3D dier in illustrator

ik heb in illustrator en 3D dier gemaakt eerst moesten we en ontwerp maken van het dier die zie je hier en dat ging allemaal wel goed daarna moesten we hem uit laten snijden bij de laisser snijder eerst van karton en daarna als alles goed was mocht je het van hout doen

dit is het resultaat van mijn vis ik vind hem wel mooi maar alleen die vinnen zijn met iets te klein voor de gleuven die ik had gemaakt maar voorderest ben ik er wel blij mee oom vond ik het wel leuk om te doen maar het was wel een beetje moeilijk om alles precies goed te krijgen maar ik ben er toch wel tevreden mee

3D Telefoonhoesje

Voor deze opdracht van ITM moest ik een telefoonhoesje ontwerpen en daarna printen op de 3D printer van school. Ik heb voor het ontwerp het programma Tinkercad gebruikt. Het bestand met het ontwerp heb ik naar mijnheer Oorthuizen gestuurd. Hij heeft het hoesje toen uitgeprint.

Het maken van het ontwerp en het gebruik van Tinkercad ging goed en was leuk. Het opmeten en invoeren van de juiste maten was wel lastig.

Bij de opdracht moest ik eerst een schets maken met de afmetingen van de telefoon. Voor het hoesje moest ik een origineel ontwerp maken waarbij er ook reliëf op het hoesje moest komen. Mevrouw Koolhaas heeft ernaar gekeken en vond het goed. Volgens mij heb ik de opdracht goed gedaan en ik was op tijd klaar.

Ik heb wel een tip voor de docenten of eigenlijk voor de school. Misschien kan de school een betere en snellere 3D printer kopen. Het duurde nu best erg lang voordat een hoesje klaar was. En na het printen moest ik allemaal uitsteeksel wegsnijden voordat het hoesje mooi was.

Ik vond de opdracht leuk om te doen maar niet echt leerzaam. Omdat ik denk dat ik niet vaak een 3D printer zal gebruiken later.

Mijn eigen poppetje

Dit mannetje is mijn stripfiguur hij heet de boeman. Ik heb hem in illustrator gemaakt. Hij is een man die eerst allemaal goede dingen deed maar toen hij opgepakt werd door de politie werd hij boos en gaat hij nu alles slopen wat hem ooit pijn heeft gedaan. Ik heb het snel in elkaar gezet want we hadden er maar een les voor.

Poppetje aanpassen

Dit is mijn poppetje van lelijk naar mooi. Ik heb het in illustrator gemaakt. We moesten in illustrator een poppetje maken, eerst moest hij simpel en hij moest steeds echter lijken. Dus hij had eerst benen en armen voor zijn lichaam en had maar 1 kleur. Ik heb dat netjes gemaakt en ik heb hem als laatst kleren gegeven.

Photoshop gezicht verwisselen

Zie hier Kasper Robben of Arjen Dolberg! Voor deze opdracht heb ik de speler foto’s van twee voetballers gebruikt. Op school ben ik begonnen met Photoshop maar thuis heb ik de laatste aanpassingen gedaan met Gimp. Dat werkt bijna hetzelfde maar is gratis. Ik heb op Youtube een video gezocht met uitleg van Gimp en ik heb de handleiding op de ITM website gebruikt. Het knippen van het gezicht ging wel makkelijk maar het bewerken met kleur en met de gum was wel moeilijk.

Photoshop gezicht bewerken

 

Voor deze opdracht moest ik een foto bewerken. De onderste foto is het origineel. Met Photoshop heb ik de foto een klein beetje aangepast zodat de man wat vrolijker kijkt. Het ging op zich wel goed maar wat een beetje onhandig is, is dat ik thuis geen Photoshop heb en dus alleen op school dit kon doen. Wat ik ook lastig vond is dat ik het helemaal zelf moest uitzoeken, dat was best moeilijk voor de eerste keer. Maar het is gelukt en op tijd klaar dus ik ben wel tevreden met wat ik heb gedaan.