Poppetje tekenen in Illustrator

Poppetje tekenen in Illustrator

Opdracht: Poppetje tekenen in illustrator

Deze opdracht bestaat uit 3 onderdelen, opdracht 1 en 2 zijn verplicht en opdracht 3 is extra als je op tijd klaar  bent.

1: Kijk de tutorial en teken de poppetje’s na, doe dit precies op dezelfde manier als in het filmpje. Zet het eindresultaat in je portfolio. Kijk in het kopje portfolio voor de eisen waaraan je bericht moet voldoen.  Je krijgt dus een afbeelding waar 6 gele poppetjes opstaan.

2. Daarna ga je zelf een (game) karakter ontwerpen in illustrator. Zet dit eind resultaat ook in je portfolio met begeleidend bericht. Denk goed na over je karakter, wat voor een soort stereotype is het. Is het een held, een soldaat, een crimineel of juist een schattig figuur of een komediant-achtige. Plaats dit poppetje ook op je website.

3. Extra voor de snelle mensen: Zet je game karakter eerst in een omgeving die bij hem past met het programma photoshop. Zet hem daarna in een omgeving die juist helemaal niet bij hem past. Dus bv een soldaat in een balletzaal. Leg uit in je bericht waarom je wat doet.

De website:

je kan het bericht pas op je website zetten als je het op de juiste manier opslaat.
Klik in Illustrator op bestand –> exporteren –> sla het bestand op als JPEG bestand.
Klik in Photoshop op bestand –> opslaan als –> sla het bestand op als JPEG bestand.