bedrijfsopdracht

Ik heb het bloementransportbedrijf van mijn vader gekozen omdat ik daar zelf ook weleens werk en ik het een leuk idee vond. Ik heb voor het bedrijf een website, visitekaartje, flyer en een kalender gemaakt. Het lukte me niet om deze op de site te krijgen. Dus voor beoordeling moet ik het even op mijn computer laten zien. Ik moest van het bedrijf een website ontwerp maken en de rest heb ik extra gedaan. De opdrachtgever vond het erg leuk. De doelgroep voor deze website die ik gemaakt is voor mensen met een eigen bedrijf of iemand die een speciaal evenement geeft en bloemen nodig heeft. Ik vond het erg leuk om te doen en alles ging erg goed. Ik had aan het eind zelfs wat tijd over.

lamp

ik heb een paar weken aan deze lamp gewerkt. We moesten ontwerpen via illustrator. Ik vond het moeilijk omdat je alles heel precies moet afmeten. Eerst kregen we het ontwerp uit karton dit pasten niet helemaal goed dus heb ik een paar wijzigingen gemaakt en het opnieuw laten uitprinten. Dit paste erg goed dus heb ik het in hout laten printen. Ik heb het ontwerp daarna in elkaar gezet. Alleen kwam ik er snel achter dat de lamp niet helemaal stevig stond en dat had ik niet met het karton. Waarschijnlijk omdat het hout wat zwaarder is. Ik probeerde stukjes hout er tegen aan te zetten maar het werkte niet. Ik heb dus niet gelijmd of geplakt alleen maar via houtverbindingen. Ik had een schema/planning gemaakt maar daar ben ik iets overheen gegaan. Het was moeilijker dan ik dacht en ik weet niet of ik tevreden erover ben het was een leuk idee maar had niet alles goed doorgedacht en dat kan dus beter.

dav

garage

Ik, Redda , Demie en Melanie hebben een garage gemaakt met een slagboom. De eerste lessen hebben we een ontwerp gemaakt en zijn we begonnen met het kiezen van onze sensoren en materialen. We werkten met het programma lego mind storm. We hadden besloten dat we gingen opsplitsen en allemaal aan iets anders gingen werken. met het instellen van de gegevens hebben we de sensoren ingesteld om 5 seconde open te gaan en dan weer dicht. Alles ging goed en volgens schema. Er waren niet dingen lastig. De garage is erg mooi geworden door het ontwerpen en de robot waren goed afgesteld. We hebben het boekje ingevuld en het ging volgens schema.

robot auto

We moesten een robot auto programmeren. We begonnen met het ontwerpen we hebben een gouden buitenkant en de basis van de auto in elkaar gebouwd. We hebben de lessen daarna de robot auto geprogrammeerd. ik vond het erg moeilijk en snapte er bijna niks van maar met hulp van andere lukte het. We hebben de opdracht op tijd gemaakt.

3d paard

We moesten met itenm een 3 d figuur maken en in elkaar zetten. Het figuur moest minimaal uit 3 lagen bestaan. Mijn figuur bestaat uit 6 delen en het moest in 3 delen. Ik vond het heel moeilijk omdat ik dit nooit nooit zelf heb ontworpen. Maar Ik heb ooit op vakantie zoiets gedaan dus ik wist wel hoe het ongeveer moest. Ik had als inspiratie een paard en het is best goed gelukt. Ik had wat moeite met de staart en de lijnen maken Daarom heb ik veel geoefend met het karton. Ook had ik moeite met het schuiven tussen het hout omdat ik dat als hout verbinding had. Uiteindelijk lukte het me om het paard te laten staan. Ik was binnen de tijd

sdr

computer stopmotion

we moesten met een groepje elke week bekijken hoe we deze opdracht gingen doen er waren veel tussenstapjes en het duurde best lang voordat je kon gaan filmen. Iedereen kreeg een taak en zo ging je aan de slag. we hebben 3 lessen een stand up gedaan het ging goed. na het filmen gingen we het filmpje editen . het ging goed het was moeilijk. maar het is gelukt

https://youtu.be/A3rIGKQ5GY8https://youtu.be/A3rIGKQ5GY8

3 d hoesjes maken

we moesten een 3 d hoesje maken met tinkercard. We kregen hier ongeveer 4 lessen voor dus 4 x 2 uur. We moesten deze opdracht maken doormiddel van een YouTube filmpje. Toen ik begon leek het me heel moeilijk hoe maak je van vormpjes nou een hoesje. Dat ging fout ik lette niet op de afmetingen en het was daardoor te klein . Toen ik dat doorhad ging ik me telefoonhoesje meten die ik omhad. ik begon met een ontwerpje maken en het ging heel goed. Ik vond het een moeilijke opdracht omdat ik nog nooit eerder zoiets had gemaakt. Ik vond het wel heel leuk. Helaas paste het hoesje niet ik weet niet wat er fout is gegaan maar ik denk het meten. Ik heb de naam ayla op het hoesje gezet want dat is de naam van mijn paard en het leek me wel een handig hoesje voor naar stal.

deel 2 poppetje maken

we moesten voor deze opdracht een superheld poppetje maken omdat ik weinig tijd had heb ik niet veel kunnen maken maar ik heb het geprobeerd het ging best goed maar ik vind het moeilijk om met ilustrator te werken omdat het best ingewikkeld is

ilustrator poppetje maken

de opdracht was dat je een ilustrator poppetje moest maken met verschillende lagen. ik heb met adobe ilustrator gebruikt. ik heb me aan de opdracht gehouden. ik vond het erg moeilijk en de lagen zouden wat beter kunnen gaan. ik heb me niet aan de dead line gehouden omdat ik ziek was meerdere lessen . ik vond het geen leuke opdracht want het is best moeilijk

photoshop gezicht verplaatsen

Ik moest deze les 2 foto”s zoeken en dan de gezichten op elkaar zetten. Ik heb de ap Adobe  photoshop gebruikt. Eerst had ik een heel ander plan maar dat mislukte deze opdracht is best moeilijk omdat je soms er lang over doet om het er op te laten lijken. De volgende keer als ik dit zou doen zou ik iets beter letten of de fotos passen bij elkaar anders moet je heel veel editen. Maar alsnog vond ik het goed gaan en vind ik het knap dat ik het zonder hulp voor elkaar kreeg. Ik heb alles via de uitleg gedaan dus geen extra dingen gebruikt dat had ik in mijn eerste poging wel gedaan maar dat zag er niet zo netjes uit. Ik vond het een leuke leerzame opdracht.

samen gevoegd