Marvel app maken

Als laatste opdracht voor it&m moesten we een app maken in het programma Marvel.
Je kon kiezen uit twee verschillende onderwerpen.
1. Een app maken voor ouderen in de corona quarantaine tijd zodat ze zich niet meer alleen voelen aangezien ze geen bezoek meer mogen krijgen van hun familie.

2. Een app maken voor jongeren zodat ze zich niet vervelen tijdens de corona quarantaine tijd, aangezien ze niet meer met hun vrienden/vriendinnen kunnen hangen/spelen .

Ik heb gekozen om een app te maken voor ouderen. Wat ik als eerste heb gedaan is het probleem gezocht en dat vond ik wel lastig om te bedenken, er zijn namelijk wel veel problemen maar daar kan je moeilijk een app voor maken/bedenken om dat op te lossen. Uiteindelijk kwam ik met het probleem dat ouderen zich heel eenzaam voelen in de corona tijd, dus moet ik een app maken die er voor zorgt dat ouderen zich niet meer alleen voelen. Ik heb daarom een app gemaakt waar je leuke spelletjes op kan doen, maar je kan ook je familie contacteren door te bellen of te appen ook heb ik er voor gezorgd dat ouderen foto’s kunnen maken via de app.
Tijdens de app maken ging eigenlijk alles goed en waren er weinig moeilijkheden. Bij deze opdracht was er veel informatie gegeven jammer genoeg niet in de les zelf maar in een powerpont die online stond. De app zouden we eigenlijk in een groep maken maar door de corona tijden ging dat lastig dus moest je de opdracht individueel maken. Ik had verwacht dat ik dan heel veel meer moest doen maar dat viel uiteindelijk wel mee.

hier is de link naar mijn app: https://marvelapp.com/23i888g6/screen/70039778

Dierentuin

Hier is de link van mijn dierentuin in CoSpaces: https://edu.cospaces.io/Studio/Space/hTDcHmVFEZ2bdNyJ

Voor it&m moesten wij een dierentuin maken in het programma cospaces. Ik vond de opdracht best moeilijk omdat het allemaal niet zo goed werd uit gelegd. Ik heb mij gehouden aan de eisen maar helaas ging ik net over de deadline dit vont ik best zonde aangezien ik hem al een tijdje af had maar niet de tijd had om het in te leveren. Voor de volgende keer zou ik wel meer uitleg willen krijgen ook van de docenten zelf want dat ontbrak nog al. Ik vond dit wel leuk om te doen aangezien je je eigen fantasie kan gebruiken al is dat ook wel gelimiteerd aangezien je niet elk voorwerp tot beschikking heb. Ik vond het aan de andere kant niet heel leerzaam aangezien je alleen maar het zelfde over en over moest doen en dus geen nieuwe dingen leerden.

Het animeren was een leuk stukje, jammer dat er daarom niet zo veel over werd uitgelegd. Na een hele lange tijd heb ik het poppetje kunnen laten lopen en toen ik daar mee klaar was zag ik ook andere opties die mij leuk leken zoals: als je op de leeuw klikt geeft hij een leuk feitje en als je op de dolfijn in het aquarium klikt geeft hij een leuke quiz.

stopmotion

Ik heb deze stopmotion samen gemaakt met 3 klasgenoten. Ik heb in het filmpje een PC uit elkaar gehaald. In het filmpje kun je zien dat we alles uit de PC hebben gehaald wat los kan. Met de stofzuiger heb ik veel stof uit de PC gehaald. Daarna hebben we hem weer netjes in elkaar gezet. Iedere stap hebben we gefotografeerd. Alle losse foto’s hebben we in een gratis app geladen zodat we er een Stopmotion van konden maken. Het werken met dit programmaatje was wel veel werk. We hebben gekozen voor een gratis app en dat was ook niet gemakkelijk. Het beeld was eerst erg wazig. Ik adviseer iedereen om deze Stopmotion op een snelheid van 0,75x te kijken wat de opnamen in het programma zelf gaan erg snel.
Ik vond de opdracht op zich wel leuk, de PC uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Het samenwerken in een grotere groep (4) is lastig, helemaal als niet iedereen even goed mee doet, dat vind ik jammer. Het is gelukkig wel gelukt. Volgende keer zou ik kiezen voor een ander bewerkprogramma en meer onderzoek doen.

Telefoon hoesje

Dit is een afbeelding van mijn telefoon hoesje.
Omdat het niet lukt om in Tinkercad een afbeelding te maken die ik op deze site kan plaatsen heb ik een schermafbeelding geplaatst.
Als je in detail wil zien hoe ik dit hoesje heb gemaakt kan ik u dat laten zien in het programma Tinkercad zelf.

Eigen poppetje

Deze opdracht moesten we maken na het oefenen in het programma adobe illustrator.
Met stokjes cirkels ovalen en andere teken vormen moesten wij onze eigen poppetjes ontwerpen. Door verschillende figuren samen te voegen kon je je eigen vormen maken zoals bijvoorbeeld mijn handen en mijn neus.

Dit is mijn zelf gemaakte poppetje die ik heb neergezet op de racebaan.
Dit is de plek waar mijn poppetje hoort.

Dit is het poppetje met de verkeerde omgeving hij staat hier op de bodem van de zee maar hier hoort hij niet.

vervorming

filters in photoshop

ik vond dit de leukste opdracht van ze allen maal omdat er zo veel mogelijkheden waren.
Ik heb veel geleerd onder andere hoe ik de bolling er in zette ik vroeg me dat altijd al af.

gele poppetjes

Gele poppetjes

Ik vond dit een leuke opdracht alleen vond ik het wel vervelend dat ik er vijf moest maken.
Ik heb geleerd hoe ik lijnen laat overlappen met elkaar.
Ik heb hier bij geen hulp gekregen.

Willemaxima

Voor de opdracht moest je een gezicht op een ander gezicht plakken, ik heb gekozen voor koningin maxima en koning Willem Alexander.
Ik heb gewerkt met het programma photoshop daar heb ik het gezicht van Alexander op het hoofd van maxima geplakt.
Ik denk dat ik de volgende keer meer informatie moet opzoeken op het internet om zelfstandig te werk gaan.
Ik ben lang bezig geweest met deze opdracht gelukkig is mijn moeder ICT coƶrdinator
dus heeft ze me geholpen.
Ik heb jammer genoeg niet op tijd in geleverd maar dat is allemaal goed gekomen.
Ik vond dit een leuke en leerzame opdracht.