stopmotion filmpje

Met dit filmpje laten we zien hoe een computer in elkaar zit. Deze opdracht moesten we in een groepje doen. Per groepje kregen we 1 computer. De computer moest helemaal uit elkaar en weer in elkaar. Met elke stand moesten we een foto maken. Mijn groepje en ik hebben de app stopmotionsstudio gebruikt. We moesten met het werk plan scrum werken. We moesten zelf een planning maken wat we moesten doen. Ik vind dat ik met mijn groepje in deze opdracht ben geslaagd omdat we een goed stopmotion filmpje hebben gemaakt en de meeste standpunten er in hebben verwerkt. Ik vond het een hele leuke opdracht omdat het 2 opdrachten in 1 waren.

Telefoonhoesje uit de 3D printer

We moesten met het programma Tinkercad werken. Dit is een computerprogramma om een ontwerp te maken voor de 3D printer. Ik moest op dit programma voor mijn telefoon een 3D telefoon hoesje maken. Ik vond het ontwerpen erg lastig. Ook om de juiste maat van mijn telefoon in het programma over te brengen omdat de hokjes in het programma niet precies 1 cm waren. Wel vond ik het een hele leuke opdracht omdat je lekker creatief mocht zijn. De volgende keer moet ik beter de maten berekenen en mijn telefoonhoesje dikker maken omdat het erg dun is geworden. De kleur is donkerblauw geworden. Mijn bedoeling was om een cirkel in het hoesje uit te printen waar doorheen het Apple logo te zien zou zijn. Maar mijn ontwerp is niet opgeslagen waardoor de printer dit niet heeft uitgesneden. Ook is mijn tekst “Happy” niet geprint op het hoesje.


Eigen ontwerp poppetje.

Ik heb voor deze opdracht Mickey Mouse gebruikt.  Het was best wel een  moeilijke opdracht omdat ik veel boogjes moest tekenen en veel tools moest gebruiken. Ik vond het ook een erg leuke opdracht om uit te voeren omdat je je eigen creatie mocht bedenken en maken. De eerste afbeelding was het voorbeeld voor mijn opdracht. Het tweede plaatje heb ik zelf gemaakt in illustrator.

 

Illustrator poppetje.

Met deze opdracht moesten we werken met Adobe Illustrator. Ik vond het een erg leuke opdracht omdat er best wel veel uitdaging in zat. Tevens ook best wel moeilijk omdat je best veel tools moesten gebruiken in het programma. We moesten een poppetje na maken en met stappen laten zien hoe het proces van veranderen werkt. Dus eerst het hele poppetje maken, daarna de armpjes, beentjes en de oren achter het lichaam plakken. Toen moesten we de lijntjes in het lichaam weg halen en het hoofd naar voren halen. Als laatste het poppetje inkleuren.

Photoshop gezicht verwisselen

Bij deze opdracht moesten we van 2 mensen het gezicht verwisselen. Ik heb voor Dua Lipa gekozen en Ariana Grande. Het hoofd van Ariana Grande heb ik op het lichaam van Dua Lipa gezet. Voor deze mensen heb ik gekozen omdat ze goed kunnen zingen. In het begin vond ik het een moeilijke opdracht om uit te voeren maar als je het snapte lukte het eigenlijk heel goed. Ook vond ik het een erg leuke opdracht omdat je veel uitdaging had. De bovenste foto is gebruikt om te bewerken. De tweede foto is de bewerkte.

Foto bewerken.

Wij moesten voor deze opdracht een foto bewerken en daarna op de website zetten. Je mocht zelf kiezen welk persoon je ging vervormen. Ik heb Cole Sprouse gekozen. Ik heb een foto van voor en een foto van na de bewerking gemaakt. Hiervoor heb ik het programma Photo Shop gebruikt. Ik denk dat de bewerking goed is gelukt door de goede uitleg van de docent en ik vind dat het tot nu toe niet echt een heel moeilijk programma is om te gebruiken.             Ik denk dat het beter kan door meer tools toe te passen. volgens mij heb ik aan de eisen van de opdracht voldaan omdat ik techniek en originaliteit heb gebruikt. Ik heb voor Cole Sprouse gekozen omdat ik hem ken uit een serie en het wel leuk vond om hem te gebruiken.

 

Hallo wereld.

Welkom op mijn Duinzigt Website. Voor het vak IT&M moesten wij onze eigen website maken. Er staan allemaal opdrachten op die ik in de lessen heb gemaakt met verschillende programma’s. Ik hoop dat je mijn website leuk gaat vinden en tot de volgende keer.