Hoe zit een computer in elkaar?

Opdracht

Tijdens deze opdracht gaan jullie ontdekken hoe een computer in elkaar zit. Dit is een groepsopdracht. Per groepje krijgen jullie één computer. De computer moet helemaal uit elkaar worden gehaald en daarna weer in elkaar gezet. De computer moet worden ingeleverd in goede staat, dus zoals je deze hebt ontvangen van de docent. Je maakt van het uit elkaar en in elkaar zetten een verslag. Dit verslag krijgt de vorm van een stop motion filmpje. In dit filmpje wordt duidelijk uit welke onderdelen de computer bestaat en wat de functie is van de verschillende onderdelen.

Sprint 1

  • Werk de verhaallijn van jullie filmpje uit. Dit doe je in een storyboard (zie Google voor voorbeelden). De verhaallijn bestaat uit verschillende scènes. Maak duidelijk per scène wat (of wie) je nodig hebt, welk camerastandpunt je gebruikt en wat er in de scène gebeurt.
  • Werk een lijst met onderdelen uit. In deze lijst komen de belangrijkste onderdelen van de computer en wat deze onderdelen doen. 
  • Kies een geschikte app voor het maken van een stop motion. Bekijk alvast hoe deze werkt.

Sprint 2

Tijdens deze sprint maken jullie de stop motion. Gebruik daarbij jullie storyboard en eventueel voorbeelden die je op YouTube kunt vinden.

 

Eisen

Jullie eindopdracht wordt beoordeeld op de volgende onderdelen:

  • Inzicht in de bouw van een computer (blijkt uit het filmpje).
  • Inleveren van een computer in goede staat (kabels op de juiste plek, etc.).
  • Kwaliteit van stop motion filmpje.
  • Creativiteit van een stop motion filmpje.

De beoordelingsformulieren vind je hier.

 

Inleveren

Zorg dat je voor de deadline het filmpje op je eigen site hebt staan. Het filmpje is natuurlijk voor alle groepsleden hetzelfde. Schrijf bij het filmpje je eigen begeleidende tekst. Kijk voor de eisen op de site:

Bericht plaatsen op website

 

Inspiratie

Let vooral op het aantal foto’s dat gebruikt is. Een stop motion bestaat uit veel foto’s met kleine overgangen.

Pizza maken

Voorbeeld met karton