3D ontwerpen: het eerste ontwerp met behulp van tinkercad

3D ontwerpen: het eerste ontwerp met behulp van tinkercad

In deze lessen gaan jullie zelf een 3 dimensionaal ontwerp maken met de 3-d printer. Je gaat een telefoonhoesje voor je eigen mobiel printen.
Bedenk een leuk ontwerp, doe inspiratie op en ga aan de slag.

Je moet rekening houden met een aantal dingen:
– exact meten is heel belangrijk anders past je hoesje niet, maak dan dus ook eerst een ontwerpschets op papier met alle juiste maten erbij geschreven
– je werkt in het programma tinkercad, zorg dat je een nieuw leeg bestand opent en dat altijd weer goed opslaat.
– je kan je hoesje maar in 1 kleur uitprinten

Dit ontwerp gaan jullie maken in Tinkercad. Tinkercad is een simpel online programma waarmee je 3D objecten kan ontwerpen. Op youtube kun je veel handleidingen vinden over tinkercad. Typ in “tutorial tinkercad Nederlands” of  “handleiding tinkercad” en je vindt ze vanzelf. Als je helemaal klaar bent dan moet je het bestand exporteren. Klik op export, sla het bestand op als STL bestand, onthou waar je het opslaat.

Lever je bestand in via classroom als je les hebt van meneer Oorthuizen. Lever je bestand hier in als je les hebt van mevrouw Koolhaas.

Wij letten met het nakijken op de volgende punten:
– heb je een schets getekend met maten erbij
– originaliteit
– zit er reliëf op
– past alles
– inzet tijdens de lessen

Ook is er een kort gesprek met de docent. tijdens dit gesprek neem je je hoesje en je mobiel mee. In dit gesprek  vertel je over de keuzes die je gemaakt hebt tijdens je ontwerp.

Op je website komt een foto van je ontwerp, een foto van je hoesje met je mobiel. In het bericht geef je aan wat er goed is gegaan tijdens het ontwerp goed is gegaan, maar ook wat je een volgende keer beter zal doen.

Veel succes