Bij deze opdracht hebben we in het programma illustrator een lamp moeten ontwerpen/maken. Ik heb voor mijn lamp 11 houten staven ontworpen, een boven kant en een onderkant in de vorm van een cirkel. In de onderkant heb ik een gat gemaakt in de cirkel zodat het licht onder de lamp uitkomt. Deze opdracht ging erg goed. Ook vond ik het wel makkelijk om het te ontwerpen en de lamp laten werken. Ik heb me gehouden aan alle eisen van de opdracht. De lamp had ik afgerond op de dag van de deadline. Het duurde wel lang voordat we uiteindelijk een cijfer kregen voor de opdracht. Dus een tip voor de docent is dat de voorbereiding beter moet gaan. Ik vond het wel een leerzame opdracht omdat ik nooit eerder een lamp heb gemaakt.

We hadden de opdracht gekregen om een robot te maken die uit zichzelf een doolhof kon doorgaan, zonder van te voren te weten hoe de doolhof eruit zou zien. Ik heb gewerkt met Tijmen en Rick. We hebben met de progamma’s: mindstorm, illustrator en tinkercad gewerkt. Mindstorm om de robot te programmeren, illustrator om de stickers te maken voor de robot en tinkercad is gebruikt om de buitenkant van de robot te maken. Het samenwerken met deze opdracht ging erg goed. We hebben van te voren goed met elkaar overlegt wie wat zou maken. De volgende keer zouden we beter de maten moeten meten van de auto want de buitenkant van de auto pasten aan het begin niet door de kabels. Maar we hadden daarna een gat gemaakt aan de achterkant waardoor de buitenkant wel pasten. Zelf heb ik de stickers ontworpen. Ik vind ze wel goed gelukt. Deze opdracht vond ik zeer leerzaam. Ik heb er veel van geleerd hoe je stickers moet maken en het programmeren van een robot. Uiteindelijk heeft de robot de hele doolhof goed afgelegd zonder het van te voren te weten.

We hebben de opdracht gekregen om een app te maken op de site ‘MarvelApp’. Je mocht zelf bedenken wat je voor app zou maken. Ik heb gekozen voor een datings app voor ouderen. Het ging wel goed. Ik heb best lang gedaan om de app te maken. We kregen niet veel tijd omdat we de opdracht op het laatste moment nog moesten maken. Ik heb me aan alle eisen gehouden en de opdracht is wel goed voltooid vind ik zelf. Ik vond het niet zo een leuke opdracht. We kregen ook niet veel tijd dus daar zal het waarschijnlijk wel aan liggen. Omdat ik het heel snel moest maken. Ik vond het wel erg leerzaam ik heb nu wel dingen geleerd hoe je een eigen app moet maken wat ik van te voren nog niet wist.

https://marvelapp.com/41a9jac

Vandaag hebben we in een groepje een filmpje in elkaar gezet. Je ziet dat we alle onderdelen van de computer uit elkaar halen en laten zien. We hebben het filmpje bewerkt met een app op onze telefoon. Dat ging wel goed maar de volgende keer moeten we beter samenwerken want soms ging het niet helemaal goed. De opdracht hadden we iets te laat ingeleverd. Ik vond het niet zo leuk omdat het niet helemaal goed ging want er was bijna iedere week iemand ziek. Ik heb er wel veel van geleerd waar de onderdelen zitten in de computer. Deze opdracht is gemaakt door Len, Kirsten, Noa en Ik

foto hoesje maken met tinkercad

vandaag hebben we een hoesje gemaakt voor me telefoon via tinkercad. we moesten de juiste maten opmeten en de juiste gat voor de camera en geluidsknopjes. dit was niet zo erg gelukt want de maten van me hoesje waren verkeerd opgemeten. mijn hoesje was te lang en te in de breedte. de volgende keer zou ik beter moeten meten zodat ik de juiste maten heb voor me hoesje en moeten opletten waar het gat voor me camera moet want hij zat eerst aan de verkeerde kant.

superheld poppetje maken

Vandaag moesten we in illustrator een superheld poppetje maken. Alles ging wel goed. Ik heb het programma illustrator gebruikt. Ik heb mijn superheld in verschillende lagen gemaakt. De volgende keer zou ik meer tijd voor mijn  superheld poppetje willen nemen. Ik heb me gehouden aan alle eisen van de opdracht. Ik vond het wel een leuke opdracht. De docenten hadden beter kunnen aangeven wanneer het af moest zijn.

5 poppetjes maken in illustrator

Vandaag moesten we 5 verschillende poppetjes maken zodat je de verschillen ziet vanaf het begin tot het eind. Ik maakte deze opdracht in illustrator. De volgende keer moet ik beter lezen want ik had niet goed gelezen dat je 5 verschillende poppetjes moest gaan maken. Dus ik moest het allemaal weer vanaf het begin tot het eind gaan maken.  Ik heb me aan alle eisen gehouden. Ik vond het ook wel een leuke opdracht. Maar de docenten konden beter aangeven wanneer de opdracht klaar moest zijn.