lasersnijder opdracht

Wij moesten voor ITM een 3D opdracht maken in Illustrator en dat dan uitsnijden met de lasersnijder. Ik heb een revolver gemaakt, Dat heb ik gedaan met een plaatje van het internet en daarvan een omtrek maken en dat verder bewerken.

Ik heb met Adobe Illustrator gewerkt om het ontwerp te maken voor de laser snijder.

Wat er goed ging aan de opdracht is dat ik nu al eerder met Illustrator gewerkt dus het ging al wat soepeler dan de eerste keer.

Wat er nog bet kan gaan is dat nog wat meer details maken aan het ontwerp.

Ik heb me aan de eisen gehouden.

Ik heb me aan de deadline gehouden.

Ik vond het een leuke opdracht, want ik vind wapens best interesant dus het was best leuk om naar dit soort dingen te zoeken.

lamp

Wij moesten voor ITM een lamp maken met de laser snijder. Deze lamp moest zonder lijm in elkaar worden gezet en de lamp moest echt aan kunnen.

Het programma wat ik heb gebruikt is Adobe Illustrator. Wij moesten lijntjes zetten in een leeg bestand en die lijntjes werden dan uitgesneden in het hout.

Wat er goed ging aan de opdracht is dat ik de lamp heb gemaakt zonder lijm te gebruiken.

Wat er beter kan is dat ik eerder moest gaan beginnen aan de opdracht want ik had er eerder al mee klaar kunnen zijn.

Ik heb me aan de eisen gehouden.

Ik heb me aan de deadline gehouden.

ik vond het een leuke opdracht, omdat ik nu voor het eerst de laser snijder gebruikt.

automatiesering

wij moesten voor ITM een opdracht uitvoeren van een neppe opdrachtgever en deze presenteren voor de klas

wij hebben scrum gebruikt om de opdracht met elkaar te maken en logo mindstorm om de ‘magische steen’ te programmeren (het is van LEGO gemaakt).

wij hebben een lopende band gemaakt van LEGO mind storm die kleuren kan onderscheiden het dan sorteren.

wat er goed gin is dat er goed werd gewerkt en de taken waren goed verdeeld.

Mijn taak was dat ik samen met mijn teamgenoot Luc het programma gingen programmeren in LEGO mindstorm. voor de lopende band, De andere twee hebben de robot in elkaar gezet en we hebben met ze allen het ontwerp gemaakt, maar op het einde hebben Luc en ik ook meegeholpen aan het bouwen van de lopende band omdat het een beetje te langzaam ging. Jammer genoeg is de lopende band al 2 keer niet door ons uit elkaar gehaald en in een ander project gestopt en daarom hebben wij ook geen foto van de lopende band, omdat hij al uit elkaar is gehaald voordat wij er een foto van konde maken. Ook jammer was dat wij hem eigenlijk niet af hebben kunnen krijgen, omdat er gewoon teveel problemen kwamen opdoen zoals: wij hadden eindelijk een probleem opgelost en daarna kwam er al gelijk een ander probleem opdoen.

Ik vond het een leuke opdracht, omdat het leuk was om samen met Luc het programma te maken in LEGO mindstorm en ook om de lopende band in elkaar te zetten.

externe opdrachtgever

wij moesten voor ITM een filmpje maken voor de open avond. Dit is ons niet helemaal gelukt. De samenwerking ging helaas niet zo goed. dus hebben we alleen een intro gemaakt.

De volgende keer zou beter kunnen: eerder beginnen met de opdracht en betere communicatie.

Ik vond de opdracht wel leuk, maar het ging helaas niet zo goed.

Meesterproef

Ik heb voor ITM een meesterproef moeten doen. Dat is dat je een opdracht moet uitvoeren van BV: een opdracht gever.

Ik heb met het programma Arduino IDE gewerkt. Dat is een programma waarmee je Arduino boards kan programmeren. (de board die ik heb gebruikt is de NodeMCU met de esp8266 er op. (een wifi chip)) En ik heb gewerkt met Thinkercad, dat is een web browser waarmee je 3D printen kan ontwerpen.

wat er goed ging was niet zo veel, ik had het een beetje overschat met hoe moeilijk het is en ik heb eigenlijk een half product gelevert, ik heb een doosje gemaakt voor de NodeMCU en ik had een bestand in Arduino IDE gemaakt.

ik vond het een leuke opdracht, omdat het wel leuk was om de dingen te bedenken maar het was uiteindelijk toch te moeilijk en ik heb me daar in overschat dat het wel kon.

CV IT&M

wij moesten deze keer voor ITM een eigen CV maken. Het CV moest er niet te ordinair uitzien en het CV moesten wij op onze site posten.
Ik heb het programma Adobe Illustrator gebruikt om het CV te maken.
wat ik de volgende keer beter zou kunnen doen is wat meer hulp vragen van hoe een CV er uit ziet en wat er allemaal in moet.

Ik vond het niet zo’n leuke opdracht, omdat ik niet precies wist wat ik moest doen en ik vind dat je eigenlijk niet zo een CV kan inleveren. mijn mening is van een CV dat het er professioneel uit moet zien en niet als of er een regenboog is ontploft in het bestand van je CV.

Stopmotion

wij moesten voor ITM een stopmotion filmpje maken van hoe een computer in elkaar zit.  En wij moesten dit filpje dan ook in de les laten zien.

dit filmpje hebben wij gemaakt op een Iphone en ik weet niet meer welk programma wij hebben gebruikt.

wat er goed ging: wij maakte veel progressie in het maken van de foto’s voor het filmpje. En wij hadden goeie communicatie voor wie wat ging doen.

wat er beter zou kunnen gaan voor de volgende keer is dat we misschien iets meer tijd moeten gaan steken in het bewerken van het filmpje.

ik vond het een leuke en leerzame opdracht, want ik had nog nooit een stopmotion filmpje gemaakt en het ging best goed voor een eerste keer.

(het filmpje staat op de site van Thimo, hij kan er bij ons niet op.)

logo ontwerp

wij moesten voor ITM een eigen logo maken voor een bedrijf bijvoorbeeld en deze natuurlijk posten op onze website.

Ik heb een controller gemaakt, omdat mijn grootste hobby is gamen dus ik heb een controller gemaakt.

Ik heb met het programma Adobe Illustrator gewerkt.

wat er goed ging aan deze opdracht is dat ik al best snel wist wat ik wou gaan maken en dat gebeurd meestal niet mij mij en het werken in illustrator ging best soepel.

wat ik de volgende keer beter kan doen: ik zou de volgende keer iets meer tijd besteden in het maken van het logo, want in het midden van de controller is het een beetje te dun dus dat moet eigenlijk nog wat dikker gemaakt worden.

ik vond het een leuke opdracht, want ik kon het best wel snel een ontwerp maken en het ging over mijn grootste hobby dus natuurlijk is het dan leuk.

moodboard logo

we moesten voor ITM een logo maken voor BV: een bedrijf maar eerst moesten wij  een moodboard maken. je moest in de moodboard kunnen zien hoe het er een beetje uit gaat zien en waar het mee te maken had.

Ik heb de moodboard gemaakt in word. 

ik heb mij aan de deadline gehouden. 

ik vond het niet zo’n leuke opdracht om een moodboard te maken want het is eigenlijk wat plaatjes over (voor mij) games of controllers te zoeken en te plakken in word en ik vind dat dan wel een beetje saai.