed en het programmeren vond ik erg lastig. we moesten een hoesje om de robot maken alleen die was uiteindelijk te klein geworden met 2 cm verschil. ik vond de opdracht opzich wel oke maar duurde iets te lang. wel heb ik geleerd hoe ik met tinkercat moet omgaan en beetje meer geleerd van programmeren.

3D lasersnijden

We moesten een 3D dier maken. Op programma illustrator. Ik heb een zeepaardje gemaakt, vond het best moeilijk dus Quint en Tijmen me helpen en stond het op Quint haar computer. Waardoor ik nu niet bij mijn zeepaardje kom. Dit is een hele erge fout van mij, echt een leermoment. Nu wacht ik totdat Quint weer op school is en dan lever ik de opdracht in.

computer

Ik zat in het groepje met Tijmen Quint en Sophie. We hebben voor deze opdracht de taken goed verdeeld. eerste paar lessen ging alles goed. alleen laatste twee lessen ging niet alles even soepel. verder hebben we het stop motion filmoje gebruikt in Imovie. Vond de opdracht niet super interessant. maar waren wel erg blij toen we klaar waren. In de toekomst zou ik niet erg blij zijn met zo’n opdracht als deze.

Telefoon hoesje

De opdracht was een telefoon hoesje te gaan maken die ook om je eigen telefoon past. Ik vond het een erg lastige opdracht en het is mij uiteindelijk ook niet gelukt. Mijn telefoon past niet in het hoesje dat ik heb gemaakt. Hij moest iets ronder en dieper zijn dan had die gepast.

Ik heb hem op tijd ingeleverd maar vond de opdracht zelf erg lastig waardoor ik het niet zo leuk vond.

eigen poppetje

We moesten op het programma illustrator een fantasie poppetje maken. De opdracht ging erg goed bij mij alleen moet ik eerst even inkomen en goed bestuderen wat alles betekent in het programma illustrator. Ik vond het een erg leuke opdracht om te maken