Stop-Motion filmpje


Bij deze opdracht werden we in groepjes ingedeeld en kregen we als opdracht: Leg met behulp van een stopmotion filmpje uit hoe een computer in elkaar zit. Ik heb deze opdracht samen gedaan met Yentl, Mels en XiuMing. Als programma hebben we Movavi Video Editor gebruikt. Wat goed ging bij deze opdracht in ons groepje was het verdelen van de verschillende taken die gedaan moesten worden. Mijn taak binnen deze opdracht was het maken van de foto’s die we gingen gebruiken voor het filmpje. Wat de volgende keer misschien beter zou kunnen is dat we de opdracht eerst even beter moeten bestuderen, voordat we in één keer snel alles uit elkaar halen. Wel zijn we erg origineel geweest met ons idee achter het filmpje. Ik vond het een leuke en leerzame opdracht, doordat we in groepjes moesten werken. Hierdoor heb ik ook veel van andere geleerd.


Tinkercad Telefoonhoesje

In deze opdracht moesten we zelf een telefoonhoesje ontwerpen met het programma Tinkercad. Wat er goed ging aan deze opdracht was het gebruiken van mijn creativiteit. Wat de volgende keer misschien beter zou kunnen is iets meer tempo maken. Ik heb mij gehouden aan de eisen die bij deze opdracht hoorde, want ik ben origineel geweest bij het bedenken wat ik wilde gaan maken. Ik heb mijn opdracht op tijd ingeleverd en heb mij dus aan de deadline gehouden die bij deze opdracht hoorde. Ik vond het een leuke en creatieve opdracht, omdat je helemaal je eigen creativiteit erin kwijt kon!

Photoshop gezicht verwisselen

In deze opdracht moesten we met het programma Photoshop het gezicht van twee personen gaan verwisselen. Wat goed ging was dat ik er snel uit was welke twee personen ik wilde gebruiken voor deze opdracht. Namelijk, hockeyster Maartje Paumen en zangeres Ariana Grande. Wat minder ging, was het houden aan de deadline van deze opdracht. Doordat ik geen tijd meer had zijn onderdelen van mijn foto niet mooi afgewerkt. Dus ik zou de volgende keer misschien wat meer tempo moeten maken. Wel ben ik origineel geweest. Ik vond het een leuke opdracht!

Eigen poppetje Illustrator

 

In deze opdracht moesten we met het programma Illustrator een eigen poppetje ontwerpen. Wat goed ging was dat ik nu meer van het programma begreep, doordat we in de vorige opdracht met het zelfde programma moesten werken. Want minder goed ging was het houden aan de deadline. Wel heb ik mij aan de eisen gehouden die bij deze opdracht hoorden. Namelijk originaliteit en creativiteit. Ik vond het een leuke en leerzame opdracht, omdat je je eigen creativiteit erin kwijt kon.

 

Illustrator poppetje

In deze opdracht moesten we een poppetje maken met het programma Illustrator. Wat bij goed ging was het volgen van de stappen die in het filmpje werden uitgelegd. Wat minder goed ging was het houden aan de deadline. Dus ik zou in het vervolg misschien iets sneller moeten werken.

 

 

Foto bewerken

Voor deze opdracht moesten we een foto van iemand bewerken. Ik heb gekozen voor een foto van model Kim Feenstra. Het bewerkingsprogramma dat ik hier voor gebruikt heb is Photoshop. Het was niet een hele moeilijke opdracht, maar wat de volgende keer misschien beter zou kunnen is meer details toevoegen aan de foto. Ik heb mij aan de eisen gehouden die hoorde bij deze opdracht namelijk techniek en originaliteit. Ik vond het een leuke maar ook leerzame opdracht. Ik ben door deze opdracht meer te weten gekomen over hoe het programma Photoshop precies werkt.