MOODBOARD FATCHVIDEO

Voordat ik mijn ideeën van hoe ik het Fatch filmpje wil gaan maken, heb ik eerst een moodboard gemaakt. Zo kan ik goed neerzetten en bekijken wat ik wil en wat mijn plannen zijn om het filmpje van Fatch zo goed mogelijk te maken.

Het moodboard heb ik nog niet laten zien aan de ‘opdrachtgever’ maar dat ben ik wel van plan. Later kan ik dan altijd nog bepaalde dingen en plannen veranderen met de inbreng van de ‘opdrachtgever’.

MEESTERPROEF PLAN

We moeten beginnen aan de meesterproef. De meesterproef houdt in dat iets van een opdracht moet verzinnen wat te maken heeft met IT&M. Het kan iets zijn wat je al hebt gedaan maar ook iets wat je nog niet hebt gedaan.

Ik heb er voor gekozen om een filmpje te maken. Niet zomaar een filmpje maar een soort promotiefilmpje van een merk.

Het merk dat ik wil gaan filmen is van mijn beste vriend Levi. Hij heeft een opkomend kledingmerk genaamd Fatch. Ik heb de ook al geholpen met het maken van foto’s van de kleding die er is. Maar nu ga ik een echt filmpje ervan maken. Zodat je echt kunt zien wat voor karakter het merk heeft.

Ik heb nu al heel veel ideeën van hoe ik het wil gaan filmen en wat ik echt wil laten zien. Natuurlijk helpt Levi daarbij want het is zijn merk. Maar ik wil het ook editen op een manier zodat je kunt zien waar Fatch voor staat. Dus om echt een boodschap over te brengen.

CV MAKEN IN ILLUSTRATOR

Dit is mijn Cv die we moesten maken voor deze IT&M opdracht. We moesten een uniek CV maken in Illustrator dus dat heb ik gedaan.

Ik heb mijn hele CV gemaakt in Illustrator en ik heb alle nodige dingen gebruikt.

AUTOMATISERING WINKELPUI

We moesten als opdracht iets gaan automatiseren. Je kon kiezen uit meerdere onderwerpen zoals een winkelpui, een lopende band, een parkeergarage of een opdracht die je zelf kon gaan bedenken. We moesten de opdrachten in een scrumgroepje gaan doen.

Ik zat in het groepje met Sam, Thimo en jaemy. Wij gingen een winkelpui maken. Dus dat de deuren van een winkel met behulp van een infraroodsensor open gingen als er iemand voor de deur stond. Ook werd er een geluid gemaakt als de deur open en weer dicht ging.

De samenwerking ging goed want we hadden allemaal wel een beetje ideetjes. Ook ging het af en toe fout maar lukt het om het goed op te pakken. Sam en ik moesten ervoor zorgen dat de buitenkant van de winkelpui goed in elkaar zit en dat alles een beetje goed stond. Jaemy en Thimo waren vooral verantwoordelijk voor het programmeren maar hebben ook meegedacht aan bepaalde ding.

We zijn veel problemen tegengekomen maar die waren allemaal goed opgelost. Jaemy had in zijn vrije tijd deuren gemaakt van een bepaald dik plastic waardoor de deuren echte glazen deuren leken.

EXTERNE OPDRACHTGEVER

Hier is mijn intro filmpje van het bedrijf PLNT. Het plan was om het hele filmpje van het bedrijf te filmen. Dus een soort van alle zalen en kantoren filmen. Maar uiteindelijk moest ik alleen het intro filmpje maken voor de media.

Dus dat ben ik maar gaan doen. Zelf ben ik minder tevreden met de resultaten maar de opdrachtgevers zijn er wel tevreden over.

De communicatie was goed vanaf mijn kant. En minder van hun kant maar zelf zeiden ze ook dat ze het heel druk hadden. Maar dat maakt niet uit want het is goed gegaan.

OPDRACHT VOOR EXTERNE OPDRACHTGEVER

De opdracht is dat we iets moeten maken voor een externe opdrachtgever. Dus voor iemand die een bedrijf heeft of voor een bedrijf werkt, zo kan je makkelijk variëren.

Ik had zelf al in gedachtes om een filmpje te maken omdat ik dat heel leuk vind om te doen en daar al wel is mee bezig ben.

Dus ik heb het bedrijf ge contact waar ik al bekend mee was, ik was er al bekend mee omdat ik een werknemer van het bedrijf had geïnterviewd voor mijn profielwerkstuk. Ik heb een e-mail gestuurd naar het bedrijf of ik nog eens langs kom komen maar dan of ik iets anders voor hun kon doen voor it&m. Ik had het interview ook gefilmd dus ze weten dat ik iets kon filmen voor hun

Dus ze hebben mij gevraagd of ik een bedrijfsfilmpje kon maken voor hun, zodat het als reclame of als een leuk filmpje voor de site en social media van het bedrijf kan worden gebruikt. Dat leek mij een heel leuk idee dus heb al dingen afgesproken met het bedrijf.

al media van het bedrijf kan worden gebruikt. Dat leek mij een heel leuk idee dus heb ik afgesproken met hun dat ik daar kom filmen.

Ongeveer over een week nemen we weer contact met elkaar op om een datum en tijd af te spreken zodat hun ook bereid zijn om mij rond te leiden en te helpen met andere dingen bijvoorbeeld.

OPDRACHT SNIJLAMP

We moesten een lamp maken, niet zomaar een lamp maar een lamp via de lasersnijder. Met behulp van Adobe Illustrator moesten we het ontwerp van de lamp  maken. 

Het idee bedenken ging best makkelijk want mijn ontwerp was ook heel erg simpel. De stekker maken ging best goed en ook om alles aan te sluiten ging makkelijk als gedacht. Volgende keer moet ik wat meer aandacht besteden aan de maten van het ontwerp  zelf. Want dat ging niet zo goed, ik moest hout eraf vijlen om de lamp goed te laten passen. Maar daardoor is het wel gelukt.

Ik heb me gehouden aan de technieken, we moesten in het ontwerp ook gaan rasteren en daar heb ik gebruik van gemaakt. Ook heb ik geen lijm gebruikt dus dat is fijn. Ik was op tijd klaar met alles ,ik moest alleen even in mijn vrije tijd de puntjes op de i zetten. 

De tips die ik zou geven is om wat meer vrijheid erin te laten, maar ook wel duidelijke eisen te stellen. De opdracht vond ik niet speciaal maar ik heb wel geleerd hoe je een stekker in elkaar moet zetten en hoe dat allemaal werkt in zoon lamp en stekkersnoer.

ONREALISTISCHE FOTOSHOP

]

We moesten een foto van onszelf gaan bewerken zodat het er onrealistisch uit zou gaan zien.

Met Photoshop gewerkt

Het ging goed want het lukte me goed en zag er onrealistisch uit

Niks misschien snelheid

ONTWERP LOGO

We moesten een definitief logo maken bij de schetsen die we gemaakt hebben.

Ik heb met het progamma Adobe Illustrator gebruikt om mijn logo te maken.

Op het begin was het heel lastig en snapte ik er niet veel van maar met hulp was het goed gegaan en was het me gelukt met kennis erbij.

Het ging goed maar ik had er meer tijd voor nodig in de les omdat ik het thuis moest afmaken.