Opdracht werkgever

We moesten deze keer een opdracht maken voor een werkgever, je zocht een werkgever van een bedrijf waarvan je een opdracht voor hem wilde maken. Ik heb voor het bedrijf GE Healthcare gekozen omdat een vader van een vriend van mij daar werkt. Hij wilde dat ik een vacature voor het bedrijf zou gaan maken. Ik heb gekozen voor de kleuren blauw en paars (plus nog wat andere sfeerkleuren) omdat het er dan uit springt! Ik heb het op A4 formaat gedaan en schuin. Ik heb gewerkt met het programma Illustrator omdat ik daarmee alles goed op zijn plek kan zetten en ik het goed vind werken. Het tempo ging goed alleen wat minder goed ging was een kleurenbalk toepassen. Ik vond het een leerzame opdracht en ik had hem optijd af. Mijn werkgever ‘Je hebt goed je werk gedaan en ik ben blij met het resultaat! Ik beoordeel je goed.’

Klik hier om bij mijn moodboard en mijn stappenplan te komen, dit kon niet via afbeeldingen dus moest ik het via een link doen.

LEGO winkelgarage

We hebben voor het vak IT&M de opdracht gekregen om een winkelgarage te maken. Het ging erg goed en de taken waren goed verdeeld, wat minder goed ging was het leren van de functies van het LEGO programma. Bij een groen blokje gaat de deur op slot en bij een rood blokje gaat de deur open. Wanneer de deur op slot zit kan de deur niet open. Dit kan u zien in het filmpje. We hadden het op tijd af en het groepje waren ik, Senna, Jort en Yusuf.

Lasercut je eigen lamp

We moesten een lamp maken van hout. Dit hebben we gedaan in het programma Illustrator. Ik heb gekozen voor een driehoekige lamp met sterren erin, dit heb ik gedaan omdat wanneer het licht aan gaat zie je mooie sterren op het plafond. De opdracht ging goed want ik heb al vaker met dit programma gewerkt, dus werken met de maten ging goed. Wat ik volgende keer beter kan doen is wat minder houten balkjes uitprinten want ik heb ze niet allemaal gebruikt. Ik heb me zeker gehouden aan de eisen van de opdracht. Het is een originele lamp en het is allemaal op tijd afgegaan. Het was een leerzame opdracht omdat het mij wel leuk lijkt om thuis ook zo’n lamp te maken. De lamp gaf veel licht en het zag er mooi uit.

Robot Opdracht

We moesten voor IT&M een robot maken die door een doolhof kan rijden. Ik zat in het team met Levi en Lola. Het ging goed, de robot programmeren was goed gegaan en hij kan nu een doolhof doorrijden zonder van tevoren weten hoe dit doolhof eruit ziet. We hebben ook stickers voor de robot gemaakt en een ‘hoes’ voor de auto. Die was helaas te klein dus die pastte niet. Voor de rest is alles goed gegaan, de volgende keer zou ik willen dat het wat sneller gaat want de opdracht duurde erg lang, het was wel leerzaam want ik weet nu hoe ik moet programmeren en hoe ik moet ontwerpen.

3D opdracht

We hebben 4 blokuren hieraan gewerkt. Het was wel een leuke opdracht en ik heb geleerd om met Illustrator te werken. Wat kan er volgende keer beter? volgende keer kan ik beter de maten meten want ik heb 2 keer een kartonnen hondje gehad die fout was maar uiteindelijk was die goed en heb ik hem in het hout uit laten printen/snijden. Dit is hem geworden!

Stopmotion computer

De opdracht was een computer uit elkaar halen en alle onderdelen benoemen en een stopmotion filmpje ervan maken. Ik heb gewerkt met een stopmotion app die ik heb gedownload op me telefoon. Het ging allemaal goed alleen ons werktempo kon wel wat omhoog eerlijk gezegd. Als het goed is is ons filmpje goed gelukt alleen de benamingen bij de onderdelen zetten lukte steeds maar niet. De opdracht was optijd af en dit is gemaakt door Senna, Kirsten, Noah en ik (Len). Wij hebben veel geleerd over hoe een computer in elkaar zit en hoe we een filmpje moeten maken met een gratis stopmotion app.

Telefoonhoesje

We moesten in Tinkercad een telefoon hoesje maken, het ging goed maar ook weer niet. Het goede was dat de vorm goed was, zo kon er bijvoorbeeld een oplader in me telefoon en oortjes en me geluid kon harder. Wat slechter ging is de maat van het hoesje, ik dacht dat ik de goede maten had maar blijkbaar was de maat van me telefoon hoesje veel te klein en de letters waren er niet opgeprint. Ik had hem wel optijd af en ik heb geleerd hoe ik iets moet ontwerpen.

Illustrator poppetje maken.

Vandaag moesten we in illustrator een superheld poppetje maken, het ging meteen in een keer goed want ik wist wel een beetje hoe het werkte. De volgende keer zou ik willen dat het wat sneller gaat want het ging best langzaam. Ik had hem optijd af. Ik vond het een leerzame opdracht

5 verschillende poppetjes in Illustrator.

Vandaag moesten we 5 poppetjes maken in illustrator, we moesten het zo maken dat je het verschil kon zien. Het is gelukt maar het ging niet heel goed want ik wist niet hoe het werkte met al die lagen. De volgende keer gaat het wat sneller omdat ik nu weet hoe het werkt met al die lagen.

Bewerk opdracht in Photoshop.

We moesten een foto bewerken in Photoshop, de originele foto moest het hoofd krijgen van een ander persoon. Ik had zoiets al eerder gedaan in Photoshop dus het ging in een keer goed en ik vond het ook vrij makkelijk. Ik heb er niet heel veel van geleerd maar dat is dus omdat ik al wist hoe het moest.