Opdracht voor werkgever.

Dit is het ontwerp voor mijn werknemer dat ik heb gemaakt. Het is voor de pianozaak van mijn werkgever hij repareert piano’s voor klanten hij gaat zelf ook naar de klanten toe om de piano te controleren of ze nog goed klinken als de schade van een piano groot is neemt hij de piano mee om daar verder aan te werken.

Ik heb dit ontwerp gemaakt via de lasersnijder op school hiervoor heb ik eerst een ontwerp moeten maken en heb daarvoor een piano gekozen die heb ik uit laten snijden via de lasersnijder. Dit duurde ongeveer 3 tot 4 weken om het te ontwerpen tijdens de lessen hiervoor had ik het programma illustrator voor nodig daarin heb ik het ontwerp gemaakt en via dat programma naar de lasersnijder gestuurd.

Ik vond dit een leuke opdracht omdat je iets moest ontwerpen voor een opdrachtgever en je mocht zelf kiezen wat je wilde ontwerpen.

Opdracht lamp

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met het maken van een lamp. De lamp heb ik via het programma illustrator gemaakt in dit programma heb ik de lamp precies op maat gemaakt je mocht de constructie van de lamp zelf verzinnen. Eerst moest je de lamp uitsnijden via de lasersnijder en werd het eerst gemaakt van karton om te kijken of je fouten had gemaakt. Als je de fouten had verbeterd kon je de lamp weer opsturen naar de lasersnijder en werd het uitgesneden van hout. Hierna had ik de onderdelen van de lamp in elkaar gezet en moest daarna het losse lampje klaarmaken dit moest je zelf maken door een kabel met stekker aan te sluiten. Daarna heb ik de lamp helemaal in elkaar gezet. Ik vond deze opdracht leuk en leerzaam omdat ik een aantal nieuwe dingen heb geleerd zoals het aansluiten van de lamp op de stekker.

filmpje Lego Mindstorm sorteermachine.

https://www.youtube.com/watch?v=axJSZ6OUIXY&feature=youtu.be

Dit is ons filmpje over de opdracht die we in een groep samen moesten maken dit is een Lego Mind storm sorteermachine het bestaat uit 2 motoren die 4 rupsbanden aandrijven die zorgen ervoor dat de blokjes worden verplaatst.

De blokjes die op de band worden gelegd zijn blauw en groen het blokje dat blauw is zorgt er voor dat de sorteer machine een stuk naar voren gaat zodat het blokje in het blauwe bakje valt daarna gaat de arm van de machine weer terug zodat het groene blokje in het groene bakje valt het sorteren word via kleuren sensoren gedaan.

zelf vond ik dit een leuke opdracht omdat je er veel van leert want het is vooral veel programmeren ook moet je goed kunnen bouwen.

Stop motion film

Wij hebben voor een opdracht een filmpje gemaakt. Samen met mijn scrum groepje hebben wij filmpje gemaakt over een computer er moest ook een soort verhaal lijn in zitten dus moesten we een creatief filmpje maken over hoe de computer zelf ook in elkaar zit en we moesten ook alle onderdelen er in noemen. wij hebben dit gemaakt via het programma moviemaker.

ik vond het zelf een leuke opdracht omdat je zelf veel dingen kon doen en kon verzinnen ik vond de opdracht ook niet moeilijk en ik heb er veel van geleerd ook hoe de computer in elkaar zit.

http://duinzigt-itm.nl/davidvanweeren/wp-content/uploads/sites/130/2019/05/stop-motion-film.mp4

Marvel app opdracht

Recycle app

Ik heb een aantal lessen aan een opdracht gewerkt in een groepje. we moesten met het groepje een onderwerp kiezen en we hebben het onderwerp plastic en afval gekozen. hierover moesten we eerst veel informatie over vinden en dat opschrijven. en uiteindelijk moesten we het presenteren wat ons idee was. we moesten daarna een app maken over het onderwerp zelf en dat moesten we uitvoeren op de Marvel app.

Ik vond de opdracht zelf niet zo heel leuk omdat je veel zelf moest doen en de app moest maken via de site marvel dat vond ik zelf eerst moeilijk maar uiteindelijk wist ik wel hoe het werkte en kon ik er goed mee omgaan.

https://marvelapp.com/48010f7

Opdracht 3D ontwerp.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is opdracht-vis-1024x576.jpg

Voor deze opdracht heb ik een 3D ontwerp gemaakt van een dier.Je mocht zelf een dier bedenken en daar een ontwerp van maken en dat moesten we doen via illustrator. Ik vond het eerst moeilijk maar uit eindelijk wist ik hoe het programma werkte en kon ik er goed mee omgaan. Ik had er eerst een uitgeprint van karton en daarna van hout.De eerste in karton was gelijk goed gegaan ik hoefde niks te veranderen aan het ontwerp het ontwerp van hout zit ook goed in elkaar.

Telefoon hoesje opdracht

Voor deze opdracht heb ik een telefoonhoesje gemaakt via een 3D printer. Daarvoor moesten we een edit programma gebruiken. we moesten eerst een paar opdrachten maken om te oefenen hoe je met het programma om moest gaan en daarna kon je je hoesje ontwerpen hiervoor moest je alle maten ongeveer weten van je telefoon en dat meten moest je heel precies doen anders paste het hoesje niet goed. Die van mij paste niet in het hoesje dus de volgende keer moet ik hem wat breder maken en de randen een andere vorm geven. ik vond dit een leerzame opdracht omdat ik nu weet hoe ik iets kan uitprinten op een 3D printer.

fotoshop opdracht

Dit is mij fotoshop opdracht. We moesten voor deze opdracht een eigen afbeelding kiezen en die bewerken we moesten het gezicht verwisselen. Eerst vond ik  het best een moeilijke opdracht omdat ik niet goed met het programma om kan gaan maar na een paar keer ging het wat makkelijker. Ik vond het moeilijkste het gezicht uit te knippen en goed opplakken. De rest vond ik wel een stuk makkelijker en ging allemaal goed. Ik vond dit wel een leuke opdracht omdat ik er veel van heb geleerd.

eigen poppetje

Dit is mijn stripfiguur/superheld die ik heb gemaakt op illustrator. Ik heb het poppetje best snel in elkaar gezet omdat ik van de vorige opdracht best veel heb geleerd hoe je dit poppetje in elkaar moet zetten ik vond het zelf daardoor best makkelijk worden omdat ik via het programma er snel mee kon  omgaan. ik vond deze opdracht leuk omdat je het helemaal zelf kon maken en je kon heel creatief zijn.

poppetje

Dit is mijn poppetje van de opdracht die ik moest maken.

Ik vond de opdracht eerst best moeilijk maar toen ik het filmpje helemaal af keek en alle stappen na deed was het best te doen ik liep eerst bij het begin een beetje vast omdat ik een aantal dingen niet wist maar uiteindelijk had ik het wel door hoe het moest. Ik heb deze opdracht gemaakt via illustrator.