stopmotion filmpje

In deze opdracht hebben we in een groepje een stopmotionfilmpje gemaakt. De opdracht was dan ook maak een stopmotion filmpje van de inhoud van een computer en verzin er iets bij.

Je maakt het stopmotion filmpje door veel foto’s achter elkaar af te spelen. Zo werkt het ook als je bijvoorbeeld met je telefoon filmt. Je telefoon maakt per seconde als je normaal filmt 30 foto’s per seconden (30fps). 120 foto’s per seconde is dan slomotion.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben we met een Gopro Session 5 camera gewerkt omdat we die het best konden neer zetten. Door een wifi live verbinding tussen de gopro en de telefoon konden we zonder dat de camera verschoof foto’s maken. Deze foto’s hebben we achterelkaar gezet in Adobe Premiere Pro.

Het ging heel goed. wat beter had kunnen gaan is dat ik dit wat eerder op de site had kunnen zetten… Maar aangezien ik dacht dat de video nog niet eens op YouTube stond en we geen link hadden lukte dat niet.

Het was een hele leuke en leerzame opdracht. Ik vind dat we wel vaker iets mogen doen met fotografie/filmmaking. bijvoorbeeld buiten.

Link van ons filmpje: https://youtu.be/KFCDHtDz-WY

Maak je 3D wereld in cospaces!

In deze opdracht mochten we zelf iets maken in ”cospaces”

Ik heb gekozen om een treinstation te maken en daarvoor heb ik 10 gemaakte dingen gedownload: delen van een trap, een klein stukje spoor, een aantal treinen, wagons voor de treinen.

Ik heb voor de rest alles zelf in elkaar gezet ook het perron en de rails.

Fun facts: de daken zijn gemaakt van ”(” . schuin gezet en verdikt.

Ik heb de poppetjes en de treinen zo geprogrammeerd dat ze bewegen, dingen zeggen of dingen denken.

Dit is de programmering dat de trein 6 meter naar voor reed
Hier zegt een meisje wat
Hier denkt een man wat

Ik ga er niet meer over zeggen dus bij deze, ik wens je heel veel kijk plezier; https://youtu.be/UkW0_yh2qkA

Edit: Final cut pro X

3D Telefoonhoesje:

Bij deze opdracht moesten we een telefoonhoesje laten maken door een 3D printer. dit hebben we gedaan door hulp van een website genaamd Tinkercad.com .

Je kan op die site een eigen ontwerp maken van wat jij wil uitprinten door de 3D printer. Dit hoesje is gemaakt van allerlei vormen zoals een vierkant, cilinder of een bol. Die moet je op de juiste manier vormen en in elkaar zetten. ook moet je letten hoe groot je hoesje moet worden. dat deed je door je telefoon afmetingen op te zoeken op internet en met Tinkercad de juiste maten toe te passen. al was het wel een beetje gokken want het hoesje moet natuurlijk een klein beetje groter zijn want de telefoon moet er in geklemd worden.

(P.S. let maar niet wat er op het hoesje staat.)

Door Tinkercad.com hebben we dit allemaal gemaakt. het was niet een heel lastig programma dus ik had het al snel door en ik kon al snel veel.

bij deze opdracht wilde ik echt een goed hoesje maken. ik wilde een stevig hoesje waarbij ook de randen goed afgewerkt zouden zijn. ook wilde ik een stevig frame met klemmen zodat de telefoon blijft zitten. ook wilde ik veel detail die in een normaal telefoon hoesje ook zitten zoals: een gaatje voor de mini-jack, een gleufje voor de NietStoren-knop, een groot gat voor de camera en de microfoon, een gat voor de oplader en een paar kleine gaten aan de onderkant voor de stereospeakers. Dit is voor een deel gelukt want zoals je kan zien op de foto’s hieronder heb ik aan alle hoeken een soort van bumpers gemaakt. ook is het maken van alle gaatjes goed gegaan.

Helaas past mijn telefoon net niet in het hoesje. te telefoon is iets te groot en te hoog. Ook zijn de letters -d- , -e- en -o- die in het hoesje doorzichtig zijn gemaakt niet heel goed gelukt… de midden kant van bijvoorbeeld de -O- viel er uit. ook wel logisch.

Voor de volgende keer zou ik weer moeten gaan gokken hoe groot het hoesje moet worden. in ieder geval wel een stukje groter.

ik heb me aan de eisen van de opdracht gehouden.

Ik heb me niet echt aan een deadline gehouden omdat ik het heel druk heb met andere dingen.

Ik heb verder geen tips voor de docent. verder was het een hele leuke en vooral creatieve opdracht.

gezicht hervormen

Afbeeldingsresultaat voor dave van starkenburg

voor…

NA…

Bij deze opdracht moesten we een gezicht vervormen… en wat is er nou niet leuker als je eigen klasgenoot vervormen? šŸ™‚ (credits naar Dave Van Starkenburg)

we hebben hier gewerkt met Adobe Photoshop en we hebben natuurlijk een fotootje opgezocht op internet.

deze opdracht was als je het snapte hoe het moest wel heel simpel. je moest met je muis een paar bewegingen maken en dan had je al een misvormt hoofd.

de volgende keer zou ik wat beter op schema kunnen lopen… ook hier was ik een les ziek

ik heb me gehouden aan de eisen want je ziet nog wel het originele hoofd in het misvormde hoofd.

ik heb me aan en deadline gehouden tot 1-2-2020

deze opdracht moest ik in m’n eentje maken.

ik heb geen tips maar verder het was een leuke en leerzame opdracht.

Photoshop gezicht verwisselen.

hierbij was de opdracht om gezichten te verwisselen en daarbij het ik ook het resultaat van ”gezicht vervormen” gebruikt.

dit heb ik gemaakt meet adobe photoshop op de windows pc

de opdracht zelf ging wel soepel alleen was het exporteren naar deze site heel lastig omdat je steeds moest inloggen op je drive en dat ging niet op elke computer. ook was ik een les ziek dus ik heb een deel in mijn eigen tijd gemaakt.

de volgende keer zal de opdracht waarschijnlijk makkelijker gaan omdat ik nu weet hoe je het moet doen. en ik hoop het dan in de les af te hebben.

ik heb me volgens mij aan de opdracht gehouden en aan de eisen.

ik heb geen deadline gehouden omdat ik het deze periode heel druk gehad heb. ik heb een kleine soort van deadline aangehouden want ik wilde dit voor 1-2-2020 af hebben.

misschien zouden we de volgende keer wat meer uitleg moeten krijgen want alle mensen die deze dingen thuis in hun vrije tijd doen moesten iedereen helpen.

verder vond ik dit wel een leuke en ook zeker een leerzame opdracht.

poppetje maken illustrator

  1. de opdracht is om een poppetje te maken in illustrator en het door een youtube video met de uitleg daar in. we moesten 5 poppetjes maken en daarna moesten we een gamekarakter maken
  2. we hebben met het programma Adobe illustrator gewerkt. een professioneel programma
  3. ik had het snel onder de knie en het ging heel goed. op een gegeven moment kon ik het zonder het filmpje op youtube.
  4. volgende keer zou ik wat sneller en wat meer kunnen werken. ik was snel afgeleid van wat je allemaal kon doen met dat programma
  5. ja ik heb gedaan wat ze vroegen
  6. ja het is tot nu toe allemaal gelukt
  7. ja
  8. mijn taken waren om die poppetjes te maken en zelf een gamekarakter te maken
  9. dat deze vragen soms een beetje onduidelijk zijn
  10. ik vond deze opdracht leuk en leerzaam