Flamingo van hout in 3D

Bij deze opdracht moest je een dier van hout in 3D maken. Het 3D ontwerp moest minimaal uit 3 delen bestaan dat je moest ontwerpen op een A4’tje in Adobe Illustrator CC. Het zoeken van een dier duurde best lang. Nadat ik eindelijk een dier had gevonden ging het maken van het ontwerpen snel. Door het vaker werken met het programma Illustrator Adobe CC ging het werken iets makkelijker en sneller dan de eerste keer. Het opzoeken van een dier kon wel een stuk sneller maar dan twijfelde ik steeds hoe ik het met hout in elkaar moest gaan zetten zodat het uiteindelijk in 3D zou gaan kloppen. Volgens mij heb ik mij aan de eisen van de opdracht gehouden. Ik heb mij aan de deadline gehouden. Maar het in hout laten maken duurde wel langer dan geplant. Ik vond deze opdracht leuk maar niet echt leerzaam, want de eerste keer werken met Illustrator Adobe CC was leerzamer. Bij de eerste keer leerde ik echt met het programma werken. Bij deze opdracht kon ik mijn oefenervaring van de lessen die ik bij de eerste twee opdrachten heb geleerd goed toepassen.

Het 2D ontwerp van een flamingo op een A4’tje

Stopmotion filmpje

Bij deze opdracht moest je in een groepje werken. Bij de opdracht moest je een computer uit elkaar halen en vervolgens weer in elkaar zetten. We hebben gewerkt met het programma: ‘MOVAVI VIDEO EDITOR’ gemaakt met de proefversie.
Ik zat bij Yentl, Mels en Nikki in het groepje. Het uit elkaar halen van de computer ging goed, maar het vervolgens in elkaar zetten ging niet goed. We hebben de computer wel uiteindelijk bij de laatste les weer in elkaar gekregen met alle onderdelen. Ik heb mij niet aan de deadline gehouden. Ik was vergeten om het filmpje van privรฉ bericht af te halen. Met deze opdracht hebben we moeten scrummen. Mijn taak was: de scrummaster zijn en het bijhouden van het logboek. Bij de retro was het dat we iets meer moesten samenwerken en bij de review was het dat we positiever te werk moesten gaan. Ik heb wel geleerd hoe je moet scrummen in een groepje en hoe een computer in elkaar zit.

Stopmotion filmpje

แ—ฏแ—ฉแ’ชแ›•แ—ดแ–‡hoesje in 3D

Je moest een telefoonhoesje in 3D maken in het programma Tinkercad. In Tinkercad leer je hoe je moet ontwerpen op de computer. Het ontwerpen ging goed. Alleen de verhouding van mijn telefoon en het 3D hoesje is niet goed. Ik dacht dat ik de goed maat had maar toen het hoesje uit de printer kwam was het hoesje iets groter dan verwacht. Ik heb mij niet aan de deadline gehouden omdat ik mijn telefoonhoesje op mijn kamer had liggen en mijn moeder het ergens anders had neer gelegd waardoor ik niet meer wist waar het was. En ik heb er zeker veel van geleerd. Ook mijn vader vond het leuk dat hij kon mee kijken hoe ik het telefoonhoesje maakte. Veder heb ik veel geleerd van het programma. bijvoorbeeld hoe je de basis maakt van een telefoonhoesje. Hier onder zie je het resultaat van mijn zelfgemaakte hoesje.

Achterkant telefoonhoesje
Voorkant telefoonhoesje

แ—ฏแ—ฉแ’ชแ›•แ—ดแ–‡ poppetje

Ik heb bij deze opdracht een zelf gemaakt poppetje gemaakt. Ik heb in het programma Adobe Illustrator CC gewerkt.  Het maken/bedenken van het poppetje ging goed en de uitvoering ging ook goed. Het tekenen van de masker ging minder goed, maar ik heb mijn ontwerp wel gehouden aan de eisen. Ik heb mij niet aan de deadline gehouden, want ik was te lang bezig met het maken van de masker. Ik vind het leuk om in Adobe Illustrator CC te werken. Je leert meer van hoe je dingen moet maken en bewerken. Ik zou dit zeker blijven doen met de andere klassen. Het is leerzaam en je krijgt meer kennis over hoe je moet werken met ingewikkelde programma’s.

Mijn zelf ontworpen poppetje

Poppetje tekenen in Illustrator

Ik heb bij deze opdracht moeten maken een poppetje dat je moet ontwerpen in het programma Adobe Illustrator CC. Bij deze opdracht ging het werken met de lagen goed. Alleen de volgende keer moet ik beter naar het filmpje kijken. Volgens het filmpje heb ik mij aan de eisen gehouden. Ik heb mij niet aan de deadline gehouden want het lukte eerst niet om een mond te maken van het gezicht en ik het een paar keer op nieuw moest maken. Ik vond dit wel een hele gave ervaring om te werken met Adobe Illustrator CC.

Dit is het resultaat van de poppetjes.

Gezicht veranderen

Bij deze opdracht moest je een gezicht verwisselen met een ander gezicht. Ik heb met het met het programma Adobe Photoshop CC gewerkt. Bij deze opdracht ging het zoeken van de plaatjes goed. Alleen het werken met de lagen snapte ik niet. Voor de rest heb ik me aan de regels houden. Alleen de deadline is niet gelukt, omdat elke keer dat ik een foto had gezocht en opgeslagen het in het systeem weigerde te plaatsen. Veder vond ik dit wel een leuke opdracht.

Noah Centineo verwissel met Justin Bieber

Noah Centineo Origineel.

 

ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย 

Photoshop gezicht bewerken

Bij deze opdracht heb ik geleerd hoe je een gezicht van iemand kan bewerken. Je kunt allerlei dingen bewerken in het gezicht bv: de ogen, de neus of de lippen. Dit heb ik gedaan met Adobe Photoshop CC. Het is een handige app om gezichten te kunnen bewerken.ย  Hieronder zie je twee afbeeldingen. De eerste afbeelding is het origineel. Bij de tweede afbeelding heb ik het gezicht bewerkt. Hier onder zie je de twee afbeeldingen.

Origineel: Afbeelding 1

Bewerk: Afbeelding 2

Het bewerken ging goed. De stappen die ik moest doen heb ik gedaan. De uitleg was duidelijk. Ik vind dit een leuke en handige ervaring, want je leert hoe je een gezicht kan bewerken. Het is ook heel erg handig voor later.