lasersnijden 3D krab

We moesten voor deze opdracht een 3D dier maken met de laser snijder. ik heb hier voor een krab gekozen omdat het niet al te moeilijk leek maar het zag er wel heel leuk uit. de krab moest bestaan uit 3 of meer onderdelen, ik heb hem gemaakt uit 5 onderdelen: 1 groot lichaam, 2 ogen en 2 poten. ik heb alle 3 de manieren gebruikt, dat waren insnijden, uitsnijden en rasteren. Mijn 1e en 2e kartonnen ontwerp had ik alleen uitsnijden gebruikt en toen ik de opdracht later nog een keer las heb ik nog rasteren en insnijden gebruikt. Ik vond het niet heel lastig op deze opdracht te maken maar ik vond het wel moeilijk om de goede afmetingen te hebben. Mijn krab kan wel uit zich zelf staan maar het pootje van de 1e krap was gebroken waardoor ik de foto zo heb genomen. mijn 3e kartonnen krab is uitgeprint alleen mn houten krab nog niet dus ik pas het bericht aan als ik die ook heb

stop motion filmpje

voor deze opdracht moesten we een stop motion filmpje maken over hoe een computer in en uit elkaar word gehaald. Deze opdracht deed je met een groepje, we hebben deze opdracht gescrumd. Ik werkte met Elyse, Levi en Niels. We hebben voor de opdracht de app Stop Motion en Splice gebruikt. het ging best wel goed maar soms was het ook wel lastig om alles goed neer te zetten en alles vloeiend aan elkaar te laten lopen. volgende keer zouden we wel iets sneller kunnen werken en meer volgens schema, we wouden de tekst door Niels in laten spreken maar Niels was ziek de laatste les dus hebben we een lijstje gemaakt op volgorde welke onderdelen het eerst uit de computer gingen. Ik denk wel dat we bijna alle eisen hebben gehaald maar niet dat er bij staat waarvoor iets dienden in de computer. We hebben ons wel aan de deadline gehouden. Ik heb alle foto’s gemaakt en alles aan elkaar geplakt.

telefoon hoesje maken

ik heb een telefoon hoesje gemaakt in Tinkercad. het was best moeilijk om te maken omdat je echt goed moest meten want anders ging hij  niet passen. De maten waren goed maar omdat ik aan de verkeerde kant de gaten voor mijn knopjes voor de muziek en geluid heb gemaakt pas het net niet opdat de knopjes dan uitsteken. En het gat waar de camera zit daar boven zat eerst een balkje nog maar die is afgebroken terwijl ik de steun dingen van de 3D-printer aan de weg halen weren net zoals de 1e N van Glenn. Als versiering heb ik mijn eigen naam en de naam van het paard op de manege die ik heel leuk vind er op gezet samen met nog een sterretje en heb ik onze namen samen gevoegd.

game karakter maken in illustrator

ik heb in illustrator een game karakter gemaakt, het deed Romy denken aan de film pitch perfect. dat was niet waar ik voor ging maar ik vind het ook wel kloppen als ik er zo naar kijk. ik vond het makkelijk om te doen omdat we al de 1e opdracht van illustrator hebben gedaan. daardoor wist ik al wat ik moest doen en waar ik alles kon vinden. ik vond het leuk om te doen.

gezicht verplaatsen

ik heb voor deze opdracht 1 foto van google gehaald en de andere is van Ronaldo.  je moest het gezicht van foto  1 knippen en verplaatsen naar foto 2. in het begin begreep ik het niet echt maar later is het nog wel gelukt om het gezicht te verwisselen.

gezicht vervormen

voor de opdracht moesten we een gezicht van iemand van google afhalen en dan op photoshop moesten we hem met allemaal verschillende dingen gaan vervormen. ik vond het heel grappig om te doen. in het begin was het even zoeken maar later ging het heel makkelijk.

poppetje namaken

voor deze opdracht moesten we een poppetje na maken in allemaal stappen. in het begin vond ik het moeilijk maar later ging het al veel makkelijker en was het ook leuker om te doen.