Meesterproef ITM

Voor onze examenopdracht voor ITM moest je zelf iets verzinnen. Mijn idee was om een eigen app gaan maken. Ik ging Steam, iets wat al bestaat, in mijn eigen style maken. Dit heb ik gedaan met Marvel. Hij werkt ook op mijn telefoon, Iphone SE (of de Iphone 5S en Iphone 5), maar werkt ook prima op de computer. Dit is de link van mijn app: https://marvelapp.com/g84c12j

Automatisering opdracht

In deze opdracht moesten we met Lego een eigen automatisering maken. We deden dat in een groepje, Kick was de scrummaster, en ik zat samen met: Koen, Kick en Levi. We moesten scrummen om dit allemaal te maken. We moesten elke week op een blaadje schrijven wat we moesten doen, wat er goed ging, wat er fout ging en wat we hadden gedaan. Wij hadden een eigen opdracht bedacht. Dit was een huis te maken met een automatische lift voor in de garage en we hadden een hek gemaakt voor de voorkant vanzelf open en dicht gaat. We hebben met Lego gewerkt en met het programma Lego Mindstorms om het te programmeren. Koen en Luke hadden de taak om alles te programmeren en Kick en Levi hadden de taak om alles te maken, designer en ontwerpen. Het ging goed om met alle ideeën te komen voor ons ontwerp. Wat minder goed was was dat we veel moesten doen op het einde en een beetje in tijdsnoot kwamen. We hebben ons aan de eisen voldaan en we hadden ons aan de deadline gehouden. Een tip voor de volgende keer is dat u misschien moet zeggen dat we nog duidelijker de opdracht moeten lezen. Ik vond dit een leuke opdracht omdat ik zoiets nog nooit eerder had gedaan.

Eigen CV Opdracht

Voor deze opdracht moesten we een eigen cv maken, maar dit was niet zomaar een cv, deze cv moest niet standaard zijn maar speciaal. Ik heb voor deze opdracht gewerkt in Photoshop. Ik wist al meteen de indeling van mijn cv maar ik vond het moeilijk om een start ermee te maken. De volgende keer zou ik er wel eerder mee beginnen dan nu. Ik heb me gehouden aan de eisen van de opdracht en ook heb ik me aan de deadline gehouden. Ik vond het een leuke opdracht omdat ik dit nog nooit eerder had gedaan en het mij wel leuk leek.

Dit is het eindresultaat:

Eindresultaat Eigen Opdrachtgever

In deze opdracht moesten we zelf een opdrachtgever zoeken en een opdracht voor maken. Ik heb gekozen om mijn opdracht voor Horizon Tuinmeubelen te doen. Ik heb met hun overlegd en uiteindelijk wouden ze een poster dus ging ik aan de slag. Ik heb met Photoshop gewerkt om de poster te maken. Wat er goed ging was dat ik meteen al met ideeën had voor deze opdracht. Wat beter kon is dat ik in de les wat meer eraan doe en wat minder thuis. Ik heb deze opdracht op tijd ingeleverd en heb me aan de regels gehouden. Ik had ook feedback gekregen en ze zeiden dat het er goed uitzag. Ze gaan hem verder niet gebruiken omdat ze zelf al ontwerpen hebben. Dat vond ik wel jammer maar ik begrijp het ook wel. Voor de rest vonden dat we samen een goede samenwerking hadden en dat ik mijn ontwerpen snel liet zien. Ik vond dit een leuke opdracht want je kon zelf een hele draai aan geven met wat je uiteindelijk wou maken.

Dit is wat ik heb gemaakt voor mijn opdrachtgevers:

Eigen Opdrachtgever Post-It

Voor de 2de stap moest je minimaal 20 ideeën verzinnen over wat je gaat maken. Dit heb ik met stickers op een blaadje geplakt en daarop opgeschreven. In het begin duurde het even met opdrachten verzinnen maar daarna ging het al snel goed. Volgende keer kan ik meer thuis eraan werken wat ik ook ga doen. Ik heb gekozen voor deze 2 ideeën: Een poster met lente kortingen en Een banner maken. Maar ik denk dat ik ga kiezen voor een poster met lente kortingen. Dit was mijn post-it:

Eigen Opdrachtgever Voorbereiding

Ik doe mijn opdracht voor Horizon Tuinmeubelen. Dit is een tuinmeubelen winkel die 2 bedrijven onder 1 dak hebben. Ze zitten samen met Ambiance zonwering, hun zijn gespecialiseerd in zonwering. Dit bedrijf is gevestigd aan Hoge Rijndijk 197 
2382 AJ Zoeterwoude-Rijndijk. Ik ben in contact met hun gekomen via mensen die ik goed ken. Wij hebben samen overlegd en we zijn eruit gekomen wat ik voor hun maak: Een Poster voor de Lente. Ik moet voordat ik ga beginnen een moodboard maken en de foto hierboven is mijn moodboard.

laserprint Lamp

Deze keer moesten we een lamp maken met behulp van een lazersnijder. ik heb dit samen gemaakt met Jason van der Waal. We hebben Abobe Illustator gebruikt om dit te kunnen maken. We hadden snel een idee wat we wouden maken maar we konden de volgende keer wat beter de dingetjes aan de zijkant maken. We hebben ons aan de eisen voldaan. Ook hebben wij de deadline behaald. Ik heb verder geen tips want deze opdracht was erg leuk en interessant. Het was ook een erg leerzame opdracht.

Photoshop Zelfportret Opdact

We moesten in deze opdracht een foto van je zelf gebruiken en dan een surrealistische foto maken. Mijn idee was dat ik zelf in de ruimte stond, dat was mijn eerste idee. Ik heb Photoshop gebruikt hiervoor en ik heb de foto’s die ik heb gebruikt de achtergrond ervan weg gegumd. Mijn foto is geslaagd en de volgende keer zou ik andere dingen in mijn opdracht doen.

Dit is mijn foto:

Eigen app met Marvell

We moesten in deze opdracht een eigen app maken. We hebben hierbij de app Marvell gebruikt. het ging goed om alles te maken en aan een begin te komen. Er ging eigenlijk niet heel veel fout. Ik heb me aan de eisen gemaakt. Je moest 4 Bladen hebben die werkten maar ik heb er 20 bladen die er werken. Ik heb me ook aan de deadline gehouden. Mijn tips zijn dat je met een duidelijk idee te hebben en dat te zeggen. Ik vond dit een leuke en leerzame opdracht omdat dit iets was wat ik nog nooit heb gedaan. Ik wil dit best wel nog een keer doen.

 

Dit is de link van mijn app: https://marvelapp.com/90h1f81

Lasersnij opdracht

In deze opdracht moesten we een lasersnij opdracht doen.  Ik heb in illustator gewerkt om dit te maken. Wat er goed ging was het idee. Ik had meteen een idee wat ik ging maken. De volgende keer zou ik alles meteen in 1 bestand doen dan verschillende bestanden. Ik heb me gehouden aan de eisen en had een origineel idee. Ik had het ook op tijd af. Mijn tips zijn om alles in 1 bestand te doen en met een origineel idee te beginnen. het leukte vond ik het eindresultaat.

Dit is het eindresultaat: