Meesterproef

Dit is mijn meesterproef ik heb een moderne sneaker ontworpen. de materialen die worden gebruikt zijn leer, rubber en canvas deze materialen worden het meest gebruikt bij sneakers de zool is gemaakt van rubber het gedeelte waar je voet om heen komt is van canvas de streep die de vorm van een golf heeft is van leer het bovenste stuk is elastisch waardoor je niet persee veters nodig hebt. Ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn om een sneaker te ontwerpen daarom ben ik ook niet helemaal te vrede met het resultaat.

Toen ik begon aan de opdracht ging ik eerst nadenken wat voor soort sneaker ik wou ontwerpen toen kwam ik op het idee om een high end sneaker te ontwerpen eentje die goed valt onder hypebeasts.

Toen ik dat had bedacht ben ik gaan schetsen en ben ik op de bovenstaande schets gekomen nadat ik een paar andere mislukte schetsen had gemaakt.

Hierna moest ik m’n schetsen inscannen voor op de pc toen heb ik in illustrator alles overgetrokken.

Daarna heb ik nagedacht over de opmaak van de sneaker toen ben ik er opgekomen dat ik de bovenkant elastisch wou hebben zodat veters niet meer nodig zijn en omdat ik niet wou dat het een lege sneaker werd heb ik gekozen voor de golvende lijn in het midden op de hak zit ook een speciaal stuk en in de zool zit een soort van patroon dit is allemaal om ervoor te zorgen dat de sneaker niet zo saai lijkt.

Ik heb mijn sneaker vergeleken met die van andere merken en heb onderzoek gedaan naar welke stoffen er worden gebruikt voor een sneaker aangezien bijna elk merk altijd met dezelfde stoffen werkt wou ik dit combineren daarom zit er leer, canvas en rubber op mijn schoen

Toen ik hier klaar mee was ben ik gaan kijken naar wat er nog anders kon.

Ik ben niet tevreden met het resultaat de opdracht was ook moeilijker dan ik dacht.

Automatisering opdracht

We moesten als opdracht iets gaan automatiseren. Je kon kiezen uit meerdere onderwerpen zoals een winkelpui, een lopende band, een parkeergarage of een opdracht die je zelf kon gaan bedenken. We moesten de opdrachten in een scrumgroepje gaan doen.Ik zat in het groepje met Jodi, Thimo en jaemy. Wij gingen een winkelpui maken. Dus dat de deuren van een winkel met behulp van een infraroodsensor open gingen als er iemand voor de deur stond. Ook werd er een geluid gemaakt als de deur open en weer dicht ging.De samenwerking ging goed want we hadden allemaal wel een beetje ideeën. Ook ging het af en toe fout maar lukt het om het goed op te pakken. Jodi en ik moesten ervoor zorgen dat de buitenkant van de winkelpui goed in elkaar zit en dat alles een beetje goed stond. Jaemy en Thimo waren vooral verantwoordelijk voor het programmeren maar hebben ook meegedacht aan bepaalde ding.We zijn veel problemen tegengekomen maar die waren allemaal goed opgelost. Jaemy had in zijn vrije tijd deuren gemaakt van een bepaald dik plastic waardoor de deuren echte glazen deuren leken.

Opdracht voor opdracht gever

Dit is het logo dat ik gemaakt heb voor het bedrijf van m’n vader de kleuren oranje en zwart worden al gebruikt in het logo dat ze nu hebben omdat dit echt een onderdeel is van hun bedrijf heb ik ervoor gekozen deze kleuren erin te houden de grijze achtergrond moet een muur van bakstenen voorstellen omdat ze die meestal stukken..

Dit vond m’n opdrachtgever:

Leuk logo, De stenen kunnen echter ook op een metselbedrijf van toepassing zijn. Iets creatiever had gemogen hoewel het lastig is om de werkzaamheden in een logo terug te laten komen.

Creatief CV

Dit is mijn creatieve CV, Mijn Cv valt op door de kleuren gebruik op de achtergrond de vakje heb ik gebruikt zodat het er nog een beetje zakelijk uitziet en de fotos om ervoor te zorgen dat het niet alleen maar tekst is.

Stucadoorsbedrijf Nievaart & van Goozen

De doelgroep van di bedrijf is mensen die of net alleen gaan wonen of mensen die gaan verbouwen het doel is dan om de muren mooi te stuken. Voorheen was het ook een schildersbedrijf maar sinds ze met z’n tweeën werken is dat niet meer zo voorheen hadden ze ook meer personeel in dienst nu zijn ze nog maar met z’n tweeën (De twee bazen)

Lamp opdracht

Voor itm  moesten wij een lamp maken we hebben in deze lamp allemaal figuurtjes gemaakt zodat je deze op de muur zou kunnen zien. Voor de volgende keer moeten we zorgen dat alles beter op formaat is we hadden problemen met het in elkaar zetten door dat we de verkeerde maten had het was echt millimeter werk. voor de rest vind ik het wel een mooi lampje.

 

Photoshop opdracht

We moesten van een echte foto een surrealistische foto maken dus heb ik van de bal een hoofd gemaakt heb ik vlammen op de lat gezet en heeft de keeper een vuist van vuur dit heb ik gewoon gedaan voor de grap de opdracht was best makkelijk. de volgende keer moet ik alleen zorgen dat ik een foto van mezelf heb.

App maken

https://marvelapp.com/6fcg7j3

Ik heb een app gemaakt die ervoor moet zorgen dat kinderen vaker buiten komen in de app kan je als je bent ingelogd zien wat voor weer het is op de plek waar je woont de pagina daarna kan je zien hoeveel dagen je hebt om je challenge af te  maken helemaal boven aan het scherm staat je challenge je kan ook kijken wat je vrienden hebben gedaan door een tekort aan tijd heb ik niet alles helemaal kunnen uitwerken maar als nog vind ik het een mooie app

de volgende keer is het misschien slim om er voor te zorgen dat ik meer tijd aan het  maken van de app besteed.

Lassercutter

we moesten een voorwerp maken met een lassercutter in dit geval hebben we een snowboard collab gemaakt met Supreme op de achtergrond hebben we allemaal driehoek gemaakt gewoon om het mooi te  maken we hebben het design gemaakt in illustrator dat ging best makkelijk het enige probleem was dat er sommige lijnen niet goed onzichtbaar waren waardoor het de eerste keer fout ging het design proces kan de volgende keer dus nog beter. we hebben alles eerst geschetst en daarna uitgewerkt in illustrator.

Filmpje PC

 

dit is ons filmpje van de computer uit elkaar, en weer in elkaar zetten. de programma’s die we gebruikt hebben zijn er 2. de 1e is stop motion, en de 2e is flipagram. we hebben er 2 gebruikt omdat je bij de 1e app wel de foto’s kon maken, maar er dan geen muziek onder kon zetten. daarom hebben we de foto’s in flipagram gezet en er toen muziek onder gedaan. in ons groepje ging de verdeling best wel goed, alleen later in de opdracht hebben mensen meer gedaan dan andere. de verhaallijn  voor ons filmpje heeft keo en die is beveiligd dus kan ik die niet in dit bericht doen. op school kan hij mijn verzoek om hem te bekijken accepteren en dan kan die in ons bericht. de onderdelen van een computer is verkeerd opgeslagen en daarom kan hij ook niet hierin, maar op school kunnen we die ook laten zien. er kon ook helaas geen tekst bij, maar het filmpje spreekt voor zich. ik vond dit niet zo een leuke opdracht want wemoesten in groepjeswerken. ik zat in het groepje met: Geeke, Keo, Tirza