stop motion filmpje

Wij moesten bij it en m een stop motion filmpje maken .
ik heb een stop motion app gebruikt uit de play store, de app was makkelijk te gebruiken.
wat ging er goed?? Het bewerken van het filmpje ging goed.
Er zou de volgende keer de samenwerking en de communicatie beter kunnen. Wij waren 1 week later dan de deadline omdat er veel mensen uit ons team afwezig waren de meeste lessen. Wij hebben deze opdracht gescrumt mijn taak was de stop motion filmpje maken en de verhaal lijn verzinnen. Ik vind dat de opdracht niet eerlijk verliep omdat ik bijna alles moest doen en iedereen had geen inzet. Ik was geen scrum leider maar ik moest wel alle initiatief nemen.
tip voor de docent: voor de volgende keer misschien beter naar de team leden kijken. Want wij hebben vaker gezegd tegen de docent dat onze samenwerking niet lekker liep. Helaas heeft de docent daar niks aan gedaan. Ik vond het een leuke opdracht maar ik zou het niet graag een 2de keer willen doen

illustrator popetje (deel 2)

eindresultaat

deze opdracht moesten we een poppetje maken in illustrator. Hierbij heb ik illustrator gebruikt en de tools gebruikt. Het maken van laag 1 ging het beste, laag 2 ging het slechts omdat ik de laag niet gekopieerd kreeg. ik vond het wat verwarrend dat in het filmpje een andere verzie illustrator werd gebruikt. Sommige stappen vond ik erg lastig ik kon bijv. hoe je de lijnen dikker maakte ik kon die knop ook niet vinden.  wat ging er goed? er ging de kleuren inzetten ging goed en de lagen bewerken.
ik vond het een leuke opdracht om te doen ik zou het zeker nog een keer willen doen. ik heb mij gehouden aan de eisen van de opdracht maar ik heb alleen een andere kleur gebruikt voor de broek en heb de voeten geen kleur gegeven. Ik heb mij ook aan de deadline gehouden als die er was want ik weet niet of er een deadline was.

 

 

Opdracht 4: Poppetje tekenen in illustrator (deel1)

eindresultaat

In deze opdracht moesten we door middel van een filmpje een poppetje maken in illustrator. Hierbij heb ik illustrator gebruikt en de tools gebruikt, ik vond dat het goed uitgelegd en ik kon het goed begrijpen. Het maken van laag 1 ging het beste, laag 2 ging het slechts omdat ik de laag niet gekopieerd kreeg. ik vond het wat verwarrend dat in het filmpje een andere verzie illustrator werd gebruikt.Sommige stappen vond ik erg lastig ik kon bijv. hoe je de lijnen dikker maakte ik kon die knop ook niet vinden.  wat ging er goed? er ging de kleuren inzetten ging goed en de lagen bewerken.

ik vond het een leuke opdracht om te doen ik zou het zeker nog een keer willen doen. ik heb mij gehouden aan de eisen van de opdracht maar ik heb alleen een andere kleur gebruikt voor de broek en heb de voeten geen kleur gegeven. Ik heb mij ook aan de deadline gehouden als die er was want ik weet niet of er een deadline was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opdracht 3: 3D telefoonhoesje

ontwerp

wij moesten vandaag een telefoon hoesje maken op de 3d printer.
in deze opdracht moesten wij eerst onze telefoon hoes opmeten en daarna moesten wij in het programma Tinkercad  dat is een programma waar je makkelijk een ontwerp kunt maken.

ik ben begonnen met een basis vorm “een kubus” die heb ik uitgetrokken naar een balk. ik heb met een doorzichtige kubus uitgetrokken naar een balk en die onder de andere kubus gedaan. zodat er een gat ontstond voor mijn telefoon. en ik heb nog een aantal doorzichtige kubussen gebruikt voor het gat voor mijn camera en vinger print. en nog een aantal voor mijn aan en uit knop en oplaad gat.

photoshop gezicht verwisselen

les 2

wij hebben vandaag met het programma photoshop gezichten verwisseld.

ik heb gekozen voor deze gezichten omdat ik het grappig vind om te zien hoe de gezichten op elkaar er uit zien

wat ging er makkelijk?? ik vond het hooft op het jongetje plakken het makkelijkst en het bewerken van de foto.

wat ging niet zo goed?? de lagen scheiden en het hoofd uitknippen vond ik het moeilijkst en dat ging ook wel eens fout maar na lang proberen is het toch gelukt.

ik vond het een leuke opdracht ik denk dat ik dit wel eens vaker ga doen als ik thuis achter mijn computer zit

 

les 1 Gezicht vervormen

voor

Gezicht vervormen

ik heb vandaag een gezicht vervormt op Adobe Photoshop CC.in deze opdracht ging het vervormen goed maar het bestand in het programma zetten ging niet zo goed. de volgende keer zou ik beter moeten lezen voordat ik de opdracht was begonnen. Ik maakte deze opdracht alleen en niet in team verband.  Ik heb mij gehouden aan de opdracht ik heb het gezicht vervormt met de tools volgens de beschrijving.maar ik heb de wenkbrauwen weg  gehaald met een andere tool. ik vond het een leerzame opdracht ik heb veel geleerd hoe je het gezicht hebt vervormt en hoe ik de bewerkte foto in de site heb gezet

 

na