Automatisering


 • Bij deze opdracht was het idee om met behulp van lego mindstorms en lego een geautomatiseerd systeem te bouwen. De opdracht was een groepsopdracht. Wij (Lucas, Milan en ik hebben gekozen om voor een geprogrammeerde slagboom/ garage te gaan. Wij hadden het geprogrammeerd dat wanneer je op een knopje drukt de slagboom omhoog ging er zat ook een sensor op dat als de auto eronder blijft staan dat de slagboom omhoog blijft en niet op de auto kan vallen , als de auto door rijdt dan ziet de sensor dat en gaat de slagboom na vijf seconden dicht. We moesten ook een gebouw er bij maken dus hebben een parkeergarage ontworpen van kartonnen dozen en we hebben gewerkt met lasersnijden om een bord te ontwerpen voor de parkeergarage.
 • Wij hebben met illustrator gewerkt en met lego mindstorms om te gaan programmeren
 • Bij deze opdracht ging er op zich veel dingen goed , we waren op tijd klaar , het programmeren lukte , ontwerpen van de garage lukten ook.
 • Natuurlijk kunnen er ook dingen beter gaan en sneller, we waren wel op tijd klaar maar hebben er veel tijd in moeten steken ook buiten de lessen om.
 • Wij hebben ons aan de eisen gehouden van de opdracht maar zouden natuurlijk graag meer dingen willen ontwerpen en programmeren.
 • Ook hebben we gescrumd met het team
 • Ik vond het een hele leuke en interessante opdracht en vooral leerzaam

Lamp ontwerp

 • Bij deze opdracht ga je je eigen lamp ontwerpen en maken. Je ontwerp ga je uitsnijden met de lasersnijder. Als eerste begin je met je lamp ontwerpen op illustrator, daarna als dat klaar is ga je je lamp doorsturen naar de docent en dan wordt die via lasersnijden als eerste met karton gedaan om te kijken of het allemaal goed is gegaan. Als het allemaal goed is gegaan stuur je je ontwerp nog een keer door naar de docent en wordt die uitgesneden in hout via lasersnijden. Vaak gaat dat goed in een keer en dan kan je je lamp in elkaar zetten doordat je de lamp in elkaar kan schuiven. En dan tenslotte ga je een lamp monteren want je lamp moet wel licht geven.
 • zoals ik al verteld heb heb ik gewerkt met illustrator dat ging voor mijn gevoel best goed omdat ik er al vaker mee heb gewerkt. Er gaan natuurlijk altijd dingen goed en dingen fout , alles ging vrij snel voor mijn gevoel en liep ook goed op de planning , ik had alleen veel moeite met de lamp monteren. De eerste keer dat ik de lamp gemonteerd had, heb ik het fout gedaan de draadjes kwamen tegen elkaar waardoor ik kortsluiting veroorzaakte. Toen ik het opnieuw ging proberen heeft meneer van Zelst mij geholpen en hebben we gekeken wat er fout is gegaan en de fout gelijk hersteld.
 • Ik heb met mijn docent overlegd en voldoe aan alle eisen , ik had daar vooral ook rekening mee gehouden. Ik was eerder klaar dan dat ik klaar moest zijn dus was daar erg blij mee.
 • Voor de docent heb ik geen tips , mijn mening is dat deze opdracht goed is uitgelegd en we gelijk aan de gang konden gaan met de opdracht.
 • De opdracht vond ik erg leerzaam vanwege je later als je een eigen huis heb ook dingen moet gaan monteren en ontwerpen. Ik heb van deze opdracht veel nieuwe en leerzame dingen geleerd.