Opdracht gever

Dit is het ontwerp dat ik heb gemaakt voor mijn opdrachtgever het moet een poster/folder voorstellen. Het is voor de bedrijf genaamd granitaslush het bedrijf houd zich beter met het ontwerpen en verkopen van slushpuppy siropen en die verkoopt hij dan door heel Europa. Ik vond het een leuke opdracht maar ik had het eerst op illustrator gemaakt maar dat lukte niet echt en ben daarna overgegaan naar photoshop ik heb er in totaal 4 lessen aan gezeten ook omdat ik alles moest uitknippen van andere foto’s en dar ging in het begin niet echt goed dus dat heeft wel wat tijd in beslag genomen. Ik heb deze poster naar mijn opdrachtgever gemaild maar ik moet nog alleen een mail terug krijgen over zijn mening over de poster/folder.

Lasercut lamp

We moesten deze keer een lamp maken via illustrator en die moesten we op het eind uitsnijden. Eerst moesten we het in karton maken om te kijken of alles goed in maat was maar dat was bij mij dus nog niet het geval dus ik moest een paar dingen aanpassen zoals de dikte van de gaten waar de snoer doorheen moest. Toen ik dat had gedaan was die ongeveer 3 weken later klaar in hout en dat was allemaal goed in maat daarna moesten we de lampenbol en de aansluiting in de lamp doen en dat lukte allemaal in 1 keer. Daarna ging ik mijn lamp testen en die werkte gelukkig maar mijn bovenkant van de lamp ging opeens los waardoor hij niet meer zat en mijn lijm vastmaken was ook geen optie meer. Ik vond het een leuke opdracht omdat je dingen op de computer moest doen maar ook met je handen ik geef de opdracht daarom een 7.

Robotica

Wij moesten dit keer een robot progammeren en ontwerpen en het progamma heet legomindstorm. De opdracht was best moeilijk omdat je precies moest weten hoe je moest gaan progammeren en ontwerpen. Waar ik als eerst mee begon was met kijken wat elk onderwerp van het progamma deed want alles had een andere functie als je dat onder de knie kreeg begon het iets makkelijker te worden. Na 3 lessen was ik niet veel verder gekomen maar in les 4 ging ik kijken op youtube om tips te vinden over het progammeren met legomindstorm. Dus in die les wist ik hoe je de robot moest laten stoppen waarneer het 10 cm voor een voorwerp stond. Wat ik vooral heb gedaan is progammeren want je moest in groepjes van 3 werken en iedereen had zijn eigen taak: omhuizingmaken, stickers maken en progammeren. In de eena laatste les heb ik mijn robot zover kunnen krijgen dat hij precies wist waar hij naartoe moest gaan dat kostte veel werk maar uiteindelijk ging het wel goed. En wat fout ging is dat ik te lang stil bleef staan bij 1 punt waardoor ik veel tijd heb verloren, en er was nog iets wat fout ging want iemand uit mijn groep zou de omhuizing maken maar was er veel te laat mee waardoor we die niet af hadden dus dat was zeker wel een grote minpunt. maar de opdracht was zeker wel leuk want je was altijd bezig wat eigenlijk ook een soort minpunt is want je moet steeds aan het werk zijn want anders kwam je in tijdsnoot. En wat ik de volgende keer beter zo doen is eerder kijken voor tips want dat is veel makkelijker. En ik had me met mijn onderwerp gewoon aan de deadline gehouden want ik was optijd klaar.

3D ontwerp

We moesten een 3D ontwerp maken in vorm van een dier die je op verschillende aansluitingen in elkaar moet zetten. We hebben het progamma illustrator gerbuikt dat je eerst wel onder de knie moest krijgen om er goed mee aan de slag te kunnen gaan en daar begon ik ook met mijn eerste fout want ik wist niet meer hoe ik alles moest gebruiken maar de week daarna ging het allemaal goed. Wat je ook goed moest weten waren de kleuren die je bij de randen moest zetten want elke kleur betekende wat anders: blauw voor uitsnijden, rood voor insnijden en zwart voor rasteren. Je mocht je laser ontwerp ook niet van internet afhalen dus je moest orgineel zijn want je moest ook wel zelf denken van wat kan ik wel en wat niet want anders ga je ook veel te lang bezig zijn. Ik heb mezelf wel aan de opdracht gehouden want je moest je 3D ontwerp in 4 verschillende stukken doen maar 1 been ging stuk waardoor ik er uitendelijk 3 had. En uiteindelijk vond ik de opdracht wel gewoon leuk.

Stopmotion filmpje

Ik heb met mijn groep een stopmotion filmpje gemaakt. we hebben een poppetje gebruik,t we moesten alle onderdelen benoemen van de computer .we hebben er ongeveer 4 lessen aan gedaan om het filmpje te maken en 2 om oefenen te scrummen dat is dat je gaat bespreken wie wat gaat doen en hoe je het moet voorbereiden maar het kost wel tijd, want iedereen moet er zich wel aan houden. Voor de rest vond ik het een leuke opdracht.

1:Voeding het zorgt ervoor dat je pc goed loopt en dat het koel is want als je een goede pc hebt en een slechte voeding kan je pc in 1 klap kapot gaan omdat het te heet kan worden.

2:Harde schijf, daarin word alles opgeslagen dus het is handig als je een harde schijf met veel opslag ruimte hebt. en als je dat hebt kan het ook sneller opstarten.

3:Optische schijf, daarin kan je een cd in doen op bijvoorbeeld iets erop te zetten of om een film te kijken.

4:Moederbord, daarin worden alle onderdelen van de pc aan elkaar verbonden en
communicatie tussen de diverse onderdelen van de pc zo snel en zo optimaal mogelijk verloopt.

5:Interne geheugen, Daarin word de geheugen opgeslagen die de processor weer snel nodig heeft.

6:Voorkant daar kan je de pc mee aandoen en restarten, en daar zit ook meestal de optischeschijf .

Telefoon hoesje

Ik heb dit telefoon hoesje gemaakt met tinkercard dat is een progamma waarmee je 3d dingen kan ontwerpen. ik heb er in totaal 4 lesuren aan gewerkt. ik had alles precies opgemeten maar het was iets te klein waardoor het er niet 100% in kon en ik had het in een verkeerde bestand gezet waardoor ik het later ingeleveerd had. maar voor de rest ging alles wel goed ik had mijn vormpjes goed uitgekozen en ik vind zelf dat hij er wel oke uitziet. en de opdracht zelf vond ik wel leuk

We moesten een superheld karakter maken en dat invoegen op een achtergrond we gebruikte het  illustrator. De opdracht ging goed alleen eerst snapte ik niet hoe je een achtergrond toe moest voegen. We hebben ook gewerkt met lagen  we hebben er 2 het poppetje zelf en de achtergrond. Ik heb gekozen voor een superheld in een stad omdat dat me wel logisch leek.

Poppetje tekenen

We moesten 5 poppetjes maken en er steeds iets bijvoegen we gebruikte de programma illustrator. De opdracht ging aan het begin niet goed omdat ik de video niet snapte maar 20 min daarna snapte ik wel hoe het moest de opdracht was wel leuk maar ik vond het niet heel bijzonder

Face Swap

We moesten bij deze opdracht een face swap maken tussen twee verschillende personages. Ik heb het hoofd van Jabba de hut gekozen en het lichaam van Ronaldinho. het ging wel goed maar het was moeilijker dan gezichtvervormen omdat je nu veel precieser met werken. Maar voor de rest was de opdracht wel leuk.

Gezichtvervormen

We moesten met deze opdracht een gezicht vervormen met Adobe photoshop CC. Ik heb Cristiano Ronaldo gekozen omdat dat me wel leuk leek . De opdracht ging wel goed de volgende keer zou wat wel wat sneller kunnen. zelf vond ik d opdracht leuk omdat je alles kon veranderen wat je maar wilde.