Lamp van lasersnijder

In deze opdracht werd er van ons verwacht dat iedereen individueel door middel van illustrator een lamp zou ontwerpen. Deze lamp werd toen eerst uitgeprint in karton, zodat je kon kijken of je iets moest veranderen aan bijvoorbeeld de afmetingen.
De opdracht vond ik persoonlijk best lastig omdat je niet precies weet of het gaat passen en of het er goed uit gaat zien. Het opdoen van inspiratie was op zich niet heel lastig maar omdat je rekening moet houden met het feit dat je het ook echt moet maken, was het ook niet heel makkelijk.
Uiteindelijk waren er toch wat foutjes in mijn ontwerp en heb ik door middel van improvisatie toch wat neer gezet.
Tips voor de docent heb ik niet.

Opdracht 6: Robotica

in deze opdracht heb ik in een team van (Incl. mijzelf) 3 mensen gewerkt.
Met elkaar hebben wij ons uiterste best gedaan om een robot te programmeren en op te zetten. we hebben alle taken goed verdeeld maar soms zaten we met zijn alle op een taak waardoor het allemaal wel wat minder snel ging.
de bedoeling was dat we de robot zo zouden programmeren dat hij handsfree door een doolhof kon rijden, en wij wisten niet hoe het doolhof eruit zou zien.
persoonlijk vond ik het een erg lastige opdracht omdat het voor mij nogal onduidelijk was.
uiteindelijk ben ik toch wel trots op wat we hebben neergezet en ben ik blij dat het voorbij is. ik vond het een erg vervelende opdracht die ik niet graag nog een keer zou willen doen.

Opdracht 5: 3D dier

In deze opdracht moesten we in Adobe Illustrator een dier ontwerpen. Die moesten we dan uiteindelijk uitprinten in hout. Voordat je het in hout ging uitprinten mocht je het ook in karton uitprinten om te kijken hoe het eruit zou komen te zien.
Illustrator is een programma wat we al vaker hebben gebruikt in de lessen.
In het begin gingen er veel dingen fout maar ik had al snel door hoe de pen werkte, een nieuwe tool die we voor deze opdracht moesten gebruiken. Ook de afmetingen maken ging aardig goed.
Ik vind dat ik volgende keer wel wat minder perfectionistisch moet doen want daardoor heb ik best veel tijd verspild.
Ik ben iets over de deadline omdat mijn ontwerpen best laat werden uitgeprint en daardoor wist ik niet in de lest wat ik moest verbeteren wat best hinderend was.
Dit was een individuele opdracht dus ik heb alles alleen gedaan.
Ik vond het een leuke opdracht en ik heb er zelf niks op aan te merken.

Scrum Opdracht

In deze opdracht heb ik in een team van (incl. mijzelf) 4 mensen gewerkt. In dit team hebben we samen hard gewerkt aan een stop motion filmpje. De app die we voor dit filmpje hebben gebruikt heet iMotion. het filmpje laat zien hoe de binnenkant van een computer eruit ziet en hoe de onderdelen heten.
Het samenwerken ging in het begin wat matig, maar na ongeveer 2 lessen ging dat best goed. Het uit elkaar halen van de computer ging wel goed maar het in elkaar zetten ging wat minder vanwege alle draden.
Volgende keer moeten we denk ik allemaal wat beter ons best doen op het afwerken en het maken van het filmpje/ project.
Deze opdracht was een scrum opdracht. We hadden besloten om veel taken met het hele team te doen, maar soms deden we ook dingen individueel. ik moest eigenlijk de verhaallijn bedenken, maar als ik wat had mailde ik het naar mezelf en kwam het niet goed aan waardoor we een beetje vastliepen. Gelukkig hebben we toen met het hele team alsnog een verhaallijn bedacht en is alles toch nog goed gekomen.
Ik vond dit eigenlijk wel een leuke opdracht om te doen omdat je leert hoe je in een team moet werken.

het filmpje: https://drive.google.com/file/d/1-Fshl68gKVZm_g_s3geGjpaKDy_-AzZK/view?usp=sharing

Opdracht 4: Poppetje tekenen in illustrator {deel 2}

eindresultaat

In deze opdracht moesten we een zelfbedachte superheld maken in illustrator. Ik heb voor deze opdracht illustrator CC gebruikt. Voor de superkrachten heb een tool gebruikt waarvan ik eerst niet wist wat het was. Toen ik het ging proberen ging dat best wel goed, en ik ben van plan om deze tool vaker te gebruiken als ik dat toepasselijk vind. Ook het maken van het haar ging vrij makkelijk. wat wat minder goed ging was het vinden van een idee. Ik heb heel vaak alles verwijderd wat ik had, en vervolgens weer opnieuw begonnen omdat ik geen inspiratie had. Ook het maken van de voeten en de armen ging vrij lastig omdat ik nog niet echt gewend ben aan het programma. Ik vind dat ik wel vrij origineel ben geweest omdat ik denk ik bijna de enige ben met de lichtgevende superkrachten. Deze opdracht moest ook nog een vandaag af dus heb ik me volgens mij goed aan de deadline gehouden. Dit was een individuele opdracht, dus ik heb het allemaal alleen gemaakt. Voor de rest heb ik geen tips voor de docenten omdat ik vond dat alles wel duidelijk in de opdracht stond. Ik vond dit een super leuke en creatieve opdracht!

Opdracht 4: Poppetje tekenen in illustrator {deel 1}

eindresultaat

In deze opdracht moesten we door middel van een filmpje een poppetje maken in illustrator. Hierbij heb ik in illustrator verschillende tools leren kennen. Ik vond dat het goed uitgelegd was en ik kon het goed begrijpen. de lagen maken ging makkelijk en ik vond het leuk om het poppetje een kleurtje te geven op het eind.
Ik vond het alleen wat verwarrend dat de man in het filmpje een andere versie van illustrator had. Daardoor moest ik zelf soms zoeken voor de tools wat best lastig was. Ik heb goed gehouden aan de opdracht en alle stappen opgevolgd.
Dit poppetje moest vandaag af zijn dus ik heb hard doorgewerkt en het binnen de tijd afgekregen. Ik vond dit wel een leuke opdracht om te doen en zal zeker gebruik maken van de kennis die is vandaag het opgedaan, in de toekomst.

Opdracht 3: 3D telefoonhoesje


eindresultaat

In deze opdracht moesten wij een telefoon hoesje ontwerpen met het programma “Tinkercad”. In dit programma kan je in 3D dingen ontwerpen met verschillende vormen. ik het voor de basisvorm een kubus gebruikt en die uitgerekt. deze kubus had ik nog een keer gemaakt maar dan iets kleiner maar doorzichtig zodat het hoesje hol werd. ik vond wel dat ik het hoesje iets groter had kunnen maken en misschien de zijkanten wat dunner. voor de rest vond ik dat het best goed ging.
Ik had het wel fijn gevonden als er uitgelegd werd hoe je de hoeken van het hoesje rond kon maken want dat lukte bij mij niet echt. Ik heb mij denk ik prima aan de deadline gehouden en ik vind dat ik best origineel ben geweest.

Opdracht 2: Gezicht verwisselen

   
dit is het gezicht die ik had uitgeknipt


dit is de basis


dit is het eindresultaat

In deze opdracht moesten we 2 foto’s uitkiezen om te gebruiken.
Daarna moesten we die in Adobe Photoshop CC zetten en een van de gezichten met een lasso uitlijnen. Vervolgens moesten we zorgen dat
het uitgeknipte gezicht op het basis gezicht paste.
Ik vond dat het best wel goed ging. Soms wist ik niet waar alles zat
en de kleuren zijn niet gelijk maar verder vind ik het best goed gelukt.
Zoals je misschien wel kan zien heb ik het gezicht omgedraaid en
dat vond ik best lastig. Ik probeerde origineel te zijn maar ik weet
niet goed of dat is gelukt.  Ik vind dat er niks is aan te merken
op deze opdracht en ik vond het heel leuk en grappig om te doen.

Opdracht 1: Gezicht vervormen

Onbewerkt

                            

              bewerkt   

In deze opdracht moesten we een foto bewerken. Dit is een opdracht die ik alleen heb gedaan. Om deze opdracht te doen heb ik een fotoshop programma genaamd: Adobe Photoshop CC gebruikt. Dit programma vond ik makkelijk om te gebruiken omdat je als je je muis op een tool houd je gelijk een uitleg van de tool kreeg. Dat was handig omdat ik daardoor ook gelijk wat meer wist van het programma.
Volgende keer zou ik misschien iets rustiger moeten werken omdat ik dan het beste uit mijzelf kan halen, ik heb deze les namelijk nogal onrustig gewerkt.
Ik heb me goed aan de opdracht gehouden en ik vind dat ik best origineel ben geweest, omdat ik heel veel verschillende tools heb gebruikt en ook haar wenkbrauwen deels weggehaald.
Er was bij deze les wel een deadline maar die hebben we nog niet gekregen.
ik heb geen tips want de opdracht was duidelijk aangegeven op de site van Duinzigt. Ik vond dit wel een hele leuke opdracht omdat ik het gezicht wat ik gemaakt heb heel grappig vind, en leerzaam omdat ik nu weet hoe het fotoshop programma werkt.

Welkom

Welkom op mijn site! ik ga dit schooljaar mijn opdrachten posten. bij elke opdracht zal dus 1 (of meer) plaatje(s) staan.

ENJOY