Opdracht externe opdrachtgever App/Website

Voor deze opdracht moest ik naar een externe opdracht gever gaan en voor hem wat gaan maken dat hij had gekozen. Ik had een website voorgesteld en heb zelf er nog een app er bij toegevoegd. Ik heb aan de eisen van de opdracht gever voldaan en ik heb de deadline gehaald. Niks ging fout en alles ging goed en snel. Deze opdracht heb ik in mijn eentje gemaakt. Mijn opdracht gever was mijn vader. ik heb de app gemaakt in marvel app en ik heb de website gemaakt in wix.com

https://marvelapp.com/75505af/screen/65995895 Link voor de app.

https://bramstar.wixsite.com/website Link voor de website

Bij deze opdracht heb ik een lamp gemaakt samen met Teun. De lamp is uit hout gesneden en heeft aan alle eisen voldaan. We hebben de 3 laser snij opties gedaan, zit zonder lijm in elkaar en de lamp brand. Wat goed ging is het in elkaar zetten van de lamp maar wat minder goed ging is het in elkaar zetten van de fitting en het uiteinde dat in het stopcontact moet. We hadden daar ook hulp gevraagd aan de docent. We hebben de lamp gemaakt in illustrator.

Parkeergarage programmeren

In deze opdracht heb ik met mijn groepje een parkeergarage gemaakt. We hebben een slagboom geprogrammeerd die open gaat en pas sluit als een auto gescand word. Dit zelfde geld voor de uitgang. Dus pas als een auto gescand word bij de uitgang dan pas sluit de slagboom weer. En we hebben een kleuren systeem toegevoegd en een teller. Als die EV3-steen groen is dan betekent dat er nog een auto in kan (maximum 6 auto’s in de parkeergarage). En als die vol is dan kleurt die rood en gaat de slagboom niet omhoog tot dat er auto uitgaat.

Het bouwen van deze project ging goed maar het programmeren ging niet goed want, niemand wist hoe we moesten beginnen maar later ging het wel.

Wat beter kan is het programmeren maar het was wel moeilijk als je er niks van af weet.

Robotica

Ik heb deze opdracht samen met Marijn en Sem gedaan. Voor deze opdrachten hebben we Lego Mindstorm gebruikt. Met deze programma hebben we de robot zo gemaakt dat hij draait als hij iets tegen komt, Marijn heeft dit gedaan. Ik heb de buitenkant gemaakt met de stickers. Sem heeft ons beide geholpen met de opdracht. Wat goed ging met deze opdracht was dat het installeren en programmeren best goed en snel ging. Wat minder goed ging was dat de buitenkant 3X uitgeprint moest worden. Ik heb geen tips voor deze opdracht.

3D Dier

Ik moest een 3D dier maken en ik wilde een kat maken als dier maar het ontwerp werd een hond dus heb ik maar een hond gemaakt. De hond bestaat uit 5 onderdelen: 2 stukken voor de voor- en achterpoten en 3 stukken van ze lijf waar 2 kleiner is dan de eerste. Wat goed ging was dat het hoofd van de hond er heel mooi uitziet. Wat minder goed ging was dat ik als eerste en kat wilde maken maar dat niet echt lukte.

Hoesje

In deze opdracht is deels goed gegaan want, ik heb de camera stuk goed er op gedaan dus ik kan normale foto’s maken. Wat ook goed ging was dat ik de hoesje snel in elkaar had gezet. Wat niet goed ging is dat de lengte te lang is en ik was een paar knopjes vergeten. Wat ook niet goed as dat mijn hoesje was uitgeprint maar later kwijt was. Ik heb om dit te maken Tinkercad gebruikt en een 3D printer.

Illustrator Deel 3

Bij de eerste foto heb ik een dojo want, dat past precies bij een ninja. En daar vind je eerder een ninja.

Bij de tweede foto heb ik een vulkaan want, daar horen geen mensen omdat ze dan in de fik vliegen.

Illustrator Deel 2

Ik heb illustrator gebruikt om dit te maken. Dit ging goed omdat alles in een keer lukte en het is ook nog best goed geworden. Ik ben door dit ook beter geworden met een mes/zwaard maken. Ik ben door dit ook beter geworden met die vormpjes veranderen hoe jij dat wilt. Bij deze opdracht moest je een Actie poppetje maken. De volgende keer kan het lichaam wel beter.

Poppetje

Ik heb illustrator gebruikt om dit te maken. Deze opdracht ging goed omdat het in een keer lukte. Ik moest wel veel keer in het filmpje kijken omdat ik was vergeten om iets te drukken.